Blogosfera Večernjeg lista

Pametovanje
Sandra Gojani

Pametovanje

Sandra Gojani

Više o blogeru
O blogeru

Sandra Gojani

U Večernji list dolazim 2006. godine, isprva kao grafički dizajner - honorarac samo preko ljeta, te radim u odjelu Medijska slika na obradi fotografija za novine. Jednom prilikom se javljam na natječaj za web redakciju, gdje uspijevam upasti iz 2. pokušaja. Ondje radim 2 godine kao webmaster, a sve svoje slobodno vrijeme posvećujem fotomontažama, web dizajnu i pisanju svog privatnog bloga, te marljivo savladavam vještine rada u redakciji.

2008. kolega Valentino i ja bacamo se na izradu Večernjakove blogosfere (koja je u početku imala samo par blogera), a danas ih imamo preko oko 50, te radim i na drugim multimedijskim i ostalim projektima na webu kao koordinator interaktvinih sadržaja.

2009. se posvećujem isključivo blogovima i blogosferi kad sam postala i urednica, te je te godine nastala 'blog beast' koja svakog tko želi (a i dobar dio onih koji to i ne žele) davi pričama o 'svojim' blogovima i blogerima, i o našoj blogosferi, te svoj blog Krmeljava, s konkurentskog Blog.hr koji je čitav svoj vijek proveo na njihovoj cool listi prebacujem u Večernjakovu blogosferu i mijenjam mu naziv u sadašnji.

Hvala svim mojim sadašnjim i bivšim vrijednim blogerima bez kojih čitav projekt ne bi postojao, i naravno mom dragom Večernjem listu koji nam je sve to omogućio!

Sandra Sabljak Gojani
Urednica Blog.vecernji.hr-a

sandra.sabljak@vecernji.net

Iako je upravo pamet korijen riječi pametovanje, ta disciplina nema ama baš nikakve veze sa pameću.

Osoba koja voli pametovati ima najveću količinu najmanje bitnih i interesantnih informacija.

Ja baš volim pametovati. Svaki ‘pametovalac’ koji drži do sebe o temi o kojoj raspravlja ili nema blage veze ili zna vrlo malo.

Još jedna važna stvar je da svojim pametovanjem obavezno davi sve oko sebe.

Ako ćemo po definiciji, i nisam tipični primjerak, ali se trudim i držim dobar prosjek.

Ja pametujem pametno :)

Upravo je i ovaj blog nastao kao posljedica moje želje za pametovanjem.

Pa ću tako ovdje pametovati o najvrućim temama, a sve će povremeno biti popraćeno fotomontažama, što tuđim što mojim vlastitim, koje su već odavno proglašene lošima, što je preslab argument da bih ih ja prestala stvarati.

Sandra Sabljak Gojani
Urednica Blog.vecernji.hr-a

sandra.sabljak@vecernji.net

Blog postovi