Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Misterije i tajne

Lucifer - Simbolični prikaz našeg ega, narcisoidnosti i negativne strane

Objava 20. listopada 2015. 3 komentara 1850 prikaza
Ego i maska
Ego i maska
Ego i maska

Kao i svakoga mjeseca, jedan blog prenosim neki od tekstova renomiranih alternativaca. Ovaj puta je na red došao David Wilcock, proslavljeni američki istraživač izvornog polja i autor bestselera 'Ključ sinkroniciteta' i 'Potraga za izvornim poljem', koje su izašle i kod nas. Originalni naziv kolumne je 'Razotkrivanje Lucifera – holografski odraz naše negativne strane?', te je ista izašla u globalnoj franšizi časopisa 'Nexus', kao i u hrvatskom izdanju...

Sve je više neporecivih dokaza da moćne svjetske elite štuju i vjeruju u nešto što oni nazivaju Lucifer. Ima li istine da u Svemiru doista postoji holografski protivnik i tko ili što bi taj Lucifer mogao biti?

Zanemarimo li strah, a uzmemo u obzir najnovije znanstvene spoznaje možda možemo pronaći rješenje za nered u kojem smo se našli. Lucifer bi jednostavno mogao biti holografski prikaz nas samih poput ljutitog djeteta koje prkosi roditeljima. Kad bi ozdravili ovo dijete u sebi, to bi utjecalo i na ozdravljenje čitavog svijeta te na propast međunarodne elitne klike.

HOLOGRAFSKI SVEMIR

17. rujna 2013. pojavio se veliki iskorak na polju fizike, čime je naš dosadašnji svjetonazor zauvijek promijenjen. Završni rad je objavljen 6. 12. 2013 i njime su dva fizičara, Nima Arkani­Hamed i Jaroslav Trnka, zapravo dokazali da prostor i vrijeme ne postoje, barem ne na način na koji mi sada razmišljamo. Svemir je zapravo holografska projekcija jednog geometrijskog oblika, odnosno kako su ga znanstvenici nazvali – Amplituhedron.

Ovo otkriće je došlo samo mjeseca dana nakon objavljivanja moje knjige 'Ključ Sinkroniciteta', što je također sinkronicitet sam po sebi. U njoj se iznose uvjerljivi dokazi da je vrijeme ciklično, a ne linearno, te da se ti ciklusi pokreću iz ogromnih, neviđenih geometrijskih uzoraka u prostoru. Amplituhedron otkriće dokazuje da je sav prostor, svo vrijeme, sve tvari, sva energije i sva svijest izvire iz jednog geometrijskog oblika. Poput 'rekurzivnih' šablona unutar fraktala, postoje mnoge pod­geometrije ovog središnjeg uzorka koje možemo pronaći u prostoru i vremenu.

GEOMETRIJSKO VRIJEME

Ova 'Geometrija Kosmosa' u konačnici nam daje opipljiv model kako se povijest ponavlja ­ s takvom nevjerojatnom preciznošću. Sama geometrija djeluje kao struktura koja utječe na svijest u kojoj orbitiramo kroz prostor. Ciklus od 2.160 godina, odnosno ciklus Zodijaka, koji se pojavljuje u mnogim starim kulturama i mitovima u svijetu, jedan je od najljepših primjera kako ovo djeluje. Ovaj naizgled stari koncept iz naše drevne prošlosti postaje naš ključ za otključavanje briljantnog novog sutra. Svaka sfera u ovom geometrijskom dijagramu, uz iznimku sjevernog i južnog pola, jedna je od dvanaest 'fraktala' istog temeljnog uzorka kroz koji prolazi i naš Sunčev sustav. Te sfere i geometrije ne postoje kao tvrdi, čvrsti objekti. Oni su energetski obrasci u prostoru. Da bi se vidjelo kako ovo radi, morate zamisliti da cijeli naš Sunčev sustav kruži oko dvojne zvijezde tijekom 25.920 godina. Naš Sunčev sustav je eliptični uzorak oko vanjskog ruba ove geometrije. Naše Sunce je žuta točka u plavom krugu ispod.

Dvojna zvijezda bi se nalazila u središtu uzorka, kao druga žuta točka ilustrirana ovdje. Plavi krug je orbita našeg Sunčevog sustava. U odnosu na veličinu našeg Sunca, ova geometrija je vrlo, vrlo velika, ali postoji uvjerljiv dokaz da doista postoji. Ova dvojna zvijezda gravitacijski utječe na Zemljinu os i time stvara ciklus 'precesije ekvinocija' u trajanju od 25.920 godina. Ovaj uzorak ciklusa je bio skriven u više od 30 drevnih mitova diljem svijeta ­ od strane nekoga. Čini se da su drevni 'bogovi' namjerno usadili ovo znanje širom svijeta. Dojmljive indicije postoje u Bibliji, kao i mnogim drugim drevnim rukopisima i legendama iz više od 30 različitih kultura diljem svijeta. Ovo je namjerno skriveno kako bi bilo ponovno otkriveno, kada naša tehnologija bude napredovala do točke u kojoj bismo mogli razumjeti zašto je to važno.

DETALJI O DVOJNOJ ZVIJEZDI

Površina zvijezde pratilje raste i pada u zadanim intervalima , kao što to prirodno rade sve zvijezde, uključujući i naše sunce. Kretanje zvijezda gore – dolje stvara vibracije koje se šire u okolnom prostoru. U konačnici, prostor je strukturiran s geometrijskim uzorcima, zbog tih istih vibracija.

Dr. Hans Jenny je pokazao kako ovo radi vibrirajući sferičnu kap vode sa sitnim česticama pijeska u njoj. Vibracije su prirodno oblikovale pijesak u prekrasne geometrijske oblike poput ovih:

POLJE IZVORA

To je osnovna dinamika fluida u akciji. U slučaju našeg binarnog solarnog sustava, 'fluidno' stvaranje geometrije je ono što ja nazivam Polje Izvora. Svjesnost je univerzalna pojava. Ona nije ograničena samo unutar biološkog života. To je velika tajna. Svjesnost jest geometrija. Misao je u konačnici geometrijska valovitost u Polju Izvora. Različite geometrijske regije svemira daju različite utjecaje u glavama svih koji prolaze kroz njih.

Ovo je i znanost o astrologiji. Svi planeti u našem Sunčevom sustavu se uredno drže na mjestu uz pomoć tih istih geometrijskih uzoraka. To nipošto nije slučajno. To je temeljna istina u fizici koja djeluje od kvantne razine prema gore.

POSTOJI SAMO JEDNA SFERA

Svaka sfera unutar ovog geometrije nosi isti plan ­ isti scenarij. Što se tiče vijeka Zodijaka, potrebno je 2.160 godine (25.920/12) da prođe kroz svako od tih područja. Da bi doista razumjeli tajnu kako ovo funkcionira, moramo se sjetiti ključnog principa holograma. Ako ste izrezali holografsku ploču na manje komade i uperili laser u njih, i dalje ćete vidjeti sliku cijelog holograma ­ a ne samo jedan njegov dio. Po principu rekurzivnosti, svaki dio geometrije sadrži sliku cjeline.

Baš kao što smo izrezali holografsku ploču u sve manje i manje komade i dalje vidimo isti oblik, svaka sfera u ovom klasteru sadrži informacije o cjelini. Sve druge sfere su tek refleksija ­ poput one koju vidimo između dva ogledala. Nama se samo čini da se vidi četrnaest različitih sfera, ako uključimo sjeverni i južni pol. Iz tog istog razloga, bilo koji događaj, koji se pojavljuje u jednoj sferi automatski utječe na ono što će se dogoditi kada prolazimo kroz sljedeću.

