Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Misterije i tajne

CENZURA DAVIDA ICKEA Zašto se ovaj puta moramo boriti za njegovo pravo na slobodu govora?

Počela je globalna cenzura! I to kao jedna od faza 'borbe protiv koronavirusa' pa će kao i uvijek služiti u našu korist.
Objava 03. svibnja 2020. 4 komentara 5570 prikaza
David Icke cenzuriran
David Icke cenzuriran
London Real web stranica

David Icke se na svoju žalost već navikao na cenzorske škare društvenih mreža. No ono što je ovaj puta drugačije su argumenti za to - više nitko ne povlači 'naša tvrtka, naša pravila' motive već otvoreno navode poslušnost naputcima WHO-a koji zbog 'ugroze javnog zdravstva' želi onemogućiti svaki neovisni izvor informacija. Zapamtite, osnova fašizma je suradnja privatnih korporacija i visoke politike. A u ovom slučaju YouTube javno priznaje kako su Ickea zabranili zbog naputka nacionalnih i internacionalnih tijela, ne jer izrazito narušava njihova pravila ponašanja.

Nekoć 'sulude teorije zavjere' danas postaju praksa

Prvi puta su ga blokirali u javnom nastupu još kada je iznosio tada 'sulude teorije zavjere' o pedofilskim prstenima BBC/Westminster/Buckingham/Hollywood gdje je imenom i prezimenom prozivao bivšeg britanskog premijera, legendu dječjeg programa i investicijskog bankara iz Amerike. Prva dva su u međuvremenu umrla pa su informacije postale javne no problem je bio potonji Epstein kojeg je Icke povezivao s prijateljima poput Clintona i Gatesa. To društvene mreže u strahu od tužbi nisu mogle dopustiti i Icke je postao persona non grata u medijskom prostoru. Kao elementi javnog ismijavanja koristile su se kontroverzne teze poput reptilskih 'demona' kao vladara svijeta, a i brojne neistine koje su završile na Wikipediji i u 'mainstream' medijima - od negiranja holokausta, rasizma i šovinizma, bez praktički ijedne jedine fusnote ili linka kao potvrde tih snažnih optužbi.

U međuvremenu s društvenih mreža nestali su mnogi, a najpoznatije lice svakako je Alex Jones. Za vrijeme američkih izbora progresivna struja lijeve ideologije odlučila se na agresivniji pristup pa su pod novim etiketama 'lažnih vijesti' i 'alternativnih istina' obrisani čak i oni za koje Obama nije zaslužio Nobelovu nagradu za mir ili ekipa koja se usudila sumnjati u 'apsolutnu istinu' svega izgovorenog tijekom #metoo kampanje. 'Teorije zavjere' polako su zaboravljene, ponajviše jer su ih i Trump i Clintonica odlučili koristiti kao legitimno političko sredstvo. Sljedeća faza bilo je dezinformiranje pa su se po toj stavci nastavili uklanjati kanali, a zanimljivo je da 'dezinformirati' ne mogu oni koji su podržani od strane službenih instanci. Ma koliko u krivu bili. To smo najviše vidjeli tijekom kampanje vezane uz virus gdje su znanstvenici često i u istom danu drastično mijenjali stavove čime su nedvojbeno opasno ugrožavali javno zdravstvo.

Je li David Icke moderni Giordano Bruno?

No nitko ih se za tako što nije usudio optužiti. 'YouTube ima jasna pravila o zabrani svakog sadržaja vezanog uz COVID-19 koji se suprotstavlja stavovima WHO-a i nacionalnog stožera' argument je koji su BBC-u prenijeli povodom brisanja Ickeovog kanala. Zanimljivo, Ickeu će se i u budućnosti zabraniti bilo kakav pokušaj otvaranja novog kanala. YouTube navodi da ga se cenzuriralo jer ne postoje znanstveni dokazi o štetnosti 5G mreže, da njegove sugestije o lošim testovima za koronu nisu točne, da je favoriziranje tzv. 'švedskog modela' pogrešno (dan kasnije je WHO promijenio stav u vezi toga) i da ovakve mjere nisu fašističke nego u duhu demokracije. Već bi se i letimičnim pregledom nabrojanih prijestupa dalo i brojne znanstvenike blokirati na mrežama. No i oni su u strahu prionuli promjeni stavova.

Neil deGrasse Tyson se nakon odbacivanja dvaju optužbi za seksualno zlostavljanje i silovanje vratio javnim nastupima no uz otupljenu oštricu. Svi se sjećamo prvog nastavka spinoffa legendarnog 'Kozmosa' u kojem je Giordana Bruna branio za slobodu mišljenja čijom bi se suspenzijom vratila inkvizicija, ma koliko to mišljenje opasno bilo i ma koliko se s njime ne slagali. Sada pak navodi da je mišljenje kompromitirano nepovoljnim informacijama i da treba slušati autoritete. I on nije jedini. Ickeov treći nastup u London Real emisiji naprasno je prekinut usred live prijenosa čim je spomenuo pedofiliju, sotonizam i mreže koje doslovno vode do vašeg susjedstva. Britanija uvodi Vaccination Act po kojem ćete se silom cijepiti ukoliko odbijete dobrovoljno cijepljenje. I taj je zakon donesen u situaciji gdje još ni ne postoji cjepivo, pa samim time nema ni studija o njegovoj štetnosti. Slični argumenti su tu i za 5G mrežu. Rat informacijama gotovo je onemogućio raspoznavanje točnog od netočnog pa se promoviraju autoriteti, no vjera u autoritete odavno je poljuljana pogubnim politikama istih. 

Znanstvenici i svećenici postali su korisni idioti političara koji ih koriste kao legitimaciju vlastitih ideja, hešteg #slušajstruku gura informatičar koji svim silama želi biti epidemiolog, a otpor #ostanidoma polako postaje stvar osobne higijene. Icke je možda cenzuriran po deseti puta i na to se navikao, no pitanje je hoćemo li se i mi naviknuti na sve češće dokidanje osobnih sloboda pod false flag argumentom vlastitog dobra. Žalosna činjenica je da smo došli do vremena u kojoj je sumnja u WHO i HDZ ravna revoluciji, no možda je baš ovo pravi trenutak u kojem ćemo potvrditi onu Voltaireovu: 'Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš.'

  • Serious_Callers_Only:

    Dobro je rekao gost u NU2. Nije problem cenzura, kada se netko cenzurira moguće je izbrisati jednu od pet rečenica ali će ostati druge četiri. Problem je kada se umjesto sadržaja ubacuje ljubav je na selu i koliko ste slonovskih ... prikaži još! guzica vidjeli na slici? Jer ako sve vidjeli neparan broj slonovskih guzica, postoji šansa da ste idiot, a ako ste umjesto slonovskih guzica vidjeli sakrivenog krokodila možda imate psihopatske namjere.

  • MAX127:

    Sve je bilo dobro dok niste na kraju spomenuli hdz.. Kakve veze hdz ima sa icjeom, who i youtubom?

  • Deleted user:

    Malo je licemjerno na ovom portalu pisati članak o cenzuri dok brišete komentare ispod članaka.