Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim i trebam i mamu i tatu

Preminuo je Darko Biljanović i ponešto lijepo

Objava 16. veljače 2014. 0 komentara 86 prikaza
Foto: Udruga za ravnopravno roditeljstvo
Foto: Udruga za ravnopravno roditeljstvo
Udruga za ravnopravno roditeljstvo

Donosimo tužnu vijest. Preminuo je Darko Biljanović, tata, kolumnist, pjesnik, čovjek, inženjer, organizator koncerata, kuhar. Od početka rada naše udruge bio nam je potpora – bolje napisani postovi na ovom blogu njegov su uradakčovjek za ugled, primjer najboljeg mogućeg roditelja i prijatelj. Svi mi čiji je život dotaknuo ostali smo bogatiji. Uvijek će biti u našim srcima, i našem načinu razmišljanja. A Darko, ili Nemreš, Nemrešbilivit, bio je vrhunski majstor razmišljanja svojom glavom i tu je vrijednu osobinu prenio i svojoj djeci.

Ako smo ga dobro razumjeli, nikad, baš nikad ne treba odustati od svoje djece. Nikad nismo pokucali na previše vrata kako bismo se izborili za njihova prava i njihovu budućnost. Ne dopustimo da nas s pravog puta skreću nebitne stvari, bavljenje drugim roditeljem bilo kojeg spola, administracija i njezina bešćutnost, zaglupljenost i zatupljivanje bilo koje vrste, mitovi o tomu što je dobro, a što nije, bilo da ih podržavaju institucije sustava ili javno mišljenje. Mislimo svojom glavom i srcem, a ne javnim mišljenjem. Imajmo širom otvorene oči i oba uha i ne dopustimo da naša svjetiljka utrne u mraku birokracije koja proždire dobrobit naše djece.

Mnogima se njegovo pisanje u kolumnama, na blogovima, i drugdje, kao ni nastupi i izjave na TV-u upravo zato nisu sviđali, ali su ga uglavnom puštali na miru – razumjeli su da ga njegova dobrota, bez obzira što ih je sasvim prozreo, čini neopasnim za nakaradni sustav. Pritom mislimo na isti onaj sustav koji bez ikakve krivnje djece i jednoga ili oboje roditelja, na perfidne i manipulativne načine, teško kažnjava i djecu i roditelje. A kažnjava ih najtežom kaznom: spriječavanjem djece da se čuje njihov glas, da vole koga i koliko žele voljeti i da žive bolje. Uz tugu zbog odlaska Darka, sretni smo da se izborio za to da se glas njegove djece čuje, poštuje i prihvati. Tamara, Nadina i Mile, uz vas smo.

Toliko smo tužni da nam nije ni do čega. Ali, znamo da bismo te time izdali, dragi naš Darko Biljanović, pa ćemo iz sjećanja na tebe crpiti snagu i boriti se dalje.

Počivao u miru, majstore.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.