Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Dragoj meni, samoj sebi

Pariz, Milano pa Gaćelezi (točno tim redoslijedom)

I tako, krenuh ja put mora nam našega. I negdje iza Gospića sjetih se da sam u kofer zaboravila spremiti badić, ručnik za plažu i japanke. Daleko se bilo vraćat, eto osvetilo mi se moje preskakivanje Antisklerina. Al odmah iza putokaza za Gaćeleze...
Objava 13. svibnja 2022. 0 komentara 1204 prikaza
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Pariz, Milano pa Gaćelezi (točno tim redoslijedom)

Znano je svima da sam prava lokalka. U istom mjestu živim, radim, sušim grudnjake, kupujem namirnice, tankam auto. Ako moram do veće trgovine u susjedni nam grad, spremam se k’o da idem na izlet. Ako pak potegnem do glavnog nam grada, nosim si i onu starinsku limenu kutiju, u njoj malo pohanaca, kruha i paradajza. Nek se nađe, zlu ne trebalo.

Bježim od kuće

Upravo stoga, potpuno je u suprotnosti s mojim lokalizmom to što sam isplanirala. Naime, situacija je ovakva. Sredinom svibnja na morskoj nam obali održava se međunarodna konferencija za učiteljice i pukom srećom i ja na njoj sudjelujem. Kao gledatelj, naravno. Kako konferencija traje tri dana, ja sam, bez gledanja u kalendar, zaključila da su to petak, subota i nedjelja. Bivšem sam mužu predložila da i on bude malo samohrani roditelji i da ih pričuva, a on nije odbio već objeručke prihvatio. Ok super, sređeno!

No, detaljnijim pogledom u kalendar, otkrila sam da to uopće nije vikend već radni dani. Što sad? U meni se probudio tračak avanturističkog duha, drhtavom rukom podigla sam telefon i nazvala hotel. I potajno rezervirala sobu za taj vikend prije konferencije. Kad sam djecu već obećala tati. Zarumenjena lica i mokrih dlanova organizirala sam si bijeg.

Imam već detaljan plan obilaska kulturnih znamenitosti i umakanja palca u more prije no što sama konferencija započne. Jedino me već sad strah da kad stignem u hotel ne odlučim malo prileći i odmoriti, pa odustanem od turističkog razgledavanja. Mislim, veliki krevet, nitko ne viče „Mamaaaa!“ svake sekunde, nitko nejde piškit po noći, nije mi ni za zamjeriti. A što ja spavat mogu, to je već urbana legenda.

Gaćelezi rules

I tako, krenuh ja put mora nam našega. I negdje iza Gospića sjetih se da sam u kofer zaboravila spremiti badić, ručnik za plažu i japanke. Daleko se bilo vraćat, eto osvetilo mi se moje preskakivanje Antisklerina. Al taman negdje iza Gaćeleza, veliki natpis 2 sa 2 „Ljetna rasprodaja“. Prikočih, skrenuh i kupih 2 badića, ručnik i japanke za manje od 100 kuna. Jest da nisu baš po najnovijoj modi, reklo bi se da su baš jako retro, al poslužit će svrsi.

Zato molim da se na kartu velikih svjetskih meka visoke mode odmah nakon Pariza i Milana nadodaju i Gaćelezi. Kao sasvim dobra alternativa.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.