Blogosfera Vrata percepcije

Rothschildov 'The Economist' tarotom predviđa 2017: Treći svjetski rat, virtualna stvarnost i antiglobalizam

Objava 17. prosinca 2016. 0 komentara 1800 prikaza
The Economist - Naslovnica
The Economist - Naslovnica
The Economist - Naslovnica

Poznata globalna magazinska franšiza 'The Economist' u svom tradicionalnom novogodišnjem izdanju izašao je s prilično interesantnim izričajem - za ovu prigodu uporabili su tarot kao način predviđanja događanja u 2017. godini.

Okultna simbolika u ovom slučaju predviđa kaos i probleme, što nije pretjerano začuđujuće kada pričamo o američkim medijima koji još nisu prežalili poraz vlastitog kandidata. Kada pak spomenemo sam magazin, njihov glavni urednik je John Micklethwait koji je širu javnost uzbudio svojim pohađanjima Bilderberg konferencija. Što previše i ne čudi pošto je jedan od dioničara samog glasila kontroverzna obitelj Rothschild.

Zašto tarot? Prije svega jer se karte u Velikoj Arkani nazivaju adutima ('trumps'). Zatim jer tarot služi za predviđanje budućih događanja. Hilton Hotema u knjizi 'Tarot - Tumačenje simbolike drevnog tarota' kaže da je 'tarot skup karata koje utjelovljuju tajnu doktrinu svih vjekova gotovo svakog (drevnog) naroda koji ima svoju verziju ili varijaciju ... Ispravno i točno dešifriranje simbolike tarota mora biti u skladu s načelima vječne mudrosti drevnih majstora, kao što je očuvano u simbolici i alegoriji iz kršćanske Biblije te drugih drevnih spisa. U protivnom ta interpretacija neće biti u skladu s učenjima majstora koji su smislili i izradili Veliku arkanu.'

U knjizi 'Key to the Tarot' A. E. Waite je napisao: 'Pravi tarot je simbolika. On ne govori nijednim drugim jezikom, ne daje nikakve druge znakove. S obzirom na unutarnje značenje njegovi emblemi postaju svojevrsna abeceda koja otvara mogućnosti za beskonačno mnogo kombinacija i u svima njima nudi pravi smisao.' Pojednostavljeno, tarot je simbolički ključ koji služi kao svojevrsni metajezik drevnih tradicija i dijeli se na Knjigu Hermesovu (Egipat), Knjigu Adamovu (judaizam) i cigansku Bibliju kojom se 'The Economist' i poslužio. Romski princip počiva na Arkani ključeva kralja Solomona. Simbolizira je ključ čija glava je prsten sastavljen od kruga koji sadrži četiri kardinalna znaka Zodijaka: Bika, Lava, Orla i Anđela. Na trupu ima 22 slova i tri stupnja trijade kao čuvare. Katkad se naziva 'ključem stvari što se taje od početka svijeta'. Tarot se sastoji od četiri boje karata, a najstariji nazivi boja na talijanskom bili su: dinari, kupe, baštuni i špade, odnosno: novčići, pehari, štapovi i mačevi. Drevna hinduska boginja Ardhanari u četiri ruke drži prsten, pehar, štap i mač, odnosno istovjetne replike četiriju boja tarota koje predstavljaju četiri elementa: vatru, zrak, vodu i zemlju.

Riječ 'Tarot' doslovce označava kotač ili nešto što se vrti. Drevni su majstori prepoznali tajnu kozmičkog kruga. Drevni majstori rasporedili su tarot u tri dijela – 21 karta označena brojevima od 1 do 21; jedna karta s brojem 0; 56 karata u četiri boje, po 14 karata u svakoj. Npr. prva karta, Mag ili Mađioničar (Žongler), predstavlja kozmičke elemente i kreativne procese koje Crkva naziva Bogom; a njena prateća karta 0, Luda, predstavlja iznova utjelovljeni ego koji kreće na nepoznato putovanje zemaljskoga postojanja u nekoj dalekoj zemlji i označava prosječnog čovjeka tame. Druga karta, Visoka svećenica, predstavlja Majku Svijeta, Djevicu (zodijačku), Nebesku djevicu te pod različitim imenima u različitim zemljama Izidu, Devaki, Mylittu, Astartu (Ištar), Minervu, Kirku, Mariju itd. Njena prateća karta 21. predstavlja svijet u ciklusu vremena, proizvod kozmičkih elemenata i kreativnih procesa naznačenih kartom broj 1.

