Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Fitness iznad uma i tijela

Posuđeno znanje je prepreka!

Ovo što pišem je moje iskustvo. Slušajte me, gledajte i čitajte, ali mi nemojte vjerovati. Eksperimentirajte, tražite, istražujte.
Objava 22. listopada 2018. 0 komentara 539 prikaza
Photography
Photography
coach4you

Ono što preporučujem klijentima, ali i svima ostalima koje zanima kako se dovesti u željeno psihofizičko stanje je da ne vjeruju svemu što čuju, pročitaju i vide. Ovo što pišem je moje iskustvo. Slušajte me, gledajte i čitajte, ali mi nemojte vjerovati. Eksperimentirajte, tražite, istražujte. Sve dok sami ne spoznate, vaše znanje nema nikakve svrhe, opasno je. Posuđeno znanje je prepreka. No to je ono što svi danas rade.

Ne uvjetujem svojim klijentima da se baziraju na određenu dijetu ili prehranu, aplikaciju, namirnicu ili suplement. Isto je sa treningom. Znam da im je potrebna pomoć da budu ono što jesu, treba im davati podršku i jačati ih da se dovedu u željeno psihofizičko stanje, jer kad osjete pomoć i ukorijene se u svojoj prirodi, a ne nekoj uvjetovanoj određenom dijetom, izgledom, aplikacijom, metodom ili brojkom na vagi, njegovo središte će ojačati i počet će više voljeti sebe. Neće biti lažan, neće propovjedati o revolucionarnoj metodi, dijeti ili suplementu. Neće osjećati krivnju, poštivat će sebe.

Zapamtite: onaj tko ne voli sebe ne može voljeti nikog drugoga, dijete koje ne poštuje sebe neće poštivati nikoga drugog. Zbog toga je kod većine ljudi ljubav lažna, zbog toga je i poštivanje lažno. Ako ne poštujemo sebe, kako onda možemo poštivati nekog drugog? To "dijete" može biti klijent ili trener. Svatko podsvjesno ili svjesno osjeća koliko druga strana poštuje vaše biće, inteligenciju, vrijeme, novac...

Sve dok se u našem biću ne rodi ljubav, ona neće strujati prema drugima. Najprije moramo sami sebi postati svjetlo, tek nakon toga će se naša svjetlost širiti i stići do drugih. U suprotnom neće vam moći pomoći ni jedan nutricionista, trener ni psiholog.  

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.