Blogosfera Večernjeg lista

Blog o osobama s invaliditetom
Udruga 'Mogu sve'

Blog o osobama s invaliditetom

Udruga 'Mogu sve'

Više o blogeru
O blogeru

Udruga 'Mogu sve'

Alisa Šćukanac, Anja Mihaljević i Ana Tvrdeić, studentice su Fakulteta političkih znanosti, na kojem studiraju novinarstvo. U okviru studija, pokrenule su projekt “Mogu sve” o osobama s invaliditetom, fokusirajući se na mlade i studente koji je postao udruga sa sjedištem u Zagrebu.

E-mail: redakcijamogusve@gmail.com

Posjetite nas na web stranici:

http://www.mogusve.org

Mogu sve je stranica koja promiče uključenost osoba s invaliditetom u društvo s posebnim naglaskom na mlade i studente Zagrebačkog sveučilišta, odnosno na stvaranje zagrebačkog društva jednakih šansi.

Ako ste osoba s invaliditetom ili imate osobu s invaliditetom u obiteljskom ili prijateljskom krugu, te pogotovo ako želite s nama promaknuti ovu ideju- na pravom ste mjestu.

Ovdje možete pronaći sve korisne informacije, dokumente ili zakone i svakodnevne vijesti vezane uz osobe s invaliditetom. Također, ako studirate ili planirate upisati studij na zagrebačkom sveučilištu, ovdje ćete naći sve što vam treba – od iskustava vezanih uz odnos pojedinih fakulteta spram osoba s invaliditetom do informacija o udrugama u koje se možete učlaniti i asistentima.

Zalažemo se za promicanje drugačijeg pristupa prema prikazivanju osoba s invaliditetom u medijima. Ponosni smo na kreativnost, sportska i druga postignuća, uspješnost u studiranju osoba s invaliditetom, a izbjegavamo prikazivati nedostatke osoba s invaliditetom kao njihovu ključnu karakteristiku.

Promicanjem njihove uključenosti u normalni svakodnevni život, želimo utjecati na promjenu takvog pristupa u medijima- jer osobe s invaliditetom, ako im pružimo šansu, mogu sve.

Blog postovi