Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Ritam kamenjara

Važno je podržati lokalnu stvar

U zadnje vrijeme sve više i više ljetnih festivala i raznih događaja održava se manjim sredinama daleko od užurbanih turističkih mjesta. No manji festivali ni malo ne zaostaju kvalitetom i izvođačima naspram velikih i svojom jedinstvenošću i ambijentom posjetiteljima nude autentično iskustvo.
Objava 13. kolovoza 2017. 0 komentara 134 prikaza
Evergreen Fest 2017
Evergreen Fest 2017
Djelić atmosfere s Evergreen Festa 2017.

Na prostoru Hercegovine pregršt je malih, ali kvalitetnih festivala koji svako ljeto nanovo iznenade odličnim kulturnim sadržajem. 

Par večeri bio sam na Evergreen Festu koji se održava u Čitluku već nekoliko godina, a jedinstven je po činjenici da traje mjesec dana, cijeli kolovoz. Festival je to koji nudi dobru glazbu, književne večeri, izložbe slobodnih umjetnika i sl. U današnje vrijeme nije lako organizirati ovakav događaj, budući da ekonomske prilike nisu baš povoljne, te je borba za sponzore gadna i teška disciplina. Zato, hvala ljudima koji prepoznaju ovakve projekte i guraju ih dalje.

U sklopu ovoga festivala održan je prvi Summer Colour Art Fest. Proteklog vikenda imao sam priliku u ulozi sudionika skromno doprinijeti i podržati ovaj projekt. Iako vrijeme nije bilo naklonjenu ovom događaju, značajni pomaci su napravljeni, stvorena su neka zanimljiva likovna djela, nova poznanstva su uspostavljena i neke nove priče su ispričane.

Poznato je da umjetnička scena u Brotnju i sličnim manjim sredinama baš i ne budi sjajne asocijacije i ne nalazi vremena i prostora za nove ideje, no uvijek se nađe netko da se bori i izbori s vjetrenjačama kako bi nešto organizirao. No tužno ja kada i ti događaji zbog velikih apetita stanovništva i opće nezainteresiranosti ne nalaze podršku kakvu zaslužuju. Ovakvi događaji uvijek će imati svoju publiku.

Za mene je vrlo važno podržati lokalnu stvar koja možda i nije na razini nekih velikih svjetskih događaja, na kraju krajeva i ne treba biti. No naša je i meni je važna. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.