Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Misterije i tajne

HELTER SKELTER ZA 21. STOLJEĆE: Antife i Boogaloo Bois u borbi protiv demokracije

Rasni prosvjedi koji su se preko noći pretvorili u masovnu pljačku izgledaju poput nekog anarhističkog proročanstva. Jesmo li doista sve već negdje čuli?
Objava 06. lipnja 2020. 0 komentara 791 prikaza
Helter Skelter
Helter Skelter
Antife, Helter Skelter knjiga i Boogaloo Bois (izvor: Wikipedia)

Teorija o Helter Skelteru trebala bi u osnovi predstavljati apokaliptični rasni rat između crnaca i bijelaca, proizašao iz dva naoko nespojiva izvora - pjesama s 'the White Album' benda The Beatles i biblijske knjige Otkrivenja.

Helter Skelter kao samoispunjavajuće proročanstvo

Scenarij 'Helter Skeltera' po mnogima je fiktivna teorija Vincenta Bugliosija, tužioca u Tate-LaBianca slučaju, u javnosti znatno poznatijem kao ubojstva obitelji Manson. Tom O'Neill nedavno je kod Joea Rogana predstavio maestralnu knjigu 'CHAOS: Charles Manson, the CIA, and the Secret History of the Sixties' u kojoj opovrgava ovakav povod ubojstava i teško je ne povjerovati mu, no ostaje dojam kao da je Helter Skelter postao samoispunjavajuće proročanstvo. Bugliosi je morao izmisliti ritualni kontekst ubojstava da bi umiješao Mansona koji ni na jednom nije sudjelovao te dodao mogućnost smrtne kazne u presudu. No, ono u čemu se svi slažemo s navedenim pravnikom je da sve ima itekako jasne okvire rituala. I da nešto u cijeloj priči smrdi, najviše na veze Mansona i holivudske vrhuške, kao i nedokazanu umješanost Romana Polanskog u čitavu priču.

Sam Manson je u više navrata na sudu i u zatvoru navodio kako su svi krivo shvatili terminologiju i napravili konfuziju, te da nema teorije u zavjeri da 'ljudi iz sjene' uništavaju čovječanstvo. 'Glazba vam govori da ustanete, da ubijete. Zašto krivite samo mene? Nisam ja napisao sve pjesme. Ako ste gluhi, slijepi i nijemi, u tome vidite samo moju zavjeru. U mojoj glavi Helter Skelter nije bio motiv, tužitelj je zbunjen'. Manson se tako jasno distancirao od Helter Skeltera i motiva ubojstava ali je ideja rasnog rata ostala zasijana poput ideje u filmu 'Inception'. I to toliko duboke da je koriste i radikalna ljevica i ekstremna desnica. Da po njemu umjetničke pseudonime kuju glazbene zvijezde. Da se o njemu snimaju filmovi s motivom alternativne povijesti. Da glavna žrtva postaje negativac koji bježi u Europu od optužbi za pedofiliju. Da u sličnom scenariju gori Amerika.

Antife i Boogaloo Boisi - dvije strane istog novčića

Kaos izazvan policijskim iživljavanjem i ubojstvom tijekom privođenja nasilnog kriminalca odjeknuo je Amerikom. A ponajbolje su ga iskoristile dvije skupine, ponukane nezadovoljstvom zbog korona blokade. Prvi je Antifa pokret, skupina koja je u suštini legalna grana zabranjenog komunizma. Iako se na svu silu javno nastoje distancirati od te etikete već na prvi pogled vidimo kako su im slobodno tržište i patriotizam dva najveća neprijatelja. Široj publici postali su poznati nakon što su se proklamirali kao borci protiv homofobije, a onda su se uz homofobne ispade željeli i fizički obračunati s konzervativnim govornikom Milom Yiannopoulosom, inače otvorenim homoseksualcem. Sve koji se s njima ne slažu nazivaju fašistima čime su priskrbili i popularnost kod 'Social Justice Warriorsa', Internet ratnika koji pozivaju na revoluciju, a ne znaju ni pucati. Licemjerje potvrđuju i opetovanim objavama kako su anarhisti iako se zalažu za posve suprotni sustav, totalitarističku komunističku globalnu državu. Čak se i Soroš sve rjeđe povezuje s navedenima.

A s njima se trenutak tuku, pa trenutak pomažu u pljački Boogaloo Bois. Naoko desničarska skupina zapravo je nevjerojatan miks nepovezivih platformi. Ponašaju se kao desničarski anarhisti, nazivaju libertarijanskom milicijom, žele drugi građanski rat ali s crncima ili neprotestantima. Vole oružje, imaju 'mokre snove' o šerijatskom zakonu, oblače havajske košulje na maskirna odjela, kopiraju muđahedine u vojnoj strukturi. Glavni medijski alat su im teorije zavjere pa zato imaju 'Helter Skelter' sklonosti, Trumpa kroz QAnon gledaju kao mesiju, a satiričnim objavama i specifičnim humorom onemogućavaju fact-check sustave i otežavaju bilo kakve pravne konsekvence. Suradnja s Antifama, Black Lives Matter i drugim radikalnim skupinama važna im je isključivo zbog ostvarenja planova, po 'cilj ne bira sredstvo' naputku. No čim hodaju naoružani i pribjegavaju nasilju potencijalno su opasni.

Izborna godina krenula je žestoko. Možda i prežestoko za Trumpa. Korona blokada, gotovo 40 milijuna otkaza i rasni nemiri koji su prolongirani pljačkama i ubojstvima mogli bi predsjedničku utrku učiniti neizvjesnom. Biden kao protukandidat pak čini sve da Trump ostane čelnik - od morbidnih videa s dodirivanjem djece i neumjesnim komentarima, prozivanja crnaca da zbog boje kože trebaju glasati za Demokrate, pa do gubitka pamćenja i dementnog ponašanja - čini se da nas očekuje vrlo zanimljiva kampanja uz sučeljavanja kojih se ne bi postidio ni Jerry Springer. Antife i Boogaloo Bois priželjkuju revoluciju ili anarhiju, no čini se da do toga ipak neće doći.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.