Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Misterije i tajne

DMT i plazma: Gallimore i Strassman razvijaju studiju višesatnog DMT tripa

Prošlog vikenda izašao mi je roman 'Kaleidoskop' i pomalo očekivano najveći dojam na prve čitatelje ostavlja iskustvo Ayahuasce kroz koje glavni lik prolazi u četvrtom reinkarnacijskom ciklusu iliti životu.
Objava 27. listopada 2017. 0 komentara 657 prikaza
Triptamini
Triptamini
Podjela

Cijeli pasus objavio sam u prethodnom blogu, a roman možete naručiti OVDJE ili kupiti u knjižari Menarta (Avenue Mall) i Znanju (Gajeva 1, Zagreb). A logično nastavljam s DMT-om, psihoaktivnom komponentom Ayahuasce i člankom kojeg je u srpnju 2016. godine Graham Hancock napisao za svoj portal. To je ujedno i svojevrsna najava za njegovu knjigu 'Magicians of the Gods' za koju je Teledisk otkupio prava i koja će uskoro izaći u prodaju.

Moju knjigu 'Psihodelici - izmijenjena stanja svijesti' možete kupiti OVDJE

*********************************

DMT (dimetiltriptamin) je najsnažniji znanosti poznati halucinogen, svemirski brod ka drugoj strani realnosti - a ta druga strana nevjerojatno je interesantna!

Imao sam čast iskusiti višestruka DMT putovanja i mogu potvrditi izvještaje volontera citiranih u novoj znanstvenoj studiji koji govore o sveprožimajućem osjetu ulaska u uvjerljivi 'alternativni svemir' koji se čini 'stvarnijim od stvarnosti', te je nerijetko ispunjen brojnim čudnovatim objektima i drugim izuzetno kompleksnim sadržajem, poput naoko svjesnih 'bića' i nevjerojatnim osjećajem zaprimanja i skidanja strukturiranih i značajnih 'informacija' od kojih se većina izgubi u prelasku ka 'normalnom' stanju svijesti i pristupu rješavanja zadataka.

Dio problema je i taj što je taj svemirski brod ka drugoj stvarnosti vrlo hitar pri povratku u 'normalnu' stvarnost - te nam na taj način ostaje manje od deset minuta manevarskog prostora zbog doduše izuzetno moćnog no kratkoročnog efekta ubrizganog ili popušenog DMT-a.

Produženo djelovanje možemo postići s MAO (monoaminska oksidaza) inhibitorima, poput amazonskog napitka Ayahuasce. No, vrtoglavica i fizičke nuspojave koje prate čitavu konzumaciju mogu nas odvući od fokusa na vizije, samo iskustvo, a i sami MAO inhibitori sadrže određene psihoaktivne karakteristike pa aktiviraju i druge psihoaktivne alkaloide u napitku - tako se Ayahuasca razlikuje od konzumacije čistog DMT-a. Nadalje, nije moguće precizno regulirati i održavati optimalne koncentracije DMT-a u mozgu oralnom konzumacijom.

No što kada bismo mogli kontinuirano proživljavati DMT-om uzrokovano stanje na samom vrhuncu, i to satima? Ili danima? Možda bismo tako postali istinski astronauti unutrašnjih svemira? Novi sustav stalne administracije DMT-a otkrili su neurobiolog Andrew Gallimore i pionir istraživanja, autor i doktor Rick Strassman - sustav koji je baziran na tehnologiji prvotno razvijanoj poradi stabilnog unosa anestetika tijekom operacija. U ovom slučaju naravno nije riječ o anesteticima već o čistom DMT-u.

Još ne znamo što mistični DMT platoi doista jesu. Možda su samo 'naši mozgovi na drogama' baš kao što mnogi zadrti materijalisti vjeruju, no ne možemo isključiti niti mogućnosti o samostalnim alternativnim stvarnostima naseljenima inteligentnim entitetima koji s nama žele komunicirati i možda predstavljaju 'drevne učitelje čovječanstva' (baš kao što sam pisao u svojoj knjizi 'Supernatural' iz 2005. godine). Predlažem da ukoliko ikada shvatimo ljudskost i stvarnu prirodu 'stvarnosti' - od krajnjeg je značaja da temeljito istražujemo i ove platoe unutarnjeg svemira. Po mom mišljenju ovo mora dobiti identičan prioritet kao i NASA-ina istraživanja svemira pošto će nedvojbeno stvoriti i isto tako uzbudljive i svjetski značajne rezultate.

Potrebna je velika psihička hrabrost ka DMT iskušenjima koja bi satima donosila najviša iskustva, no tko zna kakve bismo informacije mogli donijeti iz tako dubokih izlaganja? Jedva izdržim desetak minuta no smatram da je i sama mogućnost duljih iskustava zastrašujuća! Hoće li i među vama biti tih odvažnih volontera za prve istinske DMT astronaute?

**********************************

Studija na koju se Hancock u ovoj kolumni osvrnuo ona je navedenih Gallimorea i Strassmana, a nadovezuje se na istraživanje potonjeg doktora iz 1994., no isto tako i na Gouzoulis-Mayfrank studiju iz 2005. godine s DMT-om i ketaminom. Ovaj kombo je produžio učinak DMT-a pa je poslužio kao okosnica daljnjeg istraživanja. Zbog možebitne neovlaštene uporabe neću navoditi koncentracije već ću samo spomenuti da se eksperiment održavao intravenozno, a doze ionako ovise o težini, starosti subjekta, spolu i jetri.

Oralni unos omogućavaju Banisteriopsis caapi ili Sirijska rutvica, a studija pokazuje superiorni učinak DMT plazme koja se postupno ubrizgava i pojačava dozu, a paralelno se i postupno razlaže u organizmu. Na taj način DMT postaje idealan lijek za depresiju, opsesivno-kompulzivni poremećaj, liječenje ovisnosti i dr. Također, terapija iz studije opisane u Strassmanovoj knjizi 'DMT - duhovna molekula' (Teledisk, hrv. izdanje) zahtijevala je polusatnu pauzu dok bi ovakav model proces održavao i do dva i pol sata, pa nadalje. Hoće li studija dobiti odobrenje i zaživjeti, vidjet ćemo vrlo skoro, a do tada sva novija saznanja nalaze se u njegovoj knjizi 'DMT and the Soul of Prophecy' (2014.) i intervjuu kojeg možete pogledati u nastavku.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.