Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Misterije i tajne

Građevna struktura svemira (1)

Objava 27. listopada 2012. 0 komentara 800 prikaza
Zaglavlje
Zaglavlje
Zaglavlje Ratko

Energetski obrasci svemira


 

Ukoliko svemir promatramo kroz prizmu Matrice iliti Izvornog polja onda logički cijela struktura ima svoje manje energetske obrasce, odnosno, strukture kreacije. Pitanje je li to dokaz sustavnosti ili nečije upletenosti u kreaciju ostavimo filozofima, a mi se skoncentrirajmo na konkretne činjenice.

 

Torus

 

Priroda u svojoj osnovi djeluje po istom obrascu na mikro i makro nivou. Jedan osnovni oblik takvog prožimanja je torus. To je energetski vrtlog i osnovna jedinica Matrice u kreaciji i održavanju života kao takvog. Ova energetska dinamičnost izgledom podsjeća na krafnu čime neprekidno održava energiju u cirkulaciji. Ovakav oblik možemo prepoznati kod atoma, stanica, živih organizama, tornada, planeta, galaksija i svemira u potpunosti.

Znanstvenici poput Arthura Younga svoj profesionalni rad koristili su da bi objasnili torus kao jedini energetski uzorak koji može biti samoodrživ, te se sastoji od iste supstance kao i njegova okolina (vir, tornado ili vatreni vitlac). Kako je i magnetska sila u obliku torusa, onda je i čovjekovo energetsko polje torus. ‘Tori’ je također učestao energetski uzorak, s jednim torusom usmjerenim prema sjeveru, a drugim prema jugu – taj primjer najbolje vidimo kod Coriolisove sile.

 

Vektorski ekvilibrijum

 

 

Struktura koja se nalazi kao pozadina torusa je vektorski ekvilibrijum. To je prirodni nacrt pomoću kojeg se formiraju energetske strukture u tvari. To je jedini geometrijski oblik gdje su sve sile podjednake i balansirane. Svaki od vektora je podjednake dužine i snage, a predstavljaju energiju privlačenja i odbijanja, poput magneta. Ova formacija nije okom vidljiva jer je geometrijski u apsolutnoj usklađenosti.

 

Phi spirala

 

 

Konstantni napredak i rast moguć je jedino planom, bilo smišljenim ili mehaničkim, a upravo takvo poravnavanje materije na svakoj razini omogućava Phi spirala. Ona formira sve, od najsitnije materije do galaksija, a dvostruka Phi spirala suprotstavlja dvije Phi spirale u različitim smjerovima. Primjere nalazimo svugdje, od ljudskog oka do češera.

 

Savršena struktura u svemiru izgleda otprilike ovako (fuzija tri navedene strukture):

 

 

Fraktali

 

 

Fraktali su pojednostavljeno – ponavljanje istog obrasca na svim razinama, koji daju jednaku razinu detalja neovisno o razlučivosti koju koristimo. Primjeri su planine, rijeke, biljke, munje itd.

 

‘Kako gore, tako dolje’

 

 

Ukoliko organizam promatramo prema definiciji – svaka živuća tvar koja je sposobna odgovoriti na podražaj, reprodukciju, rast i razvoj te održavanje homeostaze kao stabilna cjelina, mogli bi gotovo sve, od amebe do planeta ili svemira, smatrati živim organizmom. Stavke organizma bi sačinjavalo trojstvo: Elektromagnetsko polje + Rezonantne frekvencijske linije + Svijest, dok bi planeti rezonantnom frekvencijom (Schumanovom rezonancom) utjecali na vlastitu floru i faunu.

 

 

Zlatni rez

 

Zlatni rez je kompozicijski zakon u kojem se manji dio prema većem odnosi kao veći dio prema ukupnom, uz način podjele neke vrijednosti s faktorom od približno 1,6.

 

Fibonnacijev niz

Fibonaccijev niz se često povezuje i sa brojem zlatnog reza fi (phi, φ), ili brojem kojeg mnogi zovu i “Božanskim omjerom”. Uzmemo li jedan dio Fibonaccijevog niza, 2, 3, 5, 8, te podijelimo li svaki slijedeći broj s njemu prethodnim, dobit ćemo uvijek broj približan broju 1,618(3/2=1,5; 5/3=1,66; 8/5=1,6). Broj 1,618 jeste broj fi. Odnosi mjera kod biljaka, životinja i ljudi, sa zapanjujućom preciznošću se približava broju fi.

 

Dodajmo na kraju i moj nedavni intervju s Fosterom Gambleom, autorom dokumentarnog filma koji, među ostalim temama, govori i o građevnoj formi svemira:

 

 

Dokumentarni film Thrive je odličan rezime modernog vremena i svijeta u kojem trenutno živimo. Koliko je trajalo istraživanje o temama filma?

 

Proveo sam gotovo 40 godina istraživajući sva područja obrađena u dokumentarcu. Kimberly (Trevorova žena, op.a.), moj tim i ja posljednjih 8 godina radili smo na produkciji Thrive dokumentarnog filma, kao i 3 godine na što detaljnijoj prezentaciji webstranice www.thrivemovement.com

 

Što mislite o teoriji Matrice iliti Izvornog polja, koje je usko povezano s pravom prirodom naše stvarnosti? Povezano je i s Torusom i svim ostalim prirodnim kodovima u svemiru, koji su obrađeni i u dokumentarcu…

 

Iz mog istraživanja proizlazi činjenica kako je Kosmos, koji je ujedno i naš dom, beskonačno more beskrajne energije – svijesti. Svaki održivi sustav unutar polja sadrži oblik torusovog vira dok je temeljna geometrija Polja ono što je Buckminster Fuller nazivao Izotropska Vektorska Matrica – bazirana na savršenom balansu Vektorskog Ekvilibrijuma. Sve ostale geometrijske i simetrijske grupacije izvadak su iz te Majke Geometrije. Svi smo različite i odvojene forme svijesti, ali isto tako dio zajedničke cjeline. U središtima naših toroidalnih vrtloga apsolutni je mir, portal do kosmičke svijesti – gdje nismo samo povezani u cjelinu, nego i jesmo cjelina – jedno.

 

Ancient aliens je dokumentarni serijal o vanzemaljskom kontaktu s drevnim civilizacijama. Kakvo je Vaše razmišljanje o strukturalnoj povezanosti sa sazviježđima poput Oriona (Giza) ili Plejadi? Postoji li mogućnost da je čak i ljudska rasa vanzemaljskog podrijetla?

 

Čuo sam iz mnogih neslužbenih i neočekivanih izvora – kanaliziranja interdimenzionalnih entiteta i možebitnih razgovora s vanzemaljskom inteligencijom – da ne samo da smo posjećivani od strane susjeda s Oriona ili Plejade, nego da postoji čitava povijest razmnožavanja sa ili uz pomoć vanzemaljskih vrsta. Istina, ne mogu dokazati istinitost tih tvrdnji. No, iako se sve čini prilično čudno za prosječne mislioce, ovakvi navodi imaju popriličan smisao. Tu je čitav niz neobjašnjivih skokova u kapacitetu čovjekove svijesti, od primata, špiljskog čovjeka pa sve do današnjih mogućnosti. Dokazi da smo posjećivani od strane vanplanetarnih bića postoje stoljećima, te su nevjerojatno za bilo koga tko ih iskreno sagleda. Postoje izvještaji diljem planeta o susretima, naročito sa Sivima, Nordima, Reptilima, Mantidima i ostalima što se kosi sa čistom slučajnošću ili prevarom. Vjerujem kako prolazimo kroz kritičnu masu arogantnih pretpostavki da smo jedina svjesna bića na milijardama planeta (samo u našoj galaksiji). Ne sumnjam da ćemo uskoro ipak shvatiti da je samo ovaj kutak našeg svemira vjerojatnije nalik Star Wars serijalu!

 

Krugovi u žitu su također jedna od tema Thrivea. Koja tehnologija je, po Vašem mišljenju, odgovorna za njihovu kreaciju i što je njihova svrha?

 

Volio bih da imam određeni odgovor na ovo pitanje. Znam da ih ima sve više i više napravljenih od strane čovjeka, ali ih možemo prepoznati po manjkavosti savršenstva simetrije, slomljenom žitu i tragovima stopala. Obično je potrebno i dosta vremena da bi ih se na taj način kreiralo. Ali isto tako postoje i tisuće drugih koji se opiru “normalnim” objašnjenjima. Viđeni su nekakvi izboji svijetla s neba ili svjetlosne kugle koje nadlijeću poljane s novonastalim uzorcima. Naravno, možda je to i vrlo razvijena Black Ops tehnologija, ali mi osjećaj govori kako nam se ukazuje na sofisticirane uvide u pogone, ključne energetske nacrte i vodiče za interdimenzionalna putovanja od strane raznih entiteta, daleko razvijenijih od nas. Vjerujem kako je to zapravo pokušaj da nas se vodi ka odmaku od opasnosti koje stvaramo samima sebi, kao i prema nuklearnoj fiziji i beskonačnim mogućnostima harmonične rezonance povezane s oblikovanjem Polja nulte točke.

