Povratak na blog

"Čim se vuk usere, ovca uteče" - ilirska narodna poslovica

Iliri su imali jednu finu narodnu poslovicu o kojoj ćemo danas prozboriti nekoliko riječi iako, ako se o njoj malo promisli, poslovica govori sama za sebe: Čim se vuk usere, ovca uteče. Rekli bi d...
Objava 24. veljače 2017. 2159 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 2
 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Poštovana autorice kaj ste nam šteli reč? Uvod sam razmel al di su glavni dio i zaključak ?!

  00:15 26. 2. 2017.
 • miso:

  Dobra je poruka - i ovce znaju da od predatora treba pobjeći, jedino Hrvati ne znaju kako to na izborima učiniti. Predatori imaju i dalje posve lake pljenove. ... No jedna opaska o ovci koja se ukopa kad naiđe vuk. ... prikaži još! … Prije jedno pola godine vidio sam jedan film na YouTubu u kojem vuk naiđe pored ceste na ovcu s dva janjeta. Ovca se nakratko ukopa, a onda s dva janjeta, koja se pritisnu uz nju, krenu zajedno sinkronizirano prema vuku. Vuk se prepadne i pobjegne. Vrati se potom vuk po svoj laki plijen, a onda opet zajedno njih troje (ovca i dva janjeta) istovremeno krenu prema vuku ... i tako nekoliko puta. … Bogme, ovca i dva njena janjeta otjerali su vuka. ... Iz ovog se nešto naučiti dade; vukovi su opasni samo kad su ovce ovce i kad se ponašaju k'o ovce. A kad se udruže ovca i dva janjeta tada oni više nisu samo ovce, već vojska koje se i vuk (samac) prestraši. ... To Hrvati još nisu shvatili.

  00:38 26. 2. 2017.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.