Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera U ružičastom balonu

Gdje se nalazi strpljenje u teškim vremenima

O čemu razmšljamo dok šutimo
Objava 01. travnja 2020. 1 komentara 616 prikaza
Foto:Pexels.com
Foto:Pexels.com
O čemu razmišljamo dok šutimo

Život u teškim okolnostima predstavlja svojevrstan stres, test unutrašnje snage i emotivne zrelosti, koliko vjere toliko i  strpljenja. Moram priznati da je strpljenje moj najveći neprijatelj, i koliko god pokušavala  približiti se toj osobnosti i vrlini, ona mi konstantno postavlja zamke na koje posrćem i prije nego dođem do njih. 


Vrijeme izolacije, promjena načina života, upoznavanje sebe u drugim dimenzijama za mene je totalni stres. Od velike je važnosti imati zdrav odnos prema svakoj promjeni koja nam se događa. U situaciji kada sam prepuštena samo sebi dolazi do izražaja snaga koju sam gradila do sada, sve one floskule o jakosti padnu u vodu za tren i nanovo postaješ neki novi ''ti''.

 
U boravku preko puta mene ovih dana  sjedili su  nestrpljenje, mir, nemir, ljubav, svega po malo, samo strpljenje se ne nalazi ni u jednom kutu. Danima pokušavam pronaći ga ispod ruševina potresa, po ulicama prostranstva, nigdje ga nema. 
U trenucima kad ne postoji drugi izbor osim prihvaćanja situacije i suočavanja s istom, shvatim da je strpljenje unutar mene i mnogo kreativnosti za izdizanje iznad nje.


Egocentričnost odbija prihvatiti i nastavlja dalje po svom, no situacija  zahtjeva nove resurse, pogotovo ova gdje ne možeš s mjesta se pomaknuti a cijeli dan si mislima u lunaparku i imaš vožnju ringišpila koji ne staje.
Na trenutak dok se odvojim od svijeta, zaronim u svoju bol, sudarim se s njom i pronađem u sebi usidrenost i ljubav. Spoznaja da razumijevanje donosi mir, da osuđivanjem se gubi povjerenje i da  strpljenje isključivo ovisi o meni. 


U ovim danima dok Corona vreba na svakom uglu ulice, u svakom kutu  čuči poput grabežljivca i samo čeka da se usidri u naše biće i oteža disanje ionako već zagađenog zraka koji je pokrio naš grad. Prilika za osobni rast, iskorak. U najtežim trenucima treba stisnuti najjače.

Strah je bas poput zvijeri, slaba kad se rodi a nemilosrdna kad ojača.  Budimo jaki u sebi. Nastojim pronaći radost u malim stvarima i samo s ljubavlju oslabiti strah koji je odlučio zavladati.

Zato hranimo pozitivne misli, vizualizirajmo sretne trenutke i vjerujmo da će sve biti u redu.

  • makan tahi:

    odlično je nigdje ne moram iči, stižem obaviti stvari koji inaće ne bi stigao, neka potraje još 2-3 tjedna i onda može u normalu, taman da iskoristim stari godišnji negdje na moru, prošle godine sam do sada bio barem 2-3 puta na odmoru