Blogosfera Večernjeg lista

Novac i djeca
Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat

Novac i djeca

Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat

Više o blogeru
O blogeru

Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat

Ana je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (smjer vanjska trgovina), a Danijela na Ekonomskom fakultetu u Splitu (smjer financije). Višegodišnje poslovno iskustvo stekle smo dugogodišnjim radom u bankarstvu.

Autorice smo knjiga „Tajne uspješnog poslovanja“ – vodič za srednja i mala poduzeća i "Osobne financije" - kako biti i ostati u plusu. Obje knjige su u izdanju Školske knjige. Organiziramo in-house treninge na temu financijske analize rezultata poslovanja poduzeća.

Osnivači smo i Hrvatskog instituta za financijsku eduakciju, udruge koja je osnovana s ciljem promicanja, razvoja i unapređenja znanja iz područja ekonomije i financija te za poticanje i promoviranje etičnog poslovanja, programa cijeloživotnog učenja i stvaranja društva znanja.

Udruga se posebno zalaže za javno zagovaranje programa koji potiču financijsku pismenost građana te financijsku osviještenost i odgovornost fizičkih i pravnih osoba, naročito djece i mladih kroz posebne programe namijenjene djeci, mladima i roditeljima.

Od osnivanja, Udruga je pokrenula tri uspješna programa:

  • Izazovi malog i srednjeg poduzetništva - projekt podržan od strane Američkog veleposlanstva u Zagrebu i Hrvatske gospodarske komore
  • Abeceda financija za mlade - projekt podržan od strane Ministarstva gospodarstva i
  • Reklame bez granica - projekt podržan od strane Grada Zagreba.

Svrha Udruge je da kroz organiziranje seminara, radionica namijenjenih fizičkim (posebno mladima) i pravnim osobama promovira razvoj i unapređenje znanja iz područja ekonomije i financija.
 
Djelokrug Udruge obuhvaća dva ključna segmenta:

  • edukacija fizičkih osoba – s posebnim fokusom na edukaciji građana kako upravljati osobnim financijama, kako upravljati kućnim budžetom i kako postati odgovoran potrošač. 
  • edukacija pravnih osoba – s naglaskom na razvoj poduzetničkih znanja, analizu okruženja u kojem poduzeće posluje, odnose s kreditnim institucijama, tj. odabir optimalnih izvora financiranja poduzeća, upravljanje novčanim tokom poduzeća, upravljanje likvidnosti i odnosima s ključnim kupcima i dobavljačima, prepoznavanje ranih znakova upozorenja koji ukazuju na moguće poteškoće u poslovanju poduzeća i njegovih poslovnih partnera, upravljanje rastom poduzeća.

Kontaktirati nas možete na e-mail: udruga@hife.hr

Ovo je edukacijski blog na kojem ćemo s vama podijeliti korisne savjete kako pomoći djeci da se razviju u financijski odgovorne osobe.

Roditelji se često pitaju kako i kada djeci objasniti što je novac i koja je njegova uloga. Kako upravljati novcem i potaknuti djecu da odaberu pravi put do financijske zrelosti?

Na blogu "Novac i djeca" odabrale smo zanimljive teme iz područja upravljanja osobnim financijama i utjecaju reklama na odluke o kupnji, stoga nas redovito pratite. Očekujemo proaktivnost s vaše strane, podijelite s nama vaša iskustva i nedoumice o ovim temama – pokušat ćemo ih zajedno riješiti.

Ana i Danijela

Blog postovi