Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Manu

Vampiri - Stvarni ili mitska bića?

Jeste li ikada razmišljali o vampirima? Realno, nikada nije u potpunosti dokazano da ne postoje. Zato ćemo danas pričati o njima. Donekle.
Objava 28. svibnja 2020. 0 komentara 752 prikaza
Foto: imdb.com
Foto: imdb.com
Postoje li zaista vampiri?

Srdačan Pozdrav, gospođo Slavica.

Kako ste, bojite li se još uvijek Korone?

Viđate li unuke?

Imate li i dalje normalne sastanke na Dolcu sa svojom trupom?

No, danas nismo tu zbog gospođe Slavice, nego zbog još jednog sata kinematografije. Zašto? Zato što još uvijek nemam inspiracije.

Pričat ćemo o meni dva najbolja serijala koja se bave vampirima.

Pa počnimo:

The Twilight Saga

Serijal od 5 romantično-fantastičnih filmova iz Summit Entertainment-a. Svih 5 nastavaka zasnovani su na četiri romana američke autorice Stephenie Meyer. U serijalu glume filmske zvijezde Kristen Stewart, Robert Pattinson i Taylor Lautner.

Ukratko; Bella (Kristen Stewart) se seli kod tate u mali oblačni gradić i tamo krene u školu, usput upozna Edvarda (Robert Pattinson) i zaljubi se u njega, te tek kasnije sazna da je on vampir, te pokušavaju poduzeti bilo šta, samo da ostanu zajedno. Naravno tu je i hrpa neprijatelja, drame i prepreka. To je najviše šta vam mogu reć bez da me optužite za spoilanje, ali vam mogu garantirat da nećete požalit što ste pogledali sve dijelove. Ako ste skeptični i ne volite takvu vrstu filmova, pogledajte samo prvi dio, Twilight. Siguran sam da ćete nakon prvog dijela htjet pogledat sve dijelove, a ima ih 5. Ovim redosljedom:

Twilight (2008)

The Twilight Saga: New Moon (2009)

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Nadam se da ćete ih pogledat sve, i da nećete požalit, to jest, ne bi trebali, bar ako volite sanjarit i ako volite Vampirske dnevnike.

Kad smo kod toga, pričat ćemo i o njima.

The Vampire Diaries

Siguran sam da ste svi čuli za vampirske dnevnike, a ako ih niste pogledali, pogledajte.

Ne mogu vam puno reć jer sam pogledao samo dvije sezone, Ne zato što je serija loša nego zato šta sam prelijen. Ali ukratko; Elena (Nina Dobrev) se zaljubi u Stefana (Paul Wesley) te sazna da je on vampir. Ne mogu vam reć jesu li na kraju skupa jer ponavljam, pogledao sam samo dvije sezone, a ima ih 8.

Uglavnom, nadam se da ćete pogledat obje serije.

Srdačan vam pozdrav do idućeg četvrtka, i nažalost, vrlo vjerojatno još jednog teksta posvećenom kinematografiji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.