Blogosfera Ritam kamenjara

Teško je kad si ministrovo dijete

Zbog ovih činjenica koje su postale svakodnevnica u mojoj državi potpuno razumijem ljude koji su otišli i koji će otići u daleki svijet, trbuhom za kruhom i boljim životom i nikada, ali nikada, se ne vratiti.
Objava 31. listopada 2017. 0 komentara 121 prikaza
Darinko Mihaljević (Foto: vecernji.ba)
Darinko Mihaljević (Foto: vecernji.ba)
Darinko Mihaljević (Foto: vecernji.ba)

Teško je biti ministrovo dijete u Bosni i Hercegovini. Roditelji rade u državnim službama, ćaća za pišljivih 2950 maraka, a mater za bijednih 1500. Ako imaš troje studenata, i to u Hrvatskoj, onda su to velikli izdaci mjesečno, i te tri stipendije za socijalno ugrožene studente, mjesečno 900 maraka za troje djece taman dobro dođu da se skrpaju studentski troškovi. I hvala Bogu da je tako.

I što može bogobojažljiv ministar nego Bogu zahvaljivati na darovima. Ali postoji jedna kvaka, Božji zakoni su onako, nezgodni i gnjevni. Recimo u knjizi Ponovljenog zakona (31, 17) piše: "I onda će se izliti moj gnjev na nj. Ostavit ću ih tada i sakriti od njih svoje lice da budu proždirani. Snaći će ih mnoga zla i nevolje i onda će reći: ‘Zar me ne snalaze ove nevolje zbog toga što Bog moj nije u mojoj sredini?’"

A šute svi, i narod i tumači ovih zakona na zemlji koji služe drugim bogovima baš kao što je zapisano u knjizi Suci (2, 12): "Ostaviše Jahvu, Boga otaca svojih, koji ih je izveo iz zemlje egipatske, i pođoše za drugim bogovima između bogova okolnih naroda. Klanjahu im se, razgnjeviše Jahvu."

A zakona u Bibliji ima mnogo gnjevnijih.

Ne boli toliko što je ministar uzeo novce za svoju djecu, to je svakodnevnica ovdje, nego što je uzeo onima koji nemaju niti za bilježnice ili neke druge najosnovnije stvari.

I što reče jedan komentator: -Karte za Europu s mostarskog aerodroma već od 39,90 €. Treba to iskoristiti...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.