Blogosfera Vrata percepcije

Bilderberg 2015: Tajni sastanak prošao u cenzuri, geopolitici i transhumanizmu, bez Hrvata

Objava 13. lipnja 2015. 14 komentara 4384 prikaza
Interalpen
Interalpen
Interalpen

Najpoznatija tajna organizacija koja je desetljećima taborila u domeni 'teorije zavjere' ovog vikenda je uživala u svoj svojoj tajnovitosti pod okriljem neslužbenosti i zatvorenosti konferencije kojoj su nazočili političari, korporatisti, zelenaši i novinari, prethodno potanko i pomno odabirani.

Od 'sulude teorije zavjere' do globalnog hita, bez Hrvatske

Kolokvijalno prozvana 'Družba Bilderberg' po prvoj lokaciji, Hotelu 'de Bilderberg' u nizozemskom Oosterbeeku, od te famozne 1954. godine održala je 63. sastanak, prvi u Austriji nakon davne 1979. godine. Iako je sve obavijeno velom tajne i poricanja (pa je tako 'mainstream' sve donedavno držao kao pustu fantaziju), curenje zapisnika s ovih sastanaka otkrilo je brojne zanimljive teme - ponajviše kroz rad rusko-španjolskog obavještajca, zviždača i novinara Daniela Estulina, te legendarnog 'lovca na Bilderberge' i američkog novinara Jima Tuckera koji ih je pratio puna četiri desetljeća sve do tragične pogibije od prije dvije godine.

Tako smo doznali kako je neslužbeno sjedište skupine Sveučilište Leiden u Nizozemskoj, a osnivači su bili Denis Healey, Joseph Retinger, David Rockefeller i nizozemski Princ Bernhard. Plan pri osnivanju bio je 'bolje razumijevanje i brži protok informacija, kao i vječno promicanje demokracije po svijetu' što zapravo spada u domenu tipične Bernaysove retorike. Princ Bernhard vodio je skupinu punih dvadeset i jednu godinu (1954-1975), a zatim su ga redom nasljeđivali Alec Douglas-Home (1977–1980), Walter Scheel (1981-1985), Barun Roll od Ipsdena (1986–1989), Barun Peter Carington (1990–1998), Étienne Davignon (1999–2011), i trenutni predsjedatelj Henri de Castries, investicijski bankar iz francuske loze la Croix de Castries. Ono što vas vjerojatno zanima je ima li među dvadeset i pet zemalja uzvanica Hrvatska? Trenutno ne, s tim da je tek nedavno i Turska dobila svoju prigodu, a Kina je označila ulazak na Daleki istok.

Sablasna medijska tišina o neviđenoj cenzuri i potpunoj blokadi izvještavanja
 
Ovogodišnja konferencija je sukladno najavama počela u četvrtak te je trajala do danas, a 150 uzvanika okupilo se u Austriji, u tirolskom hotelu Interalpen u Telfsu. Najpoznatiji javno potvrđeni gosti su kontroverzni Henry Kissinger, britanski ministar financija George Osborne, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen, austrijski predsjednik Heinz Fischer, Robert Zoellick kao ravnatelj Goldman Sachsa, te brojni drugi političari i korporatisti. Ono što ovu konferenciju razlikuje od prethodnih je neviđena razina cenzure, medijske blokade i potpune zabrane izvještavanja s lokacije sastanka. Brojni aktivistički novinari pojavili su se na lokaciji, kao i 'mainstream' mediji - no izvještaje nismo dobili. Zašto? Zato što austrijska policija djeluje po novim zakonskim aktima koji za ovakve konferencije od 'nacionalnog značaja' propisuju kazne od 500€ za povredu privatnog prostora ili pak 24-satnu zatvorsku kaznu za one koji stupe u zabranjenu zonu.

Ova iznenadna sudska odluka privukla je pažnju austrijskih 'mainstream' medija koji isto tako ne smiju izvještavati sa sastanka dok se pak globalno poznate kuće nisu niti oglasile o ovom cenzorskom aktu. Blokada traje od 9. do 14. lipnja, a zabranjeno je snimati bilo kakve video i audio zapise, te puštati novinarske članke s područja. Policija također nadzire i GPS lokacije YouTube materijala, a proglašena je i zona zabrane leta od 30 milja. Sam hotel čuva asCOBRA, poznata elitna antiteroristička policija. Zanimljivo je da se paralelno u blizini odvija i sastanak grupacije G7, no bez ovakvih mjera osiguranja. U međuvremenu su dovedeni i ometači signala, inače strogo zabranjeni EU zakonima. Na taj način su blokirani i mobilni pozivi iz okruga, pa će izravniji izvještaji o samoj temi sastanka dobiveni od zviždača u javnost izaći tek nakon prekida blokade.

