Ne kuha mi se
Barbara Čubranić

Ne kuha mi se

Barbara Čubranić Više o blogeru
O blogeru

Barbara Čubranić

Kuhati sam počela kao srednjoškolka, uvijek sam voljela fino jesti (a tko ne voli). Kao studentica nisam imala love, i trebala sam biti kreativna, izvući maksimum iz jednostavnih namirnica. Tako je sve počelo, sa mojim dečkom, kasnije mužem, kao pokusnim kunićem, što on i danas često spomene, rado se sjećajući svake želučane tegobe i dijareje.

Iako sam dakle voljela kuhati, tko je lud da kuha svaki dan, kuhala sam još uvijek rijetko. 

I, kada su stigli klinci, ponovo sam morala izvući svoju kreativnost iz naftalina. Navalila sam nadobudno sa idejama kako dobro i zdravo jesti, a ne kuhati svaki dan. Djeca su to predivno prihvatila, po pljuvanju u dalj, zaključila sam da dobro napreduju i da je eksperiment uspio.

Osam godina bila sam voditelj svog restorana, gdje sam povremeno zbog pouzdanosti nekih kuhara, bila ja šef kuhinje. Iako nisam te struke, snašla sam se i dobijala komplimente, pretpostavljam da su vino i brandy koje sam tada stavljala u sva jela, tome pridonjeli. Tu sam puno naučila, opustila se i počela se igrati. Počela sam preferirati domaće namirnice, organsko, izbacila praškove i dodatke jelu, margarine i neka ulja, navalila na začine, na nove namirnice ali i na višak kilograma. Taj put traje i dalje, učenju nema kraja. Ja se osjećam sve bolje, izgledam naravno sve mlađe, i sve se bolje zabavljam.

Ne kuha mi se, ali htjela bih biti zdrava, lijepa, vitka, htjela bih fino jesti, i zdravo, i da je brzo gotovo, i da...mi to sve napravi Channing Tatum ;)

Blog postovi