PRIMJERI 2.160 GODIŠNJEG CIKLUSA

Postoji nevjerojatno puno primjera kako se povijest ponavlja. Kao jedan značajan primjer, rimska povijest se precizno duplicirala u modernoj američkoj povijesti, točno 2.160 godina kasnije. Čak se i likovi u tim pričama ponavljaju ­ uključujući i Hitlera, Nixona i Cartera. Oni su završili radeći vrlo slične stvari na upravo preklapajućim točkama u svakom ciklusu. Događaj naizgled složen, nepredvidljiv i slučajan kao skandal Watergate je precizan holografski duplikat događaja u rimskoj povijesti, samo 2.160 godina ranije.

Postoje nepobitni dokazi da je Isusovo najvažnije tajno učenje bilo istina o reinkarnaciji. To znanje usmeno se prenosilo od Isusa do Svetog Petra, pa do Klementa Aleksandrijskog, te na Origena, koji je to dokumentirao u djelu 'De Principiis'. Suvremeno istraživanje dr. Iana Stevensona identificiralo je više od 3.000 slučajeva djece koja se sjećaju da su bili netko drugi u nekom drugom životu. Ta djeca su također imala nevjerojatna forenzička podudaranja lica s onim osobama za koje su tvrdili da su bili prije. Dr. Jim Tucker je nastavio i proširio ovo istraživanje s policijskim facijalnim podudaranjima putem računalnog softvera. On je dokazao da su podudaranja zapanjujuća u svakom od provjerenih slučajeva. Opsežnost ovih podataka je prevelika da bi bili odbačeni.

Reinkarnacija je osnovana, znanstvena činjenica. Isus je učio ovu istinu, no Rimljani su to maknuli iz Biblije u političke svrhe. Ovo još uvijek nije prihvaćena koncepcija, no podaci postoje. Do sada su identificirani Ivana Orleanska, Hitler, Nixon, Carter i Clinton, kao jasne reinkarnacija povijesnih ličnosti koji su se pojavili u ranijim ciklusima. No ciklična reinkarnacija se događa svima. Drevni nauk nam također govori da nakon što smo svladati lekcije iz ovih ponavljajućih ciklusa, uzorak se više neće morati ponavljati. To je ono što nas u konačnici tjera u pravo Zlatnog Doba, a to je i put koji se istodobno pojavljuje na osobnoj i kolektivnoj razini.

ILUZIJA VREMENA I PROSTORA

Fizičari su otkrili geometrijski objekt koji dramatično pojednostavljuje izračun interakcija čestica i osporava ideju da su prostor i vrijeme temeljne komponente stvarnosti. Mi svi trenutno živimo u toj ogromnoj iluziji koja je stvorena, stoga samo možemo vidjeti samu iluziju. Međutim, matematički i znanstveni alati su nam dopustili da zavirimo izvan 'okvira' koji nas okružuje ­ što mi zovemo stvarnost. Svemir je upravo postao poput onoga što je prikazano u filmu Matrix, više nego što smo se ikada usudili povjerovati.

Baš poput holograma, svatko od nas, po toj definiciji, mora biti projekcija jedinstvene cjeline od koje smo nastali ­ jer ništa drugo zapravo ne postoji. To je ono što čini pitanje 'postoji li Lucifer, a ako je tako, tko ili što je to' tako provokativnim. Većina ljudi uopće ne vjeruje u njegovo postojanje. Oni koji vjeruju ga vide kao sveobuhvatnu prijetnju – zbroj svih strahova. Velika većina članaka i videa koji razotkrivaju plan Lucifera su ljuti, ogorčeni, osvetoljubivi, prestrašeni i često beznadni. Nažalost, to je upravo ono što negativni aspekt našeg holografskog svemira treba osjetiti da bi ostao živ.

Negativnost ne može postojati i ustrajati na zemlji, osim ako smo stvorili stanište za njega u našim mislima i srcima. Tako dugo dok ćemo mi i dalje stvarati ovo stanište, Nemesis će se nastaviti pojavljivati i ugnjetavati nas, u velikim ciklusima povijesti. Svaki novi krug epske borbe ­ ekonomski kolaps, veliki rat, revolucionarno svrgavanje tiranije ­ je još jedan test. Čini se da su drevne priče i mitovi, od autora koji su možda dostigli sljedeću razinu ljudske evolucije, izuzetno relevantni za našu današnjicu.

