Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dragoj meni, samoj sebi

Godišnji odmor ili kako ga preživjeti bez da nekog opališ veslom

Nek digne ruku tko je ikad ljetovao s bivšim mužem! Nitko? Nitko?! Ha!
Objava 07. lipnja 2022. 0 komentara 707 prikaza
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Godišnji odmor ili kako ga preživjeti bez da nekog opališ veslom

Kako su mi kćeri jako pubertetski nastrojene (bolje reći rastrojene), a istovremeno zbog dobrobiti svog zdravlja moraju udisati to malo morskog zraka, otac ih je nekoliko zadnjih godina pokušavao sam zauzdati. Međutim, nakon dva do tri dana disanja pod borovima nisu više mogli izdržati zajedno na veseloj hrpici, te bi mi ih vratio nek dišu doma. Važući između vlastitog živčanog sloma i njihovih par udisaja na brzaka i opcije da povede kraljicu majku sa sobom da održi red, izabrao je ovo drugo. Dakle, nakon 10 godina sretnog razvoda opet nas je dragi Bog silom povezao.

E sad, normalne obitelji planiraju normalni godišnji odmor. Mi smo obitelj na prilagođenom programu, pa moram sastaviti dobar plan kako preživjeti bez da nekog zatučem veslom ili u jadu zaplivam prema Italiji i pobjegnem.

Prilagođeni program

1. Normalne žene mojih godina brinu se kako izabrati badić da prikrije eventualne nepravilnosti dok hvataju boju. U punom pogonu su, čujem, anticelulitni tretmani, ko je na vrijeme krenuo taj je i tonus mišića doveo u red u teretani. Ja sve to nisam. Celulit mi je na izvolte, višak kilograma je mjerljiv i bez približavanja vagi. Kako prošetati narančinu koru pred bivšim mužem, a pritom ostati cool i smirena? Lako vama ostalima, ili nemate celulit ili ga šećete pred nepoznatim češkim turistima, il vam je muž zakonit pa ne smije ni zucnut. Opcija izabrati badić veličine šatorskog krila isto mi nije primamljiva. Bikini veličine poštanske marke mi isto nije baš primjeren. Ne znam ni sama. Trenutna opcija mi je rastegnuti transparent na ogradu s tekstom „Sve su to moji zubi natukli!“ i bijesno škrgutati tim istim zubima.

2. Ne znam kako je vama, al meni je nošenje grudnjaka osobita tlaka. Ne podnosim ga zimi, a osobito ljeti. Kako izvesti davanje slobode Lijevoj i Desnoj, ne blokiranje im prilike za slobodan pad i prebacivanje preko ramena da ne upadnu u vruću juhu dok ljetuješ s bivšim? Ako ih krenem prebacivat preko ramena u njegovom prisustvu mislit će da sam skroz sišla s uma.

3. Kako je ljetovanje prilika za pročitat nešto laganijeg štiva, opet se postavlja pitanje kako to prezentirati. Nije pristojno pred bivšim mužem čitati „50 nijansi sive“, ljubići tipa Danielle Steel „Zauvijek tvoja“ i „Dok nas smrt ne rastavi“ isto niks. Trenutna mi je ideja skinuti onaj vanjski omot s Platona pa zamotati svoju literaturu i izbjeći komentare. Ono, vidi je, razmišlja o smislu života, ne diraj ju.

4. Kako će cure većinu odmora provesti bauljajući kampom kako bi uhvatile WiFi, a okupit ćemo se svi zajedno tek tijekom obroka, postavlja se još jedno pitanje. Kako i što jesti, te osobito koliko. Što je meni 100 g čokolade? Smije li se pred bivšim mužem jesti ona od 300 g bez prezrivog pogleda „Aha, veliš, na dijeti si!“

5. Imam i problema s psovanjem. Bivši muž je izuzetno finog sluha na to i ne sviđa mu se, a ja imam prilično dobar i bogat psovački vokabular. Kako reagirati u slučaju stresa (a to će biti svakih 10 minuta pretpostavljam), ako mi je zabranjeno spominjanje svima svega po spisku. Naučit psovat na finskom?

6. Primijetih u trgovačkim lancima da ima za kupit konzervice gin-tonica u pakiranju od 16. To bi svakako moglo pomoć. No, kako to konzumirati a da bivši ne odluči odmah me odvesti u najbliži centar na rehabilitaciju? Omotati konzervicu pik trakom? Pretakati u bočicu od vode? Sav šušur od začina koji unutra plutaju, korice limete, kockica leda, kišobrančića, slamčice i inog se gubi. Možda termosica?

7. Jel se smije pred bivšim gledat mlade pjetliće savršenog torza na plaži? Jel se smije i komentirat ili zafućkat za njima onak s dva prsta?

8. Di ić pušit da me ex ne skuži? Iza wc-a? Ko u srednjoj školi.

Savjeti, molim!

Ja sam na sto muka. Kad sam potpisivala razvod mislila sam da nas to sad dijeli od stola i postelje, a sad vidim da bi godišnji odmor trebalo dodat aneksom ugovora. Uglavnom, velika samokontrola i držite tupe predmete dalje od mene. Ako netko ima kakav dobar savjet nek se ne libi napisati ga.

Pritom podsjećam, lako je bit general bez bitke. Tko je ono dignuo ruku da već ima takvo iskustvo? Nitko! Zato, molim, samo konstruktivni prijedlozi dolaze u obzir.

Sa štovanjem.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.