Blogosfera Fitness iznad uma i tijela

Manje razmišljajte više osjećajte ako se odlučite na promjenu životnog stila

Svoje tijelo koristim kao klatno kako bi skrenuo pažnju i pomogao da sami vidite svoju vatru, srce i unutarnje biće. Da u sebe unesete svjetlo i razvijete vlastitu inteligenciju pomoću tijela.
Objava 20. srpnja 2018. 1 komentara 472 prikaza
Photography by Emanuela Rešetar
Photography by Emanuela Rešetar
coach4you

Javila mi se želja za dijeliti svoje iskustvo, uvide i viziju kroz kanale koje mi se omoguće pa tako i fitnes. Nemam želju zadržati sve samo za sebe. Svoje tijelo koristim kao klatno kako bi skrenuo pažnju i pomogao da sami vidite svoju vatru, srce i unutarnje biće. Da u sebe unesete svjetlo i razvijete vlastitu inteligenciju pomoću tijela.

Nadahnuće znači da ćete slijediti nekog drugog, oponašati ga, a ja to ne želim. Želim da shvatite kako je vjerovanje moguće jedino ako najprije vjerujete sebi. Najprije se u vama mora dogoditi najosnovnija stvar. Vjerujete li sebi, možete vjerovati i meni, možete vjerovati ljudima, možete vjerovati bivstvu. Ali ne vjerujete li sebi, tada nećete vjerovati nikome. Sve što ste ćuli u svijetu fitnesa od prehrane do treninga želim vam da iskusite i uživate u putovanju jer cilja nema, a kad iskusite tek onda možete prosuditi.

Namjerno sam nedosljedan i kontradiktoran, tako da od mene nećete steći “znanje”. Jednog dana ako nešto saznate, narednog dana će vam to oduzeti. Kao npr doručak je najvažniji obrok u danu, večera deblja, masti nisu zdrave, žitarice i gluten nisu zdravi, šećer je otrov. Da ne nabrajam dalje, slična priča je s raznim aktivnostima i treninzima za mršavljenje i oblikovanje: insanity, CrossFit, girje, slobodni utezi, trx.

Neću dopustiti da skupite bilo što. Prije ili kasnije postat ćete svjesni činjenice da se ovdje događa nešto potpuno drugačije. To ne znači da vam namećem neke dogme u koje ćete vjerovati, neku filozofiju prema kojoj ćete živjeti. Ne, ne radi se o tome. Polako, veoma polako, vaš će um prestati postavljati pitanja. Kakva je svrha? Kad nema odgovora, kakva je svrha pitanja? Onaj dan kad prestanete postavljati pitanja biti će dan velike radosti. Prenijet ćete se u jednu potpuno drugačiju dimenziju.

Po prvi put nakon pet godina sam otvoreno ušao u vezu nakon što sam osobno doživio iskustvo gdje je nestao strah od ljubavi. Osjetio sam želju za povezivanjem, dijeljenjem osjećaja, upoznavanjem s vanjskim svijetom, a to bi bilo roditeljima, prijateljima, poslom i unutrašnjim svijetom to jest načinom na koji razmišljam, iskustvima koja doživljavam, spoznajama, mislima koje nam uzrokuju osjećaje, odnosima s ljudima, muško-ženski odnosi, važnost ljudi koji nas okružuju pa tako i partnera. Promatranjem uma možete svjedočiti iskustvima uz koja se razvijate.

Vjerujem u ljubav i ljude, stoga ne mislim ponavljati greške prijašnjih generacija a ni svoje. Napokon znam i vjerujem da u svakoj ženi postoje neotkriveni potencijali i sposobnosti kao i kod muškarca, tome svjedočim kroz svoj posao ali i život. Tijelo kao temelj je jedno od sredstava kako se možemo izraziti, upoznati i osjetiti emocije. Koristim ga kako bi pojedinac došao iza uma. Nekima je teško razumjeti o čemu pišem ili pričam jer je društvo u korijenu uništilo povjerenje. Ne dopuštaju da pojedinac vjeruje samome sebi.

Društvo ga uči svim drugim vrstama povjerenja. U roditelje, obitelj, profesore, u crkvu, svećenika, psihologa, političare, trenere, državu, aplikacije, suplemente ma u beskonačno mnogo stvari. Nema pravih korijena kako bi izraslo pravo cvijeće. Društvo to namjerno radi, zato što je čovjek koji vjeruje sebi “opasan” za društvo. Društvo kao takvo ovisi o “mentalnom ropstvu”, mnogo toga su uložili u “ropstvo”.

Čovjek koji vjeruje u sebe ne može se predvidjeti, on se ponaša na vlastiti način i ne može ga se vezati. Malo ćete pronaći takvih žena i muškaraca koji su spremi riskirati u nepoznato kako bi spoznali. Kad počnete promatrati svoje misli i osjećaje kroz poslovni život, privatni, ljubavni ili ovaj fitnes o kojem često pišem shvatit ćete da je sav svijet unutar vas te da sve što osuđujete to isto osuđuje vas pa bilo to tijelo, sex, novac, muško, žensko, djeca, ljubav ili posao. 

Svaki trener vam govori o onome što je postigao i pokazuje put kojim ćete vi morati hodati, nitko drugi ne može umjesto vas. Oni vam mogu prenjeti kako su oni uspjeli, koje zamke treba izbjegavati, kao prosuditi idete li u dobrom smjeru ili ne, koju energiju treba koristiti, a koju odbaciti, što vam pomaže, a što vam smeta.

Mogu vam dati malu natuknicu o putu, ne mogu vam dati cijelu mapu, jer svaka osoba slijedi put koji se malo razlikuje i svaka će osoba doživjeti jedinstveno iskustvo na kakvo nitko prije nije naišao i na kakvo nitko poslije neće naići.

  • Deleted user:

    Čovjek koji vjeruje u sebe ne može se predvidjeti, on se ponaša na vlastiti način i ne može ga se vezati. ...tako je! Odličan članak Pročitajte više na: https://blog.vecernji.hr/mijo-matic/manje-razmisljate-vise-osjecajte-ako-se-odlucite-na-promjenu-zivotnog-stila-10325 - blog.vecernji.hr