Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Pametovanje

Antun Ivanković: Stanimirović je u emisiji srbijanske televizije lagao da nije bio ju Vukovaru kad se dogodio zločin na Ovčari

Predsjednik Udruge Ante Starčević iz Tovarnika napisao je priopćenje u kojem opovrgava izjavu dr. Vojislava Stanimirovića za srbijansku televiziju kako nije bio u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari
Objava 01. veljače 2020. 0 komentara 166 prikaza
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Screenshot

Antun Ivanković, predsjednik Udruge Ante Starčević iz Tovarnika i producent višestruko nagrađivanog filma “Sve je bio dobar san” o ubijenom vukovarskom branitelju francuskom dragovoljcu Jean-Michela Nicolieru, napisao je priopćenje u kojem opovrgava izjavu dr. Vojislava Stanimirovića za srbijansku televiziju kako (Stanimirović) nije bio u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari.

Priopćenje Antuna Ivankovića prenosim u cijelosti, kao i isječak iz spomenute emisije: 


Svjedoci koji su kao medicinsko osoblje zadnji ostali u vukovarskoj bolnici dok iz nje nije bio odveden i posljