Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Ritam kamenjara

Biciklom kroz Hercegovinu: Bike parkovi Velež i Prenj

U serijalu "Biciklom kroz Hercegovinu" predstaviti ću najznačajnije brdsko-biciklističke rute u ovoj regiji.
Objava 06. ožujka 2018. 0 komentara 182 prikaza
Biciklom kroz broćanske šume (Foto: Trpimir Vrljičak)
Biciklom kroz broćanske šume (Foto: Trpimir Vrljičak)
Stare hercegovačke vrtače obrasle šumom izazov su brdskim biciklistima

Oko dvjestotinjak kilometara mapiranih i označenih šumskih i nekategoriziranih puteva na širem području planine Velež, namjenjenih prvenstveno za brdski biciklizam ali i za druge vidove rekreacije čine Bike park Velež.

Pet je glavnih točaka na kojima se biciklisti mogu priključiti na ove rute, na njima su postavljene info table sa mapom cjelokupnog područja i svim drugim potrebnim informacijama: Mostar (ispred željezničke stanice), Blagaj (ispred Eko centra), Rujište (ispred motela Sniježna kuća), Podveležje (ispred motela Sunce), Dračevice (ispred doma kulture).

Preuzmi KMZ Mapu

Bike park Prenj

Na širem području planine Prenj, oko 360 kilometara ucrtanih i označenih šumskih i drugih puteva namjenjenih prvenstveno za brdski biciklizam ali i za druge oblike rekreacije čine Bike park Prenj.
Četiri su ulazne točke  na kojima su postavljene info table sa mapom cjelokupnog područja i svim potrebnim informacijama, i to Rujište (ispred motela Sniježna kuća), Jablanica (na platou ispred muzeja), Konjic (na šetalištu kod gradskog tunela), Boračko Jezero (na recepciji kod ulaza).

Preuzmi KMZ mapu

Pored info tabli, izrađene su i džepne karte koje se mogu dobiti u info centrima turističke zajednice, biciklističkim klubovima i turističkim objektima na ovom području. Za sigurno korištenje staza preporučuje se kretanje isključivo označenim putevima, te uporaba džepnih karata ili GPS uređaja za orjentaciju.

Važno je napomenuti da korisnici upotrebljavaju staze na vlastitu odgovornost pri čemu moraju postupati odgovorno kako ne bi na bilo koji način ugrozili ili povrijedili sebe ili druge.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.