Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera U ružičastom balonu

Ljubav uvijek pronađe svoj put

Crno bijeli svijet
Objava 04. siječnja 2020. 0 komentara 1714 prikaza
Foto: pexeles.com
Foto: pexeles.com
Crno bijeli svijet

Biti u sadašnjem trenutku i nigdje drugdje je najljepši i najmoćniji trenutak postojanja našeg bića u svemiru. Biti u sebi na mjestu gdje nam je lijepo, u nekom sasvim malom kutu sebe, sklupčani kao crv, postojati i ne žuriti u svijet. Prigrliti svoje biće, svoje želje, strasti i htijenja. Disati i samo postojati, nanositi na sebe sve sto ima topli dah, umotati se u njega, prigrliti i stisnuti uz sebe, poput dodira koji nježno klizi niz leđa i nestaje u bezdan.


Onog trenutka kada sebe prihvatimo upravo onakvim kakvi jesmo pred nama se otvaraju razni putevi i više ni jedna zvijezda za našu sreću nije previsoka. Ne planirati, ne očekivati i ne priželjkivati, to su smjernice kojima nastojim voditi se u danu. Oslobađajući se očekivanja  postajemo slobodni. U trenucima velike sreće priželjkujemo da potraje što duže ili u trenutku sjete tražimo zagrljaj ili toplu riječ, tada opet vraćam se na prvobitnu misao, sreća je u nama samima. Onog trenutka kada se dijelimo i dajemo sebe  mi smo spremni gubiti od sebe više. Samim dijeljenjem mi imamo više jer smo uduplali ljubav ali i upali u zamku pritajenog očekivanja i potrebe da ljubav prišijemo na sebe poput zakrpe, iglom i koncem uz svaki rub našeg bića, gusto, ne bi li iscurila poput vode iz dlanova.


Često realiziramo druge ljude i pokušavamo iskontrolirati njihove postupke  i analizirati događaje, približiti ih blisko našim shvaćanjima. Različite okolnosti obrazaca odrastanja su nas oblikovale u bića koja smo danas. Često je teško razumjeti drugačije svjetove koji se sudaraju s našim pogledima. Pustimo tišini da odradi svoje. Ona uvijek nađe prave odgovore, i pronađe svoj put, isto kao i voda, isto kao i ljubav.


Smatram da dajući slobodu drugima i sami bivamo slobodni. Sve što više stisnemo to nam brže izmiče. Što više pustimo to nam bliže biva. Ne bojati se, već pripadati slobodi bez zadrške. Strahovima kočimo naš osobni rast i let u bezbroj mogućnosti. Strahovi nas truju, guše i udaljavaju od našeg izvora koji hrani sve naše potrebe,strah zamagljuje vid, iskrivljuje sliku. Ljubav uvijek pobjedi strah i uistinu tek kad volimo mi smo slobodni.

Ponekad se pitam kojeg vuka hranimo u sebi? Uvijek sivog. Crni bez bijelog ne bi vrijedio.
Ne pokušavajmo imati sve i odmah, naučimo se biti strpljivi, malim koracima do velikih ciljeva. Manje je uvijek više. Sve što je potrebno dogoditi se, doći će. Ionako ništa ne ovisi o nama. Treba samo ići nizvodno kao grana, i uživati u putovanju. Biti umjeren je ljepota kojoj uvijek težim, iako to najmanje znam biti.

Jedna od važnih istina za slobodu duha je ne vezanje, ionako nikada nismo sami toliko da samiji ne možemo biti više. Prigrlimo svoje samoće i osluškujmo njihovu tišinu. Oni  s kojima je možemo dijeliti uvijek će biti na našem putu. Oni koji ne umiju biti dio tišine nisu na našem putu, ne žalimo za njima. I ne zamjerajmo, da su znali i umjeli bolje oni bi ostali. Dali su najviše od sebe. Otpustimo potrebu nekoga mijenjati i tražiti više. Nisu imali više. To trebamo osvijestiti u sebi i tada neće biti zamjeranja prema nikome.


Budimo voda, poput vala koji dolazi i odlazi. Mi živimo u svijetu kretanja i ništa nije statično. Sve dolazi i sve prolazi. Budimo u trenutku i zahvalni za sve ono lijepo što osjećamo.
Slušajmo svoj glas, svoju intuiciju, ona nikad ne laže. Sve što nam se događa upravo je iz savršenog razloga to najbolje za nas. Čak i u najtežim trenucima uvijek imati na umu da najljepše stvari tek dolaze za nas.

Željeti, voljeti, sanjati, postojati i ploviti, uz vrijeme, nizvodno u središte sebe.
Volimo sebe i svijet će voljeti nas!

Najljepši smo onda kada sa strasti u sebi radimo ono što volimo. Imamo svoje izbore, izaberimo biti sretni jer sreća je u nama i uistinu stvar izbora!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.