Blogosfera Multipla skleroza: Priručnik za početnike

Pozivam vas cijenjeni, sude privedite sve nas oboljele od multiple skleroze

Nakon što je objavljena presuda bez obzira kakav stav tko od nas ima prema liječenju i upotrebi kanabisa kod oboljelih od multiple skleroze držim kako moramo stati u obranu jednog od nas.
Objava 26. siječnja 2019. 4 komentara 2553 prikaza
Preko 1000 Vinkovčana u prvom slavonskom MS walku hodalo je za prava oboljelih
Preko 1000 Vinkovčana u prvom slavonskom MS walku hodalo je za prava oboljelih
Preko 1000 Vinkovčana u prvom slavonskom MS walku hodalo je za prava oboljelih od multiple skleroze

U ime Udruge MS tim Hrvatska i svoje osobno ime izražavam veliko žaljenje zbog presude Huanitu Luksetiću i zgrožena sam činjenicom kako moja država šalje ovog čovjeka na dvije godine u zatvor. Kada bismo mi bili uređeno društvo i kada ne bi na slobodi bili brojni, koji su zatvor zaslužili puno više od nekoga tko je zbog svoje bolesti posjedovao marihuanu jer mu ona ublažava bolove s kojima se mi oboljeli od multiple skleroze nosimo gotovo svakodnevno, kada bi bili država u kojoj oni koji pregaze ljude ili pokradu milijune trunu u zatvoru, a ne da slobodno borave u svojim vilama onda možda ova presuda ne bi bila toliko skandalozna. Samo možda. Presuda je sramotna, a ponajviše žalosna. Zgrozila nas je sve i ponovno se osjećamo osramoćeno, izdano, prevareno... Žalosni smo jer institucije strogoću očito mogu trenirati samo na ranjivim skupinama, dok su pomilovanja i opraštanja namjenjena samo onima iza kojih stoji politika i moć.

U ovom trenutku možemo se samo nadati ovoj odluci Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, koja je godinama bila pokrovitelj našeg MS walka i obilježevanja Svjetskog dana multiple skleroze, kako će kada joj dođu na red pomilovanja uistinu i pomilovati ovog čovjeka kojem je najveći grijeh to što je pokušao olakšati svoje patnje u neizlječivoj bolesti sa uljem kanabisa. Nadamo se kako neće biti prekasno za njega i kako će izdržati do tada.

Kolege medije pozivam da stanu u obranu ovog čovjeka koji je danas postao simbol i ujedinio sve nas oboljele iz ovih i onih udruga i ovih i onih stavova ili predrasuda.
Danas nakon što je objavljena presuda bez obzira kakav stav tko od nas ima prema liječenju i upotrebi kanabisa kod oboljelih od multiple skleroze držim kako moramo stati u obranu jednog od nas. Prijatelja po bolesti kojeg odobno ne poznajemo, ali jako dobro znamo s čime se nosi.

A na kraju pozivam i vas cjenjeni sude da privedete sve nas oboljele od multiple skleroze, inače ima nas gotovo 7.000 i zatvorite nas s njim na neki novi "goli otok" pa ćete napokon u Lijepoj našoj imati društvo pročišćeno od grijeha i na pravoj strani zakona. Jer očito je njegov grijeh puno veći od premlaćivanja, ubojstava, krađa,...

Mirjam Jukić, MS tim Hrvatska


POTVRDA PRESUDE
Huanito Luksetić: Za mene je ovdje sve riješeno

 

  • qwe:

    Čini mi se da je osuđen i za prodaju marihuane; ako je to točno onda za to nema oprosta!

  • GandalfovBrat:

    zanimljivo je kako možeš otić u obližnju trgovinu i kupiti si dovoljno alkohola da se doslovno ubiješ. nisam neki hipi, al sve se treba legalizirat, nabit cijenu i stavit porez pa ko voli nek izvoli. ujedno ojačamo turizam, jedina zemlja ... prikaži još! na mediteranu i srcu europe gdje se možeš legalno urokat. eto ti para za proračun. ovaj gnjusni zločin neću ni komentirat

  • zoranos:

    Nek mi oprosti ako griješim dušu, ali jeste li vi vidjeli kakvu vilu ima njegova obitelj? Ok ja ne znam čime se bave pa zaključujem možda pogrešno i zato isprike.