Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Misterije i tajne

TEORIJE ZAVJERE O KORONAVIRUSU: Bioinženjering, 5G poveznica i Merkeličinih 70% zaraženih

Koronavirus, COVID-19, SARS-CoV-2... Sve različita imena za strah koji izaziva novu veliku recesiju, kao i smrt starijih osoba diljem svijeta.
Objava 12. ožujka 2020. 2 komentara 12813 prikaza
COVID-19 // SARS-CoV-2
COVID-19 // SARS-CoV-2
Izvor: Wikipedia

Kako je kroz svega par dana kašalj na javnom mjestu postao generatorom veće panike od tradicionalnog terorističkog pokliča? I zašto od svih potrepština ljudi mahnito kupuju toalet papir? Krivac za sve je akronim COVID-19.

Sijači panike su i mediji i Merkelica i vaš prvi susjed

Samo u SAD-u objavljeno je preko 2 milijuna tvitova o teorijama zavjere koje se formiraju oko ovog koronavirusa. I riječ je samo o jednoj društvenoj mreži. Facebook je pak upregnuo svoje šakalske portale koji se navodno bore protiv 'lažnih vijesti' i sijanja panike pa blokiraju takve vijesti. Naravno, licemjerno kao i uvijek nema cenzure Angele Merkel koja ne samo da je za kažnjavanje teoretičara zavjere već sama ispaljuje teorije o '55 milijuna oboljelih Nijemaca' u neposrednoj budućnosti. OK, kasnije je rekla da je to njezino mišljenje, a mišljenja političara očito ne mogu biti 'alternativne vijesti'. Osim ako ste Trump. Tada sve što kažete odlazi u domenu kritike. Kako je Paul Joseph Watson u posljednjem videu oštroumno zaključio - opasnog Donalda se optužuje da smanjuje paniku jer je na virus posve nepripremljen. Da pak paničari rekli bi da želi odgoditi izbore i postati diktator.

Ništa bolje nije ni u Europi. Na Balkanu promatramo opće ludilo među pukom dok političari zbog unutarstranačkih i parlamentarnih izbora spuštaju tenzije. U Velikoj Britaniji i Njemačkoj pak političari na svakom koraku siju paniku dok narod unatoč zabranama obavlja uobičajene poslove. Jedini objektivni kaos zapravo se odvija u Italiji. Lijepo vrijeme mnoge je tamo odvelo na godišnji, jedno od žarišta bila je i utakmica u Milanu između Atalante i Valencije, a ni vlast nije dovoljno brzo reagirala na problem. Stručnjaci kažu da bolnice nisu u idealnom higijenskom stanju što je razlog tolike smrtnosti u usporedbi s Njemačkom gdje je zanemariva (2512 zaraženih, 5 mrtvih). Pa ipak službene brojke govore o 90% i više žrtava među najstarijom populacijom dok se mlade u opravdano teškoj situaciji ishitreno naziva 'neopreznim kliconošama'. Do te razine da je jedna influencerica one koji bolest neznajući prehodaju prozvala ubojicama baki i djedova. Tako da ni skupljanje jeftinih bodova na strahu i emociji nije nešto što ne viđamo ovih dana. U Kini je pak tek 0.005% populacije zaraženo i navodno se brojka polako stabilizira.

5G mreža, Wuhan-400, borba protiv imigranata, bioinženjering

Pored takve stvarnosti teorije zavjere padaju u drugi plan. Serijal 'Simpsoni' godinama služi kao proročanski poligon pa se netko zaigrao i na jednu od epizoda fotomontirao 'koronavirus' iza voditelja. Osobno sam provjerio epizodu i odmah vidio kako je riječ o prevari - danas za razliku od prije par godina više nije bitan autoritet izvora konspirativnih informacija već je sve što postane viralno 'sigurno i točno'. SARS-CoV-2 popularan je i po teorijama o bioinženjeringu, odnosno umjetnom ili genetski modificiranom virusu. Za takve teorije potrebno je objaviti dokaze o izmijenjenom genomu i kontekst manipulacije, no to nitko nije učinio na dovoljno ozbiljan ili znanstveni način. Tu je i pasus knjige iz 1981. koji govori o Wuhan-400 virusu sa 100% smrtnošću, napravljenom u laboratoriju baš kao i u popularnoj igri 'Resident Evil'. Druga fotografija na toj viralnoj ilustraciji čak ni nije iz te knjige, već iz 'End of Days: Predictions and Prophecies About the End of the World' (2009.) autorice Sylvije Browne.

