Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera U ružičastom balonu

Drugo izdanje virtualne humanitarne utrke ''Vukovaru sa srcem''

Utrka se održala 18.11.2021. , a s obzirom na to da je utrka nenatjecateljskog karaktera prihvaćat će se prijave trčanja sve do 21.11.2021. (nedjelja), a prijave se vrše putem sistema Štoperica.hr:
Objava 18. studenoga 2021. 0 komentara 95 prikaza
Vukovaru sa srcem 2
Vukovaru sa srcem 2
Za Vukovarske leptiriće

Povodom državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 2021., “Trči sa srcem”, Štoperica.hr i portal Moja Domovina u suradnji s Udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići organizirali su 2. izdanje virtualne humanitarne utrke “Vukovaru sa srcem”.

Utrku su podržali I brojni poznati sportaši i trkači poput Ivice Kostelića i Matee Parlov Koštro.

Ukupan prihod utrke preusmjerava se direktno na tekući račun Udruge, te će se koristiti isključivo u svrhu financiranja programa „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno“ – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara koji osigurava neformalni predškolski odgoj za 40-ak djece, te rekreativne programe za 100-injak djece, mnoge od njih s različitim teškoćama u razvoju ili slabijeg imovinskog stanja.

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići – Vukovar, je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem, koji svojim radom žele pomoći unapređivanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Udruga ima za cilj unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske.

Utrka se održala 18.11.2021. , a s obzirom na to da je utrka nenatjecateljskog karaktera prihvaćat će se prijave trčanja sve do 21.11.2021. (nedjelja), a prijave se vrše putem sistema Štoperica.hr:

https://www.stoperica.hr/article.php?id=67&radnja=info

Preporuka je trčati Ulicom Grada Vukovara ili Vukovarskom ulica bilo gdje u Hrvatskoj, te inozemstvu, ali i sve alternativne lokacije potpuno su prihvatljive jer važno je sudjelovati.

Ne postoji ograničenja dužine – prihvaća se sve iznad 1 km, pri čemu su više nego dobrodošle i ultramaratonske distance, a tko nije u mogućnosti trčati prihvaća se i hodanje, planinarenje i vožnja u kolicima.

Startni paket sastoji se od startnog broja koji će biti dostupan u elektronskom obliku, a nagrada svim natjecateljima bit će digitalna zahvalnica Udruge “Vukovarski leptirići” koju će primiti na mail s kojeg su se prijavili na utrku, a zbog preusmjerenja kompletnog fonda prikupljenog od startnina direktno za rad udruge neće biti majica, startnih brojeva u fizičkom obliku i medalja.

Fotografije aktivnosti, ako ste ih voljni podijeliti, primati će se na mail organizatora: Trci.Sa.Srcem@gmail.com, a natjecateljima će biti omogućene i objave aktivnosti direktno na Facebook event “Vukovaru sa srcem 2”: https://www.facebook.com/events/736388273942820

Odabrane fotografije bit će biti uvrštene i na zajednički video utrke po završetku iste.

Svi natjecatelji pozivaju se da prilikom svojih aktivnosti poštuju sve važeće epidemiološke mjere kako ne bi dovodili svoje I zdravlje drugih u rizik.

Preporučena startnina/donacija: 50 kn (i veće uplate su više nego dobrodošle)

Kontakt: Trci.Sa.Srcem@gmail.com, Vukovaru.Sa.Srcem@gmail.com

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.