Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Misterije i tajne

PRVI MAJ Praznik rada, Valpurgina noć, sotonistički praznik i rođendan Illuminata

Energetski najsnažniji datum godine: Prvi Maj iliti Međunarodni praznik rada praznik je kojim se obilježavaju žrtve velikih radničkih prosvjeda u Chicagu 4.5.1886., a ono što je nama interesantno su i druge svetkovine koje se slave na isti dan.
Objava 01. svibnja 2020. 0 komentara 2059 prikaza
Valpurgina noć - Wikipedia
Valpurgina noć - Wikipedia
Valpurgina noć (Foto: Wikipedia)

Iako je uigrana priča o proletersko-komunističkom prazniku, prvi svibanj već je od davne 1890. godine postao međunarodni dan opće solidarnosti radništva. Istina, tako što je godinu dana ranije amenovala Druga internacionala pa je praznik zapravo bio sindikalističko-socijalistički manifest, a za razliku od današnjeg hedonizma uz grah i kobasice nekoć se na navedeni datum prosvjedovalo i štrajkalo.

Datum je poput brojnih drugih primjera (solsticij i Božić, Dan mrtvih, Valentinovo) prilagodio militantni socijalist i francuski mason Raymond Lavigne koji je uz podršku feminističke lige (na istom kongresu odabran i datum Međunarodnog dana žena) obljetnicu s 4. svibnja pogurao na tri dana ranije. Službeni razlog nije poznat, a manifestacija je usponom komunizma vrlo brzo od protestnog marša prerasla u slavlje proletarijata i radničko-sindikalne podrške autoritativnim režimima.

Ono što je za stare tradicije i suvremene štovatelje negativne energije (crni magovi, sotonisti, luciferijanci) daleko bitnije je jedna od najznačajnijih godišnjih svetkovina. Valpurgina noć štuje se tisućljećima s 30. travnja na 1. svibnja, a danas se službeno slavi u skandinavskim, germanskim i baltičkim tradicijama. Suvremeni naziv dobila je po sv. Walburgi (710.-779.), svetici i časnoj sestri, te njezinom postu i nemrsu. Za tzv. 'poganske' tradicije označava proslavu plodnosti paljenjem krijesova, konzumaciju delirijanta (alkohol, Amanita Muscaria), a zbog svog izuzetno snažnog energetskog potencijala crnomagijske skupine koriste je kao noć prijelaza za invokaciju demona ili 'Moonchild' rituale Aleistera Crowleya.

Po legendi upravo su se na ovu noć vještice okupljale na planini Brocken (Njemačka) gdje su izravno komunicirale s bogovima, održavale rituale krvne žrtve i nerijetko žrtvovale djecu - to je bila i inspiracija Goetheovom 'Faustu'. Kultni američki 'Bohemian Grove' klub također ima vlastite manifestacije u kojima bogataši žrtvuju nepoznate objekte golemoj statui sove i boga Moloka. Beltane iliti najvažniji Crni Sabat smješten je na isti dan u rokovniku Wicca pokreta, a Anton LaVey je zbog svega navedenog na ovaj dan osnovao neosotonističku crkvu. Kako je ta institucija ipak prilično trivijalna, noć im služi kao za drogiranje i orgije.

I da to ne bude kraj, na današnji dan osnovani su i bavarski Illuminati - 1. svibnja 1776. godine, kada je i njihov osnivač Adam Weishaupt slavio rođendan. Mjesec Maj naziv je dobio po grčkoj božici Maia, božici plodnosti usko povezanoj s rimskom božicom Bona Dea. Čija svetkovina se naravno slavi upravo na prvi peti. Samo na taj dan u Rimskom je carstvu bila dekriminalizirana krvna žrtva, simbolizirala ju je zmija, a slavili su najčešće robovi. Zaista zanimljiv koloplet raznih manifestacija što dokazuje da su stari narodi imali identične datume proslave prirode, pozitivnih i negativnih sila, te tradicionalnih bogova.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.