Respiratorni sindromi nisu nešto što je prije te knjige bilo nepoznato, što zbog SARS-a (2002.), što zbog MERS-a (2012.). Kao ni azijski izboji neke bolesti jer smo prvi veliki slučaj vidjeli već kod Crne kuge iz 14. stoljeća. Europski teoretičari zavjere za sve krive Amerikance koji žele uništiti Kinu, američki pak upiru prstom u demokrate koji žele srušiti Trumpa. Davida Ickea pak napadaju jer smatra da smrtnost nije službenih 3.4% već ispod 1% i da mediji šire paniku kako bi totalitarne države poput Kine bile javno pozdravljene za svoj 'modus operandi'. Lijevi i liberalni teoretičari zavjere pak smatraju da je sve izmišljotina fašističkih struja da bi preplašile žene i djecu imigrante od ulaska u područje EU i Sjevernu Ameriku. Ono što je ipak intrigantno u svemu je video simulacije od prije 6 tjedana sa Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u kojem se pokazuje moguća pandemija koronavirusa u budućnosti i targetiranje kritičnih skupina putem cenzure i kažnjavanja 'opasne retorike'.

Sindrom obijesne kupovine WC papira

Najpoznatija teorija zavjere i dalje je ona o poveznici 5G mreže i koronavirusa. Vrijeme lansiranja mreže u Wuhanu korelira s virusom, kao i u drugim zemljama. Problem je što postoje i raniji datumi otvaranja mreže, a i dokazi koji bi ukazali takvo međudjelovanje više su indicije o datumima i upozorenja znanstvenika nego konkretne činjenice kako bi 5G mreža stvarala navedeni virus ili alternativni uzrok respiratornih problema. Ni službeni krugovi nisu pomogli u spriječavanju panike - 'mokre tržnice' unatoč nedostatku sigurnih dokaza i dalje glase kao 'izvor virusa', čak i na službenim stranicama CDC-a, a 'juhe od šišmiša' užasavaju korisnike društvenih mreža (popularni video je snimljen u Indoneziji, ne u Wuhanu) iako nije 100% sigurno ni da je šišmiš životinjsko podrijetlo virusa. Točnije, 96% je podudarnost virusa s BatCov RaTG13, odnosno šišmiševim virusom. Dok samo jedna aminokiselina razlikuje virus s onim kod ljuskavaca. Naravno, moguće je da je izvor šišmiš, no isto je tako trenutno moguć i ljuskavac.

Širenje lažnih vijesti samo je konačna glazura kaosa koji okružuje priču. I iz svega se razvio jedan vrlo interesantan fenomen. Stručnjaci su za britanski 'Sky' nastojali objasniti obijesnu kupovinu WC papira koji je postao simbolom koronapanike. Mjesec dana možebitne karantene u najgorem slučaju označit će trošenje dva velika paketa papira. A moguća je i dostava potrepština oboljelima. U krajnjem slučaju možete guzicu oprati i pod tušem. No u prosjeku se kupuju po četiri paketa s deset roli papira zbog čega ga je u Britaniji i ponestalo. Psihološkog objašnjenja još nema i pretpostavlja se da je to jedina dovoljno velika zaliha koju si čovjek osim pašteta i sapuna trenutno može priuštiti. I tako dobiva svojevrsnu psihološku olakšicu. Krizni menadžment tako je usmjeren protiv straha, a ne protiv virusa ili činjenica. Što za kraj dokazuje jedino što je zapravo i jasno u cijeloj priči - strah od smrti uvijek je miljama ispred realne opasnosti. Naročito ako je netko namjerno frizira da bi strah i izazvao...

  • Karlovac047:

    Merkel priča da če se 70% Njemaca zaraziti. Boris Johnson kaže “izgubit čete svoje voljene...” ma Europa je katastrofa. Pogledajte Trumpa: čovjek smiruje svoj narod, a europa traži paniku. Čovjek je zabranio letove prema EU sramoti i u pravo je.

  • Deleted user:

    što se tiče wc papira objašnjenje je jednostavno usrali smo se korone i wc se koristi češće nego inače i wc papir se troši, a sve teorije zavjere su se pojavile zato što nema od prvog dana zdrave logike , ... prikaži još! kako sam i pisao, oko svega što se događa, oko objašnjenja, organizacije...Koji je razlog tome neznam ali stvaraju se teorije jer nitko pametan nije izašao i rekao nešto pametno.Da li je stvarno razlog to što je nešto pobjeglo, moderni rat ili jednostavno virus došao sam od sebe.Što god da je nadam se da ćemo u prvom slučaju ga brzo stići i doći mu glave u drugom slučaju da će se netko opametiti i trećem da smo dovoljno sposobni da osim nuklearne bombe možemo naći i lijek i preveciju za virus.Živjeli ljudi!!!