Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Misterije i tajne

NEIDENTIFICIRANI ZRAČNI FENOMENI: Jesu li vanzemaljci nakon korone nova globalna prijetnja?

Sve je manje vremena do rasprave o NLO-ima u američkom Kongresu.
Objava 29. svibnja 2021. 6 komentara 7537 prikaza
UFO/UAP/AAT
UFO/UAP/AAT
Službena snimka (screenshot)

Teorije zavjere su napravile puni krug - od nulte točke Watergate 'teorije' zavjere proputovale su dug put do etikete i difamacije istraživačkih novinara koji su preko noći postali opskurni paranoici da bi posljednjih godina isti ti autsajderi dobili priznanje. 

Izašla mi je šesta knjiga - PAR LAVANDI ZA ORMAR - zbirka kratkih SF priča, a ovo je link za kupnju

Prvo je David Icke zaslužio da ga citiraju isti oni koji su ga dojučer ismijavali (Epstein i jedan od krakova pedofilske hobotnice o kojima piše desetljećima), zatim su štreberski ufolozi zaslužili naslovnice, a sada su i 'covidiote' priznali kojekakvi stožeri i političari jer se otvorila opcija 'bijega' korone iz laboratorija, ona zbog koje su vam fact-check portali nedavno gasili račune.

David Icke blokiran i zbog Epsteina i zbog korone iz laboratorija i zbog vanzemaljaca

Epsteina ne bih ni spominjao da opet nije došao u medije. I to kako nego rastavom braka Billa Gatesa za koji je ni više ni manje zaslužan njihov prilično bizaran odnos o kojem sam naširoko pisao OVDJE. Zagonetni zagrebački epidemiolog vjerojatno zna poneku tajnu tog prijateljstva ali ga nažalost nitko o tome ništa nije pitao. Netflix je čak zbog ugovora s Gatesom priču odbio i spomenuti u dokumentarcu o Epsteinu. A Icke je i zbog priča o koroni iz laboratorija i zbog teorija zavjera o 'ekspertu za koronu, cjepiva i još štošta' Billu Gatesu uklonjen s društvenih mreža. Supruga svemoćnog Billa je pak tajila razvod jer nije željela narušiti suprugov imidž u ključnim trenucima za čovječanstvo. Ili pak prije za njega samoga. Je li se na svemu obogatio ili nije provjerite sami.

 

Ono što zabrinjava je manjak famoznog pluralizma, pa čak i zabrana istraživačkog novinarstva kod određenih tema. Zato su teorije zavjere i postale pasija prosječnih korisnika društvenih mreža - jer ih nitko 'ozbiljan' (čitaj: na poziciji moći) ne želi blizu sebe. 'Znanost znanstvenicima' postalo je poput 'Politika političarima', pokušaj eskivacije odgovornosti autoritetom. Tu dolazi i trenutno najzanimljivija priča na kojoj je odjednom fokus apsolutno svih poluga moći, naročito onih koji do sada s time nisu željeli imati posla. Tako se znanstvenici i političari čudom čude jer su NLO-i u većini slučajeva promatrani na paušalan, senzacionalistički i neprofesionalan način. I sada bi željeli imati ekskluzivni autoritet nad temom. Kao da ga do sada i nisu imali - rekli bi ufolozi i teoretičari zavjere, zaslužni da ova storija uopće nakon toliko vremena dobiva zaslužen kontekst.

Na Zapadu ništa novo, pa tako ni u Kongresu

Ekipa se čak do te mjere uozbiljila da je NLO/UFO preimenovala u NZF/UAP iliti neidentificirani zračni fenomen. Američko ministarstvo obrane pak preferira AAT - naprednu prijetnju u zračnom prostoru. O svemu sam pričao s Giulianom Marinkovićem, po mom sudu vodećim svjetskim ufologom - pa detalje pogledajte u videu, kao i podcastu s Krešimirom Mišakom s kojim sam nekidan otvorio istu temu. Ukratko, snimke, fotografije i radarska telemetrija objekata koji odudaraju (fizika kretanja, oblik, pogon, radarska detekcija...) od svakodnevice sada se analiziraju od strane školovanog kadra. I više ne samo da nisu tabu tema već političke instance ozbiljno razmišljaju o možebitnoj prijetnji. Ako to već ne rade desetljećima u što sumnjaju isti oni koje se danas pozorno sluša, ufolozi i ljubitelji 'Dosje X' serijala. Vojno-obavještajni sektor mudro čeka razvoj situacije, mediji pumpaju priču, no znanstvenici polako mijenjaju paradigmu.

 

Jer sada to više nije pitanje vjerovanja već zapažanja. Pa se 'je li' pretvorilo u 'kako', prije nego 'tko' i 'zašto'. UAP i AAT karakteriziraju naoko nasumični manevri, pogon koji omogućava nagle promjene smjera pod pravim kutevima, radarska nevidljivost (osim za radare s faznim snopovima), apsurdni machovi, autonomna (anti)gravitacija u unutrašnjosti... Sve to je potrebna tehnologija da bi nešto ovako moglo funkcionirati. Iako je opcija i da su u pitanju bespilotne letjelice nepoznate i naprednije tehnologije, sonde ili nešto treće. Establishment nam je doduše dopustio da 'ozbiljno' analiziramo samo američke incidente (vidi FLIR, GIMBAL i GOFAST videe na YouTubeu) - valjda jer su ruski, kineski, japanski ili europski slučajevi manje ozbiljni - pa je teško napraviti ikakav zaključak. Zato je puk još jednom sve prepustio političarima koji će u lipnju u američkom Kongresu navodno bolje od ufologa, znanstvenika i vojnika razlučiti istinu od laži. Ozbiljno od neozbiljnog. Stvarno od iluzije. Na Zapadu opet ništa novoga, no barem s kokicama čekamo neko novo globalno ujedinjenje ili kaos. Jesu li vanzemaljci nova korona vidjet ćemo uskoro, a takvo novo normalno bilo bi i zanimljivije od starog. Teoretičari zavjere opet su došli na svoje.

 

  • Deleted user:

    Nisu samo upozoravaju da nešto promjenite

  • Polupismeni intelektualac:

    Oni nisko orbitni sateliti i jesu za pratiti te "fenomene" pod krinkom 5G a ustvari špiunaža nove generacije. Sad pa je panika kad vidite da im možete soli na rep stavit... 😂🤣😅😆 koji cirkus. Nemojte zaboraviti da su fenomeni sa ... prikaži još! obilježjima i fizičkim zakonima svjetlosti što znači da možda nisu ni iz ovog prostora i vremena. 🤫

  • Brankko:

    Kandidat za gradonačelnika Zagreba imao je faktično rok do prije dana izbora da dokaže da nije vanzemaljac. On nije dao taj dokaz. Dakle, on je vanzemaljac.