Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Fitness iznad uma i tijela

Bez obzira na to jesmo li svjesni, svi smo odgovorni za stvaranje tijela u kojemu živimo.

Ovdje nije riječ o pozitivnom razmišljanju koje je često površno i samo skriva negativan stav. Umjesto toga promičem životni stil koji stvara čvrstu vezu između uma, tijela i duha pojedinca.
Objava 13. lipnja 2018. 0 komentara 267 prikaza
pixabay.com
pixabay.com
meditacija

Bez obzira na to jesmo li svjesni, svi smo odgovorni za stvaranje tijela u kojemu živimo.

Ovdje nije riječ o pozitivnom razmišljanju koje je često površno i samo skriva negativan stav. Umjesto toga promičem životni stil koji stvara čvrstu vezu između uma, tijela i duha pojedinca.

Znanost sama po sebi je intelektualna po prirodi i isključuje subjektivni svijet osjećaja, instinkta i intuicije. Zbog toga sama znanost nije dovoljna. Često naglašavam meditaciju kako bi pojedinac doista otkrio što se događa u njemu. Kad upozna sebe, više neće biti sputan društvenim mišljenjima o tome što bi trebao činiti, govoriti, misliti i osjećati. 
(O tome ću još dosta pisati kako bi shvatili koliko je čovjek ne prisutan i nesvjestan što se događa u njemu i oko njega kroz fitnes putovanje)


Potpuno sam uvjeren da je istinsko zdravlje mnogo više od abnormalnih laboratorijskih nalaza, pa čak i više od optimalne povezanosti  samo uma i tijela te raznih slika trbušnjaka i bicepsa. Zdravlje je zapravo više stanje svijesti. Glasoviti vedski mudraci tisućljećima su tvrdili da je svrha skrbi za tijelo podržavanje stanja poznatog kao prosvijetljenost. Promatrajući smjer života, shvatio sam da je to put od dvojnosti prema jedinstvu. Tako ćete vidjeti razne metode/puteve vježbanja i treninga te vrsta prehrana sa znanstvenim istraživanjima i dokazima što će samo zadovoljiti vaš intelektualni um ali nećete vidjeti širu sliku. Pronađete li smisao i zadržite li kontinuitet shvatit ćete da ste povećali aktivnost (potrošnju) i uskladili energiju iz hrane sa svojim dnevnim aktivnostima.

Razumijevanje istine protiv činjenice i između bezvremenskog i trenutnog potrebna je doza spremnosti kako bi se ostvarilo nemoguće. Um orijentiran činjenicama želi određivati ljude onime što rade, umjesto onime što jesu. Određuje ih materijalno dobro koje su stekli u životu ili mišljenje drugih. Tako um procjenjuje postignuća tijekom života kroz obitelj, školu ili posao. Koliko je zaradio ili što je sve ostvario žrtvujući svoju unutarnju slobodu i naglašavajući patnju i odricanja. Slično je s teretanom ili nekim sportom gdje se postavljaju ciljevi i zadatci kako bi se um za nešto identificirao i ulovio te se s njim lako “manipulira” u svrhu rezultata. Postizanje rezultata uz prenaglašen red, rad i disciplinu razvija istančan ego i zarobljenost pojedinca u rutinu i naviku, umjesto da poradi na razumijevanju i uvidima koje će ponijeti sa sobom kad umre.


Zato želim da ljudi shvate kako naša tjelesna inteligencija dobro prepoznaje otrovne tvari i brani se od njih. Tijelo zna što je za njega dobro, a što loše. Priroda je u nas na rođenju usadila nepogrešive instinkte. Kad počnete opažati i slušati te prirođene sklonosti, ustanovit ćete da je vaša fiziologija sposobna uz vaš minimalan trud samostalno uspostaviti ravnotežu. Možda ćete za početak trebati vagat, mjerit, koristiti razne aplikacije i metode kako bi stvorili percepciju, razvili instinkt i osjećaje. No unatoč svemu bi naglasio meditaciju i da ne ovisite previše o brojevima na papiru ili aplikaciji. Promatrajte svoj um i osjećajte signale koje vam šalje vaše tijelo. Shvati ćete da je sva bitka u vašem um i da ge ne koristite na pravi način kao ni svoje tijelo. 

Živimo u jeku revolucije koja će zauvijek promijeniti naše viđenje svijeta i samih sebe.

Vizualizacija i meditacija mogu pružiti izravno iskustvo proširene svijesti koja je ključ promjene viđenja vlastitog tijela.Sve što jedete, govorite, mislite, činite, vidite i osjećate utječe na vašu sveopću ravnotežu. Moglo bi se doimati nemogućim istodobno nadzirati sve te različite utjecaje. No, specifičnom prehranom u skladu s tjelesnim tipom, tjelesnim aktivnostima te dnevnom i sezonskom rutinom možete ispraviti veliku većinu neravnoteža trenutno prisutnih u vašoj fiziologiji te spriječiti one koje bi se mogle dogoditi u budućnosti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.