Tako tumači Hotema, a mi ćemo se vratiti na simboliku američkog magazina. Oni su koristili Rider-Waite špil nazvan po A.E. Waiteu, poznatom članu Crowleyeve Zlatne zore, Slobodnom zidaru i Rozenkrojceru. U svom tumačenju koristili su osam karata koje simboliziraju 2017. godinu. Poslužit ćemo se tumačenjem s portala 'Vigilant Citizen' uz omanje modifikacije. Arkanu su nazvali 'Planet Trump' i karta koja simbolički prikazuje početak sljedeće godine je 'Kula' (16). Oko nje se nalaze simboli kršćanstva i radničke revolucije, te nebeski grom koji je ruši poput Kule Babilonske. Na vratima se pak nalazi Lutherova reforma. Ova karta bi tako trebala predviđati iznenadnu i drastičnu promjenu globalnog sustava pri kojoj će se ljevica sukobiti s desnicom pa će sve rezultirati promjenama.

Sljedeća karta je 'Uskrsnuće' (20) iliti po nekim prijevodima Sud. Trump sjedi na planeti sa sferom i žezlom poput monarha. Iako je simbolika naoko iznimno jednostavna - vrijedi je povezati s originalnom kartom iz špila. Naime, tamo se nalazi anđeo Gabrijel koji izvršava Sudnji dan. Tako bi Trump simbolički trebao započeti Treći svjetski rat.

Zatim dolazi karta 'Svijet' (21). Ona označava pauzu između dva životna ciklusa te je posljednja karta u špilu s poveznicom 'Ludom (0). Vrlo je interesantna njezina simbolika u ovom kontekstu. Tri građevine (Washington, Rim i Egipat) i tri stupa umjetnosti - književnost, slikarstvo i teatar, koji plove ponad njih. Ukoliko građevine povežemo s tradicijama, blizu smo Masoneriji, Vatikanu i Hermetizmu. Iako njezino značenje nije do kraja lako protumačiti, pretpostavka je da se radi o čuvanju kulture ili njezinim temeljitim promjenama unutar navedenih centara okultne moći.

Slijedi 'Pustinjak' (9). Na ovoj karti su možda i najveće promjene naspram originalnog špila. Simbolizira borce protiv globalizma, TTIP-a, TPP-a, EU kako marširaju i za sobom ostavljaju 'spaljenu zemlju'. Zanimljiva je simbolika same karte po tradiciji: 'Pustinjak personificira tajne organizacije koje su stoljećima skrivale svjetlost drevnih mudrosti'. Karta tako ukazuje na to da društveni inženjer upravlja tobože nacionalnim masama i navodi ih na unaprijed osmišljeni cilj, bez njihovog znanja.

Najpoznatija tarot karta 'Kolo smrti' (13) isto je tako stilizirana i prilagođena. Kostur sjedi na bijelom konju i promatra nuklearnu eksploziju, Zika komarce i pomor ribe u zagađenim vodama. Ono što je također nužno spomenuti je jasno istaknuto sunce u sredini.

Nakon smrti dolazi 'Mag' (1), ujedno i početna karta tarota. Za razliku od brojnih ranijih izmjena ona nalikuje originalu. Čovjek poput Baphometa ruke drži u masonskom položaju 'Kako na nebu, tako i na zemlji'. Zanimljivo, 3D printer stvara materijalnu stvarnost, a duhovnu beskonačnost kreira zaslon virtualne stvarnosti. Karta simbolički označava tehnološku mogućnost čovječanstva da na sve načine simulira božansku kreaciju, a aureola oko glave pretvara ga u živućeg boga.

Nasuprot spomenutog 'Kola smrti' dolazi 'Kolo sreće' (10). Ono je simbolički najjasnije. Francuska, Njemačka i Nizozemska pozicionirani su na točak putem svojih uzdanica Marine LePen, Angele Merkel i Geert Wilders, uoči izuzetno bitnih izbora naredne godine. Rider-Waite špil tom simbolikom upućuje na nužnost cikličnosti života i prirode. Ako pogledamo pozicioniranost kandidata, LePen ide ka vedrijim danima dok Merkel očekuje teški poraz. Wildersu 'mainstream' mediji tepaju da je 'populist', a ako je suditi po ovom predviđanju i njega čeka dobar rezultat. Kada se sve zbroji i oduzme, ova karta upućuje na to da su i desnica i ljevica, i nacionalisti i globalisti - samo prirodan dio unaprijed pripremljene igre iliti društvenog inženjeringa.

Posljednja karta koju 'The Economist' gura je 'Zvijezda' (17). Ona je najteža za dešifriranje pošto sadrži petnaest mladih lica na prilično skromnoj rezoluciji, poredane unutar isto toliko zvijezda s repaticom u središtu. U tarotu ova karta donosi sreću, optimizam i povezanost s 'jednim'. Pretpostavlja se da je jedna od osoba Lady GaGa, i to njezina fotografija iz mlađih dana - druge je gotovo nemoguće prepoznati.

'The Economist' se nije službeno očitovao o naslovnici koja je procurila prije izlaska novogodišnjeg izdanja i pitanje je hoće li je na kraju i upotrijebiti. No simbolika koju su prezentirali vrlo je intrigantna i bit će zanimljivo doznati tko ju je preporučio i dizajnirao...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.