DOPUŠTENO JE DA POSTOJI NEGATIVNA SILA

Reinkarnacija je često potrebna da bi 'raširila lekcije' na više života ­ sve dok mi smo dovoljno jaki da se susretnemo s iskustvima koje smo stvorili smo bez da nas ona dodatno oštećuju. Pretpostavka je da je Svemir jedinstveni identitet te da negativna sila smije postojati. To je zapisano u osnovni 'operativnog sustava' kojeg svi mi posjedujemo ­ poznato kao herojsko putovanje. Nemesis, ili Lucifer, je projekcija zrcalne slike mana junaka ­ ako je bilo dopušteno da narastu izvan kontrole. Obično se heroj susreće sa Nemesisom u jednom činu, a prevlada ga u drugom. Ovaj isti uzorak se ponavlja u svim ciklusima povijesti, a danas je vidljiv u gotovo svim holivudskim filmovima.

Očita slabost i djetinjasto licemjerstvo Nemesisa postaje okidač za buđenje junaka. Mi sve više postajemo svjesni da zaista postoji planetarni Nemesis. Slabost i licemjerje ovog Nemesisa također postaje prilično očita. Nevjerojatno drski prikazi Luciferijanizma (prema insajderima, to je religija), se pojavljuju na gotovo svim najvećim javnim događanjima u svijetu, kao i u mnogim nastupima poznatih osoba. Ovaj trend pokušava prikazati Iluminatske simbole kao moderne i 'cool'. Mnogi izvođači tvrde da nisu upoznati sa značenjem ove simbolike, a neki tvrde da su bili 'primorani' izvoditi to što su izvodili. Jesu li uhvaćeni u zamku elitne međunarodne klike ili samo pokušavaju opstati u ovom nametnutom trendu, vjerojatno nećemo nikada saznati.

Inače, ova Iluminatska klika ima zamjetnu naviku 'izgradnje' ljudi, poduzimajući sve da ih se zamrzi, a zatim ih ruše, smijući se čitavim putem. Predsjednici, premijeri i čelnici se koriste za istu svrhu. Oni također vole okrenuti narode jedne protiv drugih. To se događa već tisućama godina. Vjerovali li ili ne da je bilo što od ovoga istina, postoje ljudi koji postavljaju ove simbole iz vrlo određenog razloga. Oni žele stvoriti osjećaj ekstremnog, nadnaravnog terora. Strah i mržnja ih čini jačima. Ovo je način kako holografski Zakon Privlačnosti djeluje. Ovi ljudi vjeruju da oni mogu smiriti silu zla, te primiti moć i vlast nad zemljom od nje.

PREOBLIKOVANJE LUCIFERA U POVRIJEĐENO DIJETE

Najvažniji zakon u svemiru je slobodna volja. Taj se zakon provodi putem, kako to većina ljudi zove, karme. Ono što činimo drugima neizbježno će biti učinjeno nama samima. U smislu 'Zakona o Jednom', Luciferijanska Sila je dio Stvoritelja koja smatra da se na neki način može odvojiti od cjeline i preuzeti cijeli sustav. Ova sila doista postaje samosvjesna. Ona ima svoj vlastiti identitet i u stalnoj je borbi vlastito preživljavanje.  Baš poput ranjenog djeteta, duboko je ogorčena, narcisoidna i ljuta sa stalnim izljevima ljutnje i osvete. Međutim, prema istom zakonu, ona nikada neće biti u mogućnosti učiniti više nego što je to dopušteno.

