Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dragoj meni, samoj sebi

Draga moja mala ja!

Promatrajući tvoj/moj život s distance od nekoliko desetljeća, primijetila sam da si napravila puno i previše pogrešaka. Da si barem znala ovo što ja sad znam.
Objava 07. svibnja 2022. 0 komentara 305 prikaza
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Draga moja mlađa ja...

Naravno da se savjeti odnose na malu/mlađu mene, a ako netko drugi iz njih može povući kakvu inspiraciju, dapače.

Mala Renato! (0-10 godina)

1. Nemoj padati niz stepenice prema podrumu. Natući ćeš 2. i 3. kralježak i ostatak života povremeno hodati kao Herr Flick. Ako su ti rekli da je unutra samo krumpir, nemoj ić provjeravat. Daj vjeruj na riječ.

2. Nemoj se penjati na skelu kuće kojoj upravo rade fasadu. Popet ćeš se na treći kat i nećeš znat sić dole. Ona beba koja puzi u Tomu i Jerryju i sama siđe dolje zahvaljujući padobranu od pelena postoji samo u crtiću. Ti to ne možeš!

3. Ako te uhvati želja za pranjem suđa, nemoj, sjedni i pričekaj da te želja prođe. Inače ćeš napraviti poplavu u kuhinji. Ako ipak kreneš prat, daj izvadi prvo čep iz sudopera.

4. Ako poželiš susjeda A.L. opalit kantom po glavi jer te zezao, nemoj. Razbit ćeš mu glavu. A onda će tebe razbit i njegova mama i tvoja vlastita.

5. Isto tako, nemoj pratiti TV seriju „Blakeova sedmorka“ u kojoj se spominju narukvice za teleportaciju. I nemoj dozvoliti G.P. da ti komad lima zalemi oko ruke. Učiteljica V.J. će na tjelesnom primijetiti da vas sedmero imate identičan komad nakita i tražit će da ga skinete. Naravno da je zalemljen preusko i da se ne da skinuti, pa će ti tata to piliti pilicom. Poslije će te boljeti ruka. I guza.

6. Izbor zanimanja isto ti nije moćan. Dvojila si između partizanske bolničarke u zemunicama na Petrovoj gori i učiteljice?! Daj smisli nešto pametnije. Šta fali javnom bilježniku ili zubotehničarki?

7. Nemoj pobogu toliko štrebati za kviz o 2. Svjetskom ratu. Tih sedam sekretara SKOJ-a znat ćeš napamet i 40 godina kasnije. Bespotrebno znanje. Javljat će ti se u noćnim morama.

8. Nemoj šarati po knjigama iz knjižnice. Pa makar samo označavati koje si knjige iz biblioteke Vjeverica pročitala, a koje tek namjeravaš. Ulovit će te teta knjižničarka i naplatiti masnu kaznu. Roza kasica prasica će nastradati.

9. Pokušaj ne ozlijediti sestru tako što ćeš je iz kolica izvrnuti na beton. Da, znam, prolazio je Zdravko Čolić. Prolazit će opet. I ne, neće te oženiti.

10. Kad dobiješ nagradu za učenika generacije, daj molim te odi po nju, nemoj se najesti sirovih krumpira i fejkati temperaturu jer ti je to bedasto.

Promatrajući tvoj/moj život s distance od nekoliko desetljeća, primijetila sam da si napravila puno i previše pogrešaka. Da si barem znala ovo što ja sad znam...

Nastavit će se…

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.