Blogosfera Vrata percepcije

Tajna rukovanja i geste: Jesu li Sanader i Rohatinski Masoni i zašto je Pavelić volio tri prsta?

Objava 11. travnja 2014. 0 komentara 5651 prikaza
Foto: freewallpappers
Foto: freewallpappers
Ratko Martinović i blog 'Razotkrivanje matrice'

Skriveni znakovi također su jedan vrlo dobar način raspoznavanja među tajnim društvima i interesnim skupinama. Iako se na prvi pogled doimaju lako uočljivima, to zapravo i nije slučaj – većina ih smatra slučajnima ili namjernom provokacijom osoba željnih medijske pozornosti.

Stvarna pozadina je ipak sasvim drugačija – sve je bazični sustav prepoznavanja ili subliminalni utjecaj na mase pod kontrolom u obliku signala. Najprepoznatije je definitivno masonsko rukovanje poradi prepoznavanja. U principu razlikujemo pet različitih rukovanja, ovisno o stupnju braće Masona. Prvi se naziva ‘Shibboleth’ ili ‘prolazni hvat kolege Masona’. Zatim prepoznajemo i ‘Tubalcain’ iliti ‘prolazni hvat Meštra Masona’, a tu su i ‘Ma-Ha-Bone’ (‘pravi hvat Meštra Masona’), ‘Jachin’ (‘pravi hvat kolege Masona) i početni ‘Boaz’, odnosno prvo rukovanje Masona početnika.

Knjiga ‘Subliminalne poruke’

Naravno, to ne bi bilo intrigantno da se ista rukovanja ne primjenjuju u pop kulturi i političkom životu. Neki bi također sve svrstali u domenu slučajnosti, pomodarstva ili izazivanja kontroverze, no primjeri su itekako zanimljivi, naročito jer neki dolaze i iz neočekivanih izvora. Kada je Hrvatska u pitanju, možemo vidjeti rukovanje između bivšeg guvernera HNB-a Rohatinskog i bivšeg premijera Sanadera, kao i sadašnjeg premijera Milanovića. Je li u pitanju namjera ili slučajnost, prosudite sami.

Kompilacija rukovanja i fotografija s Interneta

Osim rukovanja, razlikujemo i masonske znakove koji prezentiraju određeni rang Masona. Tu pak možemo razlikovati tzv. ‘Duegard’ inicijata (A), znak inicijata (B), ‘Duegard’ kolege Masona (C), znak kolege Masona (D), Meštrov Duegard (E) i Meštrov znak (F), te veliki pozivni znak prilikom nevolje (G).

Knjiga ‘Subliminalne poruke’

Dobar primjer kako se uhodana gesta može koristiti u različite svrhe popularni je znak ‘V’ iliti ‘Victory’. To je današnje značenje signala, a nekada je navodno služio za simboliziranje božice Viktorije koju se često poistovjećuje sa Semiramidom te prikaz trideset i tri stupnja škotskog obreda u masoneriji (razmak među prstima), slično kao šestar u simbolici. U novije vrijeme predstavljao je oznaku mira (koju je popularizirao Churchill, a navodno mu je tu gestu savjetovao Aleister Crowley) ili uvrede (ukoliko je dlan okrenut prema tijelu), a naročito je zanimljiv u našoj regiji jer je upotrebljavan kao simbol razlike između hrvatske (dva prsta) i srpske vojske (tri prsta kao ‘sveto trojstvo’, bilo ono katoličko ili ono srpsko – Sava, Njegoš i Karađorđe). Upravo ta tri prsta dolaze iz daleko drevnijih izvora, te označavaju zakletvu švicarske garde u služenju papama još od 16. stoljeća. Kasnije su poput brojnih drugih gesti i simbola zloupotrebljene u trećem Rajhu, pa je i Ante Pavelić osnovao NDH dižući tri prsta.

Kompilacija gestikulacija i fotografija s Interneta

Najsvježiji primjer je i tzv. ‘Maternica-Majka’ znak u obliku romba na abdomenu koji ukazuje na dijamant. Na ovu simboliku ukazao su Ben Knight, kolumnist britanskih novina ‘The Guardian’ tijekom netom završenih izbora u Njemačkoj (kraj 2013. godine) gdje je premoćno pobijedila Angela Merkel. Upravo se ona poslužila ovim znakom zbog čega ju je mladež stranke prozvala ‘Mutti’ (‘Majka’). Ona je tako jasno pokazala cijeloj državi da je majka u arhetipnom smislu, a politički oponenti su je odmah napali da promovira kult vlastite ličnosti. Njemački psihoterapeut Tilmann Moser u ‘Süddeutsche Zeitung’ pisao je subliminalnom značaju njezine geste, te ju uspoređuje s ‘Madonnom’ odnosno ‘Svetom Majkom’ za cijelu naciju. Zanimljivo, trinaest godina ranije proglašena je ženskim Edipom koji je ubio političkog oca Helmuta Kohla. Ovo je jedan od medijski najočitijih ukaza na manipulaciju masama na podsvjesnom nivou – i, što je još interesantnije, sve je dočekano s nekakvom dozom prihvaćanja iako je prvotno i gestikulacija Merkelice razmatrana kao ‘slučajnost’…

Kompilacija fotografija s Interneta

* * *

VEČERNJAKOV BLOGER
‘Kanye West i Jay-Z jedan su od najvećih primjera manipulacije u pop kulturi’

U zagrebačkom Book Caffeu održana je promocija knjige ‘Subliminalne poruke – Okultna simbolika i društveni inženjering’ autora Ratka Martinovića.

 

* * *

U nastavku možete vidjeti i datume ostalih promocija, a tu je i spot Generala Wooa ‘Skrivene poruke’ kao najava.

NARUČI KNJIGU PUTEM LINKA

17.4. >> OSIJEK, Dom Tehnike, Tvrđa – GOSTI: Ivan Lutz

18.4. >> SLAVONSKI BROD, Gradska knjižnica – GOSTI: Ivan Lutz, Petar Bašić, Bernard Karakaš

23.4. >> SPLIT, Gradski kotar Split, Židovski prolaz 2 – GOSTI: Saša Antić (TBF), Domagoj Nikolić

24.4. >> DUBROVNIK, Narodna knjižnica Grad – GOSTI: Nikola Duper

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.