Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Put Svetog Jakova - Camino de Santiago

Trio Camino Vlog 01: Ruksak pun, karta u džepu i spremni za put!

Objava 16. rujna 2016. 1 komentara 1351 prikaza
Hvala pokroviteljima na logističkoj pomoći!
Hvala pokroviteljima na logističkoj pomoći!
Hvala pokroviteljima na logističkoj pomoći!

Spremni smo za pustolovinu! Hrvoje i Ante traže svoj put od Barcelone do Pamplone, a Ratko noćas kreće ka Toulouseu. U nedjelju počinje Camino, i to najavljivanim Francuskim putem.

Ova godina je specifična Sveta Godina, Godina Milosrđa - takvom ju je proglasio papa Franjo i tradicija je da jednom u 10-15 godina bivaju otvorena vrata Jubileja, a samim time i Sveta vrata katedrale u Santiagu de Composteli. To je i naša posljednja točka klasične etape, iako ćemo nastojati dosegnuti Atlantski ocean ukoliko budemo imali vremena.

Ispovijed, pričest i molitva tradicija su Jubileja, no kako je riječ o privatnoj odluci - naši putnici taj događaj neće snimati. Za početak, bilo je nužno početi s ritualom brijanja - Ratko se odlučio ne brijati sve do dolaska u Compostelu, a nada se kako će rukavicu izazova prihvatiti i ostatak Trija Camino.

Prvi Vlog tako je na brzinu sklopljen i pokazuje što sadrži jedna hodočasnička torba. Doviđenja Hrvatskoj upućeno je na kraju videa i red je da noge vide puta. Panturistova linija Zagreb - Pariz poslužit će kao tranzit i onda slijedi 300 kilometara od Toulousea do Saint-Jean-Pied-de-Porta. Avantura može početi!

Podržite nas i na FACEBOOK STRANICI 'PUT SVETOG JAKOVA'

Medijski pokrovitelj: VEČERNJI LIST

Pokrovitelji: Elatus // Martigo UBS // Panturist Arriva

Hrvoje Martić prvenstveno je čovjek koji vas spašava iz dana u dan. Zatim je veliki borac, a onda i avanturist. Više od deset godina radi u zagrebačkoj službi Hitne pomoći, paralelno kao MMA borac skida prašinu s regionalnih ringova i oktogona, a svojevremeno se zaputio na daleku pustolovinu u afričko sirotište Mali Dom kod fra Mire Babića. Camino de Santiago je na jedan način poveznica svega navedenog - borba i potraga za samim sobom na hodočašću kojeg zamišljaju mnogi, no iskuse samo oni najodvažniji...

Ratko Martinović pisac je i TV voditelj koji svoje iskustvo voli doživjeti na teži (ili po njemu lakši) način, na svojoj koži. Proputovao je europske države, u emisiji ugostio brojne osobe iz društvenog, sportskog i političkog života, autor je četiriju knjiga, no o Putu svetog Jakova samo je čitao. Na par sekundi dug nagovor dvaju kolega promptno se odlučio na Camino i voljan je testirati vlastite granice komfora, izdržljivosti i volje kao nikada do sada...

Ante Križić dečko je iz susjedstva, praktički vjernik i profesionalni skiper. Rođen u Njemačkoj, odrastao u Dubravi, narednih mjesec dana stacioniran na sjeveru Španjolske. Ovaj biciklist i rekreativac nada se da će svoj katolički duh još više osnažiti tijekom Camina, putem vjerskog i osobnog rasta, a nakon ljetne sezone na moru vraća se u Zagreb gdje će slobodno vrijeme utrošiti na neki lagani poslić, mali nogomet s ekipom i prepričavanje zgoda i nezgoda s Puta svetog Jakova...

  • bakulušić:

    Od danas pa do kraja hodočašća, svaki dan jedan Očenaš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za vas trojicu, za vaš put i za vaše želje i potrebe. Neka vas Bog blagoslovi!