Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dragoj meni, samoj sebi

Gledaj me u karakter ili ne gledaj mi u Capillus (lat.)

Koliko muškarci uopće vide ta naša savršena nesavršenstva? Jel on meni gleda u dlake il u lijepe oči? Kad me zgrabi za batak, jel pipa celulit i traži narančinu koricu?
Objava 29. svibnja 2022. 0 komentara 643 prikaza
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Gledaj me u karakter ili ne gledaj mi u Capillus (lat.)

U prošlotjednom posjetu žarko osvijetljenoj garderobi, dogodila mi se još jedna neugodna situacija. Kako doma nemam tako jake žarulje i kako prilikom depilacije ne nosim naočale, potkralo mi se, sram ih bilo, nekoliko dlačica na lijevoj nozi.

Jedva sam čekala da dođem doma i da im pokažem tko je gazda. One će meni rast na svježe pokošenoj livadi?! Kak da ne?!

Što bi bilo kad bi bilo?

Uništila sam ih jednim potezom. I odmah nakon toga se zapitala kaj bi bilo da me recimo trknul tramvaj i da sam morala na hitnu, a tam bi doktor videl te tri dlake i sablaznil se. Možda pozval i specijalizante da i oni vide. Ili još gore, da sam zaglavila u ljubavnom klinču.

Koliko muškarci uopće vide ta naša savršena nesavršenstva. Jel on meni gleda u dlake il u lijepe oči? Kad me zgrabi za batak, jel pipa celulit i traži narančinu koricu? Kad smo kod očiju, jel on gleda maskaru ili razmišlja o tome jesu li mi trepavice prave ili fejk? Vidi li izrast? Kad smo se već dotakli i grudnjaka, jel vidi kak mi lijepo stoji? Jel procjenjuje kolko imam kila, odnosno kolko više od onog kaj priznam da imam? A ni trbuščić više nemrem baš uvuć. Nažalost.

Uz to koliko smo i inače kritične same prema sebi, ovakav stav vodi samo prema upisu u časne sestre. U samostan na osami. Nije da sad zagovaram pletenje pletenica po nogama, al mislim da sam/smo ipak više od tih nitastih izraslina građenih od bjelančevina, koje izlaze iz epiderme, iako izrastaju iz folikula koji su smješteni dublje, u dermi. One dokazuju muškarcima samo to da smo sisavci i da nije promašio vrstu. A da smo poželjne ne ovisi samo o dlakama. Ima valjda nešto i u pameti, razmišljanju, karakteru, empatiji, radosti i želji… Ne treba tražiti capillus in ovo ilitiga dlaku u jajetu.

Gledaj me u karakter

Gledano iz vlastitog kuta, ja na muškarcu gledam skroz druge stvari. Il zrači ko Černobil il ne zrači. Tri dlake na nozi manjka ili viška ne budu ga spasile.

A za sve to zapravo je kriv Balašević. Rekao da davno da su današnji pijetli čudni i da im svaka dlaka smeta. A Balaševiću vjerujem. Osim, ako nije baš mislio doslovno. I bolje mu je da nije.

Dakle, Tvrtko, ak mi se koja i potkrala, ne zamjeri. Gledaj me u karakter!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.