Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Fitness iznad uma i tijela

Koristite li meditaciju dok vježbate?

Iz dvojnosti u jedinstvo!  
Objava 26. lipnja 2018. 0 komentara 902 prikaza
foto
foto
coach4you

Koristite li meditaciju dok vježbate?

Ne pišem kako bi poslao poruku već kako bi nekima mozak počeo funkcionirati. Znam biti kontradiktoran jer mi nije svrha uvjeriti nečiji intelektualni um na koji način da funkcionira već da obratiti pažnju na njega s čim ga hrani i gdje ga usmjerava. 

Misli za vrijeme vježbanja bi trebale biti usmjerene u ono što radite. Dok vježbate ili ne, vaše misli lutaju i koristite pokretače(emocije), vizualizaciju i razne identifikacije na izvanjske stvari i postignuća. Na primjer dok podižete utege na bench-u da li se koncentrirate na osjećaj? Promatrate li taj osjećaj koji vam izaziva određena vježba? Što za vas znači taj osjećaj? Što vizualizirate? Promatrate li svoje tijelo? Koji dijelovi i mišići/tetive rade? Kako dišete? Razlikujete li rad mišića i tetiva? Tri različita aspekta sebstva su: htijenje (kako nešto želimo), priznanje identiteta (Što nam je bitno za osjećaj osobne vrijednosti) i čežnji (za čime čeznemo i kako čeznemo za tim). Ulaskom u stanje bez uma gdje se prepuštate osjećajima, instinktu i intuiciji razvijate inteligenciju svog tijela. Tamo nema ograničenja i nema misli. Prepušteni ste osjećaju i intuiciji. Ne znate koliko kg ćete danas podići, koji broj serija ćete odraditi, koje ćete vježbe raditi niti koliko će trening trajati. Nema ništa ljepše od spontanosti. Ograničavajući se brojem serija i ponavljanja ili točnim redoslijedom određenih vježbi ne dopuštate si biti spontani i instinktivni. Ako ste u treningu ili prehrani dosta kruti i ograničavajući u umu, propustit ćete bit koju vam pokušavam istaknuti. Pokušavajući ostvariti svaki put zacrtani cilj nećete uživati u putu. Za vas će uvijek biti cilj taj koji izaziva osjećaj. Ono što ću vam reći je da cilja nema, kao ni svrhe. Primijetit ćete da svi teže nekom cilju ili traže svrhu u vježbanju/životu kao i razne identitete: bodybuilding, powerlifting, joga, paleo, vegan itd. To je sve jedna velika zabluda i “zabava” kako bi se lakše upravljalo s vašim glavama u svrhu ostvarenja “svrhe” ili “cilja” koji je opet samo u njihovim ili vašim glavama stvorena iluzija. Tko vam je usadio razna uvjerenja ili od koga ste ih pokupili ne znam, ali vi sigurno znate i možete ih odbaciti ako vas sputavaju da se osjećate slobodni. 


Iz dvojnosti u jedinstvo!  

Srce sve spaja u jedno. Čovjek je više od tijela i uma. Čovjek bez ulaska u srce ne može ući dublje u sebe gdje se nalazi unutarnje biće/unutarnji vodič. Nisam misteriozan niti imam poruke koje šaljem, sve što imam je iskustvo i put koji želim prenijeti ali ne kroz riječi, teorije i filozofije. Argument nije odgovor. Prvo zbunim um, a da bi vam ga zbunio trebam biti kontradiktoran sebi. Kad vam um više ne bude imao odgovore i uđete u stanje bez uma. Srce će se samo početi otvarati. Po prvi put možete osjetiti. Osjećati iskustvo možete kroz srce, a ako ste i dalje u umu ne možete dokučiti o čemu pričam. 

Zapamtite ove tri riječi: glava, srce, unutarnje biće!

Iz glave ili ti razmišljanja nitko ne može doći do unutarnjeg bića. Srce/osjećaj je most do bića, no ono je slijepo te često prevareno od glave. Prvo je razmišljanje o osjećaju, zatim osjećaj i iz njega ulazak u unutarnje biće. Unutar vas su skriveni potencijali. Na vama je da uživate u tom procesu otkrivanja i zavolite svoje biće puno potencijala koje čeka da se oslobodi pa bilo to ljubav, sreća, mir. ljubavnik, pjevač, umjetnik, powerlifter, bodybuilder, joga majstor, plivač, trkač, vegan, paleo...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.