Geopolitika uz ukrajinsku i sirijsku krizu, transhumanizam i ukidanje papirnate valute

Koliko austrijska policija misli ozbiljno, govori i današnji incident o kojem je izvijestio 'Tiroler Tageszeitung', a riječ je o uhićenju jedanaestogodišnjaka koji se igrao u šumi nedaleko od lugarnice pod sumnjom potencijalnog terorizma. Novinari su se ohrabrili nakon što je s konferencije došao službeni video u kojem se 'pozdravlja medijska pažnja', no policija nije imala isto mišljenje te je konfiscirala dio snimljenog materijala jednom dijelu novinara koji su pohodili okolno područje. S druge strane smo vidjeli i prosvjede vezane uz netransparentnost sastanka, a isti su bili usmjereni i protiv 'mainstream' medija koji su se odlučili poštivati 'pravo na privatnost' konferencije. Istaknut je slučaj Charlieja Hebdoa kao osnova licemjernog ponašanja. Unatoč svemu, službena stranica družine objavila je ključne teme sastanka kao i uzvanike.

Okosnica sastanka je definitivno geopolitika koja je najčešće potencirana kao 'proročanska', posebice jer se raspravljalo o Kosovu ili pak potencijalnim balkanskim sukobima godinama prije nego što su se isti dogodili. Tako je fokus analiza usmjeren upravo prema tim temama koje su uključivale sukobe u Ukrajini i Siriji, rastući problem afričkih izbjeglica u EU, prijetnju prema cyber sigurnosti, dugoročne strategije EU među kojima je i 'Transatlantski sporazum', a raspravljalo se i o grčkom scenariju, globalnom terorizmu u budućnosti, odnosu između NATO-a i Rusije, te sve bližim izborima u SAD-u. Unatoč toliko opsežnom političkom rasporedu, najzanimljivije teme bile su one vansektorske i sveobuhvatne. Tako je apostrofiran razvoj Umjetne Inteligencije (AI) kao temelj tehnološke strategije budućnosti, kemijsko oružje i obrana od istog, te digitalni novac i nužnost ukidanja papirnate valute.

 • Avatar anekk
  anekk:

  Ljudi imam prijedlog: a da sami istražite konferenciju (materijala ima na internetu kol'ko hoćeš!) a da napustite malo balkanski đir vrijeđanja autora makar nemate (očito!) pojma o temi?

 • sisoljub:

  Ispravka:ne piše se Joseph, već Jozef (Hieronim) Retinger, Poljak njemačkog podrijetla, bivši jezuit (slučajno ili ne kao i jezuitska svita u Vatikanu, Bergoglio, Lomabrdi i kompanija). Inače taj Retinger, koji je ostatak života proveo u Engleskoj i bio povezan sa ... prikaži još! najvišom anglosaksonskom elitom, je također bio suosnivač Europskog pokreta i Vijeća Europe, koji su prethodili osnivanjau Europke ekonomske zajednice. Rockefeller i Bilderberzi su naravno imali svoje prste i u osnivanju EEZ (EU), kao i i uvođenju zajedničke valute-eura, oni su vukli u pozadini sve konce. Cijela nizozemska kraljevska obitelj je od početka uključena u upravu grupe Bilderberg. Stara kraljica Beatrix svake godine sudjeluje na skupovima Bilderberga, a ove godine je sudjelovao i nizozemski premjer Mark Rutte. Također i Jose Manuel Barroso ( u ime EU), njemačka ministrica obrane, feministica Ursula von der Leyen, povjerenica Angele Merkel (koja je sudjelovala 2005.). Lani je sudjelovao Carl Bildt, inače član CFR-a i Viviane Reding u ime EU. A prije 2-3 godine sudjelovao je Juncker. CFR (Council on Foreign Relations), drugi veliki FED-ov think tank Brookings Institution i treći veliki američki think tank Carnegie Endowment for International Peace (koji je osnovao mason Andrew Carnegie još prije 1. sv. rata) najviše stoje iza organizacije Bilderberga.

 • Avatar __MAX__
  __MAX__:

  Kakvi Hrvati....sluge bili i ostali i to ne samo u tudjini vec i u svojoj zemlji.