Pametovanje
Sandra Sabljak Gojani

Pametovanje

Sandra Sabljak Gojani Više o blogeru
O blogeru

Sandra Sabljak Gojani

U Večernji list dolazim 2006. godine, isprva kao grafički dizajner - honorarac samo preko ljeta, te radim u odjelu Medijska slika na obradi fotografija za novine. Jednom prilikom se javljam na natječaj za web redakciju, gdje uspijevam upasti iz 2. pokušaja. Ondje radim 2 godine kao webmaster, a sve svoje slobodno vrijeme posvećujem fotomontažama, web dizajnu i pisanju svog privatnog bloga, te marljivo savladavam vještine rada u redakciji.

2008. kolega Valentino i ja bacamo se na izradu Večernjakove blogosfere (koja je u početku imala samo par blogera), a danas ih imamo preko oko 50, te radim i na drugim multimedijskim i ostalim projektima na webu kao koordinator interaktvinih sadržaja.

2009. se posvećujem isključivo blogovima i blogosferi kad sam postala i urednica, te je te godine nastala 'blog beast' koja svakog tko želi (a i dobar dio onih koji to i ne žele) davi pričama o 'svojim' blogovima i blogerima, i o našoj blogosferi, te svoj blog Krmeljava, s konkurentskog Blog.hr koji je čitav svoj vijek proveo na njihovoj cool listi prebacujem u Večernjakovu blogosferu i mijenjam mu naziv u sadašnji.

Hvala svim mojim sadašnjim i bivšim vrijednim blogerima bez kojih čitav projekt ne bi postojao, i naravno mom dragom Večernjem listu koji nam je sve to omogućio!

Sandra Sabljak Gojani
Urednica Blog.vecernji.hr-a

sandra.sabljak@vecernji.net

Iako je upravo pamet korijen riječi pametovanje, ta disciplina nema ama baš nikakve veze sa pameću.

Osoba koja voli pametovati ima najveću količinu najmanje bitnih i interesantnih informacija.

Ja baš volim pametovati. Svaki ‘pametovalac’ koji drži do sebe o temi o kojoj raspravlja ili nema blage veze ili zna vrlo malo.

Još jedna važna stvar je da svojim pametovanjem obavezno davi sve oko sebe.

Ako ćemo po definiciji, i nisam tipični primjerak, ali se trudim i držim dobar prosjek.

Ja pametujem pametno :)

Upravo je i ovaj blog nastao kao posljedica moje želje za pametovanjem.

Pa ću tako ovdje pametovati o najvrućim temama, a sve će povremeno biti popraćeno fotomontažama, što tuđim što mojim vlastitim, koje su već odavno proglašene lošima, što je preslab argument da bih ih ja prestala stvarati.

 

Blog postovi