Blogosfera Vrata percepcije

Marsonikon 6: Slavonski Brod u subotu postaje središte SF-a, 'teorija zavjere' i književnosti

SF konvencija u Tvrđavi Brod: S obzirom na veliki broj događanja koji nas u subotu očekuje u Slavonskom Brodu, ovaj blog moram posvetiti najavi istih. Naime, slavonskobrodska SF konvencija 'Marsonikon' doživljava svoje šesto izdanje, a ove godine su u fokusu promocije knjiga dva brodska autora i počasni gosti.
Objava 16. lipnja 2017. 0 komentara 261 prikaza
Marsonikon 6
Marsonikon 6
SF konvencija u Brodu

Iz Crne Gore tako dolazi mladi autor Aleksandar Obradović dok je drugi počasni gost SF bard Hrvoje Prćić, urednik legendarnih 'Siriusa' i magazina 'National Geographic'. A kao što rekoh, tu su i dva brodska autora među kojima sam i ja, odnosno moja knjiga 'Društveni inženjering' koja će se promovirati od 19 sati. Ivan Lutz je pak za 20 sati pripremio žanrovsku poslasticu - roman 'Samo igraj!'

Kako izdavačka kuća 'Hangar 7' veli za roman: ''Samo igraj!' žestoki je kiberpank obojan košarkom i roman koji bi širu publiku mogao približiti kako žanru tako i 'radosti loptanja pod obručima'. Lagan je, miriši na pulp, no ponekad vješto izmiče definicijama i žanrovskim okvirima. Okosnica romana je čisti hard SF sa znanstvenim činjenicama i evolucijom nekoliko grana znanosti, no, tu je svakako i dio tzv. weird SF-a kombiniran s nekim osobnim promišljanjima. Rezultat je uradak kojega će čitati svi oni željni dobre književnosti, ljubitelji košarke i sporta, te svi koji se bore da znanstvena fantastika dobije status kojega i zaslužuje, daleko od bilo kakvog poimanja trivijalne literature.' Ono što je posebno zanimljivo je predgovor kojeg je napisao izbornik košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović.

Cijela konvencija održava se sutra, u subotu 17. lipnja od podneva do kasnih noćnih sati. Evo i rasporeda.

PROGRAM - MARSONIKON 2017.

GALERIJA RUŽIĆ

11:30 >> Otvaranje Marsonikona

12:15 >> Hrvoje Gažo - predavanje 'SF film, a nije na engleskom?'

13:15 >> Promocija 'Marsonic 11' + fanzin Svemirski Brod

14:15 >> Pera Marsonica Teo Kos, Ana Jevtić Kos, Aleksandar Obradović - vodi Marija Koudela

16:00 >> Aleksandar Obradović - tribina, razgovor 'Fantastika spaja'

17:30 >> Hrvoje Prćić - predavanje 'Hrvatski SF vremeplov'

18:30 >> ANTI-KVIZ - voditelji: Max Potente i Wesley Pipes

19:00: >> Ratko Martinović promocija knjige 'Društveni inženjering' ,TELEDISK

20:00: >> Ivan Lutz - promocija romana 'Samo igraj!', HANGAR 7

GLAZBENA ŠKOLA - PROJEKCIJE FILMOVA

13.15h NASIP (La Jetee, 1964)

r: Chris Marker

13.45h GOSTI IZ GALAKSIJE (1981)

r: Dušan Vukotić

15.30h BATTLE ROYALE (Batoru Rowaiaru, 2000)

r: Kinji Fukasaku

17.35h FANTASTIČNI PLANET (La planete sauvage, 1973)

r: Rene Laloux

KAZAMAT

Izlagači: HANGAR 7, NOVA STVARNOST, GRADSKA KNJIŽNICA SB, VESELO DVORIŠTE, GRUMPY GUY GAMING, ČUDNA KNJIŽARA, ANTIKVARIJATI, TELEDISK

Ovog tjedna je uz pripreme za Marsonikon izašao i novi Podcast Inkubator, a ugostio sam Sulejmana Tabakovića. Sulejman Tabaković poznati je pravni stručnjak, čovjek zbog kojeg su devedesetih zabranjivali Latinice, najglasniji zviždač kriminala pretvorbe i privatizacije, no i puno toga drugoga... U ovom podcastu otvorio je brojne nove i ekskluzivne informacije, analizirao podrijetlo imovine najbogatijih Hrvata, te dio posvetio i osobnijim temama - ako vas zanimaju krimići u realnom vremenu i prostoru, ovo je podcast za vas. Pa vam preporučujem da ga i pogledate, a mi se čitamo sljedećeg tjedna.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.