Blogosfera Večernjeg lista
Povratak na blog

Kako nam suvremeni život nemilosrdno krade naše vrijeme i naše bližnje

Mi jesmo djeca staroga Rima, naše nazivlje je rimsko, naš osjećaj časti je rimski, naše je pravo, zahvaljujući Justinijanu I. Velikome, također rimsko, naše promišljanje vjere je podosta rimsko i to u sjeni jednoga velikoga rimskoga Berbera Augustina Aurelija. Postoji jedan divan i neprekinuti niz od antike do danas.
Objava 17. listopada 2019. 1311 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 1
 • domxerex:

  Druže, nije STEM problem europe a pogotovo RH. Upravo obrnuto, u RH su 3/4 studenti društveno-humanističkih studija. U EU i razvijenim zemljama je obrnuto. Što je previše previše je. Ti studenti nikada neće ništa proizvesti i vazda će živjeti na ... prikaži još! državnom proračunu. Zato nam i je tako kako jeste jer imamo previše njih koji parazitiraju na proračuni i jer oni koji gospodare državom nikada nisu ni dana bili u realnom sektoru. Dodatno me smeta kada se rasprava o buku dohvate ljudi koji ponosno iskazuju da u njega ne vjeruju. Još je smješnije/jadnije kada ti nevjernici očekuju božju kaznu za druge. Gledajući situaciju ove zemlje u medijima dolazim do zaključka kako imamo previše samoproglašenih intelektualaca (kojima se daje nezasluženi prostor u medijima) a premalo šljakera.

  08:48 18. 10. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.