Povratak na blog

Moj signore Barišiću: Prvi put mi bješe suštinski žao što oženio se nisi!

Kad te vidjeh kako pobjedonosno pristižeš na groblje u Dicmu održati misu povodom smrti moga prijatelja don Ivana Grubišića, odjeven u svoju togu palmatu poput ljubičice prvi put mi bješe suštinski...
Objava 27. ožujka 2017. 950 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 3
 • dirižabl:

  Zanimljivo kako dotična Barišiću na pleća nejaka nabacuje dva tisućljetni grijeh Crkve, Barišiću kriv si zbog španjolske inkvizicije kao i za smrt na lomači Giordana Bruna...pa zar nema snažnijeg argumenta..?!.A koliko je pokojni bio u "nemilosti" govori činjenica da je ... prikaži još! umro u domu za svećenike?!

  12:53 27. 3. 2017.
 • Avatar fijolica
  fijolica:

  Potpuno promašen uradak. Već u samom startu! Jer pokazuje da nema osnovnih informacija o pravilima svećeničke službe. Dalje nije čak ni potrebno komentirati jer već ta prva činjenica sve ruši. Kad se neki petljaju u ono što ne znaju - ... prikaži još! ali bi jako rado odlučivali o tome! Neodgojena, nedostojanstvena i g.upa (inače se ne bi više spuštala na ovako nisku razinu).

  10:15 28. 3. 2017.
 • Avatar fijolica
  fijolica:

  Ah, da - malo pravopisa (ali i poštovanja) ne bi škodilo onome tko hoće javno pisati. Da i ne zna pravopis - toliko je nahvalila don Grubišića, ali pljuje po instituciji čiji je on bio član i koja mu je ... prikaži još! ipak puno značila (bez obzira na sve što mu se događalo) te ne pokazuje minimum poštovanja prema njoj pišući njezino ime malim početnim slovom (ili je ipak stvar u pukom nepoznavanju gramatičkih i pravopisnih pravila?). Pa, lijepo pokazuje svoje poštovanje! Možda bi nju trebalo zamoliti da ne piše o don Grubišiću, iako tvrdi da joj je on bio prijatelj?

  10:22 28. 3. 2017.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.