 

Novac je često prvi stup u globalnoj manipulaciji kroz stoljeća. Što je moguća zamjena?

 

Mislim da rasprava o “zamjenskom novcu” prečesto završava ometanjem. “Koji novi sustav trebamo prihvatiti?” je ista paradigma samoprihvaćenog prisilnog prosvjetljenja. Posrednici u razmjeni i trgovine vrijednosti ponekad izrone u zajednici, bilo maloj ili velikoj. Vjerujem kako je glavni problem u dozvoli, često i prisili, nepoštenog novca u optoku (fiat, frakcijska rezerva, subvencija, bailout itd.) i monopola u kreaciji novca. Smatram da bi istinsko slobodno tržište novca, valuta i bankarstva brzo razotkrilo koje forme razmjene – bilo da je riječ o zlatu, papiru, kreditima, trampi, lokalnim valutama, bankama vremena i sl. – su najpovoljnije za određene situacije.

 

Novi Svjetski Poredak – Je li već aktualan ili je i dalje samo skica za daleku budućnost?

 

Na našu nesreću, plan i njegova provedba radi globalne dominacije već su vrlo stvarni i to već jako dugo, a oni koji to nisu uočili očito nisu odradili domaću zadaću i još vjeruju u korporativne medije ili imaju psihološke blokade koje ih drže u potpunom poricanju. Thrive obrađuje ovu temu u par priloženih polja – poput financija, medija, obrazovnog sustava, energije i hrane, a tu su i svi ostali sektori koje možete pronaći na thrivemovement.com, a dubina materije je prilagođena svakome ponaosob. Nagon za djelovanje prema naprijed dolazi s dokazima koji svakome dođu u određenom trenutku i dobivaju smisao. Dobre vijesti su te da smo brojno nadmoćni nad zločincima, i to 1.000.000:1 i uz to imamo istinu, ljubav i životnu silu na svojoj strani! Zastarjeli sustav obmane i prinude već se urušava. Zbog toga moramo imati održive i alternativne načine spremne za djelovanje prilikom urušavanja kule od karata – da bismo dobili slobodan svijet, a ne novu globalnu policijsku državu.

 

Kako se onda točno moramo boriti protiv te sveobuhvatne globalne manipulacije?

 

Dokumentarac Thrive je osmišljen kao trailer za web stranicu dok je stranica samo alatka za pokret. Smisao Thrive Pokreta je asistirati u prepoznavanju moralnih principa, djelotvornih strategija i organizacijskih procesa koji će ponajbolje ojačati pojedince i grupacije diljem planeta. Smisao je da bi se probudili, oslobodili kreativnost i udružili u decentraliziran i nezaustavljiv priljev istine i pomirbe, pravde i slobode za svakog čovjeka. To su prekrasna nastojanja. Osobno Vam preporučujem – proučite Thrive i thrivemovemet.com pa ako ste motivirani istražite i Solutions Hub. Otkrijte Sector, Level of Engagement i Critical Issue koji najbolje odgovara Vašim vještinama i željama, te se pridružite globalnoj mreži da bi si uštedjeli vrijeme i prilagodili vlastiti trud. Također, planiramo pokrenuti on-line Thrive TV serijal na kojem ćemo prezentirati razmišljanja i moguća rješenja.

 

Imate li kakvu posebnu poruku za fanove dokumentarnog filma i projekta iz Hrvatske, Bosne, Srbije, odnosno Balkana?

 

Prošli ste kroz dosta situacija za koje mnogi i dalje misle kako se ne mogu dogoditi i u njihovoj regiji i ipak ste uspjeli izaći iz svega. Mogli biste čak i poslužiti kao model ostatku svijeta – kako opet stati na noge, povezati se u zajedništvo i inzistirati na slobodi i integritetu. Budite informirani! Budite nenasilni! Budite uporni! Jer već imate sve što Vam je potrebno za Thrive (napredak)! Također – Pozdrav Novaku Đokoviću (Igrač sam tenisa i njegov veliki fan) :D

 

Sljedeća tema biti će ‘Građevna struktura svemira (2) – Arhetipi’

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.