Ružno pače
Ružica Popović

Ružno pače

Ružica Popović Više o blogeru
O blogeru

Ružica Popović

Ja sam Ružica. Imam 35 godina, rođena sam u Zagrebu. Ćaća i mater u Livnu. Savršeno upoznata s pojmom terluci, ali i škrlakom. Prvo mi isplela baba, a drugo ponekad nosim jer mi dobro upotpuni outfit.  Otprilike sam 10-ak sati dnevno glave zabijene u medije, pr, politiku i društvene mreže. Od prvog posla pa do dan danas.

Tako mi pao grah kako kažu stari ljudi, iako sam ga ja realno sama bacila u tom smjeru. Volim to što radim, jer uključuje puno pisanja i kreative, ali još više volim pisanje za dušu i fotografiju. Riječi mi predstavljaju nijansu duše, a mislim da je svačija duša po 50 nijansi ne samo sive već i roze, crvene, plave i kričavo žute.

Ružno pače je obiteljska ostavština, nadimak iz djetinjstva koji simbolizira bajku, ljubav i neraskidive veze s najbližima. Najčešća tema dubokounutarnjih propitkivanja su upravo razlike između tradicionalnog i modernog, sebe i drugih kao i razlike između življenja i preživljavanja.

I upravo ta tradicija donešena s Livanjskog polja i utkana u svaku poru mog gradskog bića od 35 godina zna biti nezgodna. Ne znaš jesi li tramvaj ili traktor. Opanak ili Manolo Blahnik. A možda je istina stvarno negdje između opanka i štikle. Vidjet ćemo, still searching.