Da bi Luciferijanska Sila imala pravo glasa u tome što se događa u današnjem svijetu, treba imati stanište za rad, a ono se stvara načinom na koji mislimo i osjećamo o sebi i drugima. Ljutnja, depresija, tuga, ljubomora i strah ­ bez obzira na to koliko mislimo da je to opravdano ­ to stvara stanište u nama. Što jače i snažnije djelujemo, više snage se predaje Nemesisu u našoj planetarnoj priči.

NISMO BESPOMOĆNI – UPRAVO SUPROTNO

Ako je istina da mirno stanje puno ljubavi, milosrđa i opraštanja prema drugima može stvoriti mir na zemlji, onda zašto ne? Umjesto da željno čekamo svaku novu vijest o skorom porazu klike, i ljutnje kada se te nade ne ostvare, zašto ne probati holografski pristup? Ako dovoljan broj ljudi na zemlji osjeti jednostavno sreću i zahvalnost, na jedan dan, negativni će patiti toliki gubitak energije da će biti prisiljeni otići. Možda zvuči ludo no ­ 'Što ako? I zašto ne?'

Kombinirajući drevnu mudrost s modernom znanosti, možemo dostići ultimativnu tajnu za poraz Iluminata.

 • Avatar fijolica
  fijolica:

  Dakle, ovo je sljedeća zamka Lucifera, da ljudi povjeruju u iluziju o iluziji te u sinkretizam svih religija. Ovakvo je učenje (naravno, prilagođeno današnjem čovjeku) još jedan način da se ljude odvabi od Boga i u svojoj biti, zapravo, niječe ... prikaži još! Boga. Eto, sve se više približava vrijeme kad će se svatko od nas morati odlučiti - ili će čovjek istinski vjerovati Bogu, ili Luciferu. Treće opcije nikad nije ni bilo, samo što će se to sve jasnije razlučivati.

 • neboiznadzagreba:

  Lucifer? Lovi u tami, tamom i tajnom se hrani, te čini da čovjek i svijet koji ga slijedi gasne. Nasuprot njega Isus, Svjetlo Svijeta,koji kaže: "Što vam sad govorim u tami, vičite po ulicama kad svane dan. Što vam šapćem ... prikaži još! na uho, vičite s krovova da svi čuju!" Nema u Isusa ni riječi o hologramima, nema geometrije, ni "drevne mudrosti kombinirane sa modernom znanošću",nema tajne, tek nauk koji život osvjetljava i Svjetlu vodi, svjetlu bez Lučonoše.

 • majeltomoguce:

  Priča o Adamu i Evi je izmišljena (Adam znači Zemljanin), ali ona objašnjava sve na taj slikoviti način. Kao što kaže Fijolica imaš samo 2 stanja u ljudskom životu - ili živiš u skladu sa Bogom ili ne - ono ... prikaži još! između je znak da nisi sa Bogom (dakle i to je ne). Zmija u rajskom vrtu je simbol Sotone - ona te nagovara da se odvojiš od Boga, jer ti si dovoljno jak, pametan, lijep, uspješan, sposoban ... pa bi mogao živjeti mimo Boga. Taj život je uzbudljiv kad si van pravila, ali to je život malog djeteta bez roditelja. Dakle prepušten si sam sebi i ma koliko got ti zabavno bilo sada past ćeš kad tad i što onda kada si bez roditelja (odbacio si ih - Boga)? Radi se o stanju duha, na koji utječe duh, a taj duh je ili Duh sveti ili Sotona. Mislim da je svaki čovjek iskusio dileme kako postupiti u nekoj situaciji mnogo puta i tu dolazimo to tog paradoksa koji je Sotona napravio. Naime svi imamo savjest (čisti dio duše, nevidljivi organ) i dolazimo u muku jer želimo nešto napraviti kontra te savjesti. Onda je kriva religija i sam Bog što se mučimo, pa ateisti imaju plakate:"Uživaj i ne mući se više jer Bog ne postoji!" - a ne vidimo da je kriv Sotona koji nas mami da napravimo nešto loše - da napravimo nešto protiv svoje prirode :). Koja je poanta savjesti ako su Bog i Sotona samo simboli, a ne stvarnosti?