Blogosfera Ne kuha mi se

Zen složenac

Muškarci su jednostavni, tako se lako nađu na kavi, gledanju tekme, klopi, pivici i sl. Super mi je to. Idemo? Idemo! Vidimo se za 10 minuta. Ja im na tome zavidim. Ja kad zovem frendice na kavu, prvo im se moram najaviti jedno mjesec dana unaprijed...
Objava 10. svibnja 2017. 0 komentara 0 prikaza
Složenac od povrća i mesa sa mozzarellom
Složenac od povrća i mesa sa mozzarellom
Složenac od povrća i mesa sa mozzarellom

Muškarci su jednostavni, tako se lako nađu na kavi, gledanju tekme, klopi, pivici i sl. Super mi je to. Idemo? Idemo! Vidimo se za 10 minuta. Ja im na tome zavidim.
Ja kad zovem frendice na kavu, prvo im se moram najaviti jedno mjesec dana unaprijed. Pa još potvrda dogovora 7 dana prije, pa još jedna večer prije. Ako se nekim čudom još sjećam dogovora, nema brige, tu još postoji brdo razloga koji dogovor mogu opstruirati.


I tako ona nazove. A draga, ne moren danas, u gužvi san (prevedeno skočila u butigu, gleda razliku između toalet papira sa kamilicom i zimskog na akciji na zvjezdice sa 3 sloja). Ili, moran dicu vozit na trening (10 min vozi do treninga i sat vremena na fejsu u autu). Niman vrimena (na kauču, bulji u reprizu 321 kuhaj). Sva san ti nikakva, puca me pms (jede čips sa sladoledom i kečapom i pere pod četkicom za zube), to pustim na miru, strah je vrag. Naduta sam (pa nisi balon, nećes se raspuknut ni odletit). Moran finit obed (narezat kokoš iz butige). Moran bit doma ako paket iz Kine dođe (omg). Moram s dicom pisat zadaću (stvarno budaletina piše djeci zadaću, uciteljica pohvali mamin crtež, ona sretna). Ili a joj, a baš sam pri kraju nove knjige, znaš to ti je sada hit "Sexualni život kišnih glista ljeti u sušnim razdobljima"....

...dogovor otkazan 138. puta. Pomalo odustaješ, više se ne spremaš, samo čekaš da te zove i javi da ne može jer mora nahraniti puževe golaće u stražnjem vrtu. Ne trzaš. Razumiješ naravno. Poklopiš i nastaviš koncentrirano sa slaganjem trećeg sloja složenca od povrća i mozzarelle. U zenu si, ne može ti niš razbit koncentraciju...

...i onda odjednom opet ona zove, ajmo na kavu, ti klimaš glavom preko telefona, ne trzaš, razumiješ višu silu. A ona, ona potvrdi dolazak, potvrdi opet, pa opet, pa opet, pa čudiš se, koji klinac, ali naivna si oduvijek i razmišljas da odeš ipak.
Dođeš reda radi, čekaš na parkingu u autu da otkaže, ali tu si za svaki slučaj. I ne možeš vjerovat svojim očima, jebate ona stigla. I to naprlitana, friz do jaja, utegnuta u traperice broj manje, štiklice 10cm, fasada 2cm, oblak parfema, galebovi padaju u nesvjest. A ti izlaziš, kiselog osmjeha, neoprane kose, trenerka za po doma, od šminke samo zeleno od zadnjeg smoothija na brkovima, od nakita samo sise.
Ej draga, šta ima? Što si tako kisela?
Mamicu ti tvoju...
I tako sam počela pisati blog...

Nego, onaj recept, Složenac od povrća i mesa i mozzarelle. Stvarno je jednostavno i brzo. I pazi kako dobro nema ti ni glutena, ako ti smeta, ili ako pratiš modu.
Malo prodinstaš mljeveno meso, začiniš po želji, ispečeš šnite povrća, ja sam tikvice i balancane, mozeš sa korom i na masnom papiru u pećnici dok dinstaš meso, a možeš i u tavi, bitno je samo da pusti vodu. I slažeš red mesa, red povrća, malo poliješ sa vrhnjem (probaj kupiti vrhnje bez karagenana, to ti je jedan šit aditiv, googlaj ako želiš znati više), pa posipaš parmezanom ili nekim drugom ribanim sirom. Na vrhu završiš sa vrhnjem i ribanom mozzarellom. Baciš u pećnicu da se malo zapeče na jedno 200°. Kad bude rumeno kao ja na ispitu u studentskim danima, onda klopaj. Javi kako je bilo 😉

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.