Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Fitness iznad uma i tijela

Metode nikad nisu ni od kakve koristi.

Sve lijepe metode više nisu dobre. Nikad nisu bile. No ipak posluže svrsi jer čovjek živi u takvoj gluposti da ga iz nje treba izvaditi van
Objava 27. kolovoza 2018. 0 komentara 662 prikaza
Photography by Emanuela Rešetar
Photography by Emanuela Rešetar
coach4you

 Metode nikad nisu bile dobre, ali služe svrsi.

Svrha je negativna. Imate li trn u stopalu, treba vam još jedan da biste ga izvadili. Čim drugim trnom izvadite prvi, ne stavljajte drugi trn natrag u ranu samo iz puke zahvalnosti. Bacite oba! Drugi trn je isti kao i prvi, njihova svojstva su jednaka. Vaš um je pun gluposti za reguliranje težine, mršavljenje, oblikovanje tijela i zato vam treba nešto što će ih izvuci van. Problem je što vjerujete da je dugoročno rješenje negdje vani u nekom programu, planu, cilju, steroidu, suplementu, prehrani po krvnim grupama, veganstvo, paleo, raw, Powerlifting, pilates, Crossfit i metodama poput jedem u to i to vrijeme, toliko i toliko obroka, omjeri i kombinacije makronutrijenata u obrocima za koje ste sigurni da će regulirati težinu, namirnice koje ne debljaju, namirnice koje reguliraju apetit itd...

Reci ću vam da je to glupost i ono čime ćete ih zamijeniti i to je ista stvar. Otrov se uništava otrovom. Ne držite se drugog otrova misleći da je to lijek, nemojte postati ovisni o drugom otrovu. Sve lijepe metode više nisu dobre. Nikad nisu bile. No ipak posluže svrsi jer čovjek živi u takvoj gluposti da ga iz nje treba izvaditi van. Zapamtite, morate nekako odbaciti vaše laži, vaša vjerovanja, vaše neznanje, i zato morate iskoristiti neke načine i sredstva za dovesti se u željeno psihofizičko stanje.

Kad jednom odbacite um, vidjet ćete svu apsurdnost svih metoda. Tada ćete shvatiti da nikad i nisu bile potrebne. No nemojte drugima počet govoriti o njima jer će ih mnogi odbaciti već na samom početku: ako nisu potrebne, čemu se truditi? Jesu potrebne, iako dođe vrijeme kad se i one moraju odbaciti. Iskoristite ih i odbacite. Sve metode su poput ljestava. Kad se penjete ljestvama i stignete na cilj, više uopće ne morate misliti na ljestve, možete ih odbaciti. 

Ovisnost o metodi!

Ono što se događa milijunima ljudi je da postaju ovisni o svojoj metodi. Metoda MOŽE postati ovisnost jer vam pruža prekrasno iskustvo. Posljednja prepreka je metoda, posljednja prepreka je most. To je vrlo paradoksalno. Most vas vodi na drugu obalu, on nam pomaže, trebamo mu biti zahvalni. Ali on može postati problem. Možda ćete se zaljubiti u most i možda ćete izgraditi svoju kuću, posao ili život na mostu.

Ako počnete živjeti na mostu tada ne živite ni na jednoj obali, vi ste u paklu. Svakom učeniku na početku treba reci: “jednog dana moraš odbaciti metodu koja ti je pomogla. Kada završiš posao, nemoj ju više nositi sa sobom. Kada tvoja bolest nestane, moraš odbaciti lijek. Ako nastaviš dalje s lijekom, tada će on postati tvoja bolest! Sve metode su samo metode, sva sredstva su samo sredstva. Ako želite doci do kraja, morat ćete odbaciti sva sredstva i sve metode.

Ljestve vam pomažu na tom putu. Ljestve su neutralne-mogu vas odvesti na visu razinu života, drugačiju razinu razumijevanja, bacite ih istog časa, prije nego što se počnete držati za njih.

Odbacite um!

Um je metoda, um je tehnika. Um ne može postojati bez metoda, metode ne mogu postojati bez uma, oni idu ruku pod ruku a ja vas potičem da uđete u stanje bez uma gdje ste više intuitivni i instiktivni. To znači da više osjećate a manje razmišljate s vremenom i stečenim znanjem. Mnoga bi ljudska bića očito radije uništila svoj način života nego ga promijenila. Radije bi se suočili s krajem svog života nego s njegovom promjenom. Problem s kojim se svijet danas suočava duhovni je problem. Nije riječ o tome što biste trebali napraviti. Riječ je o tome što biste mogli napraviti ako nešto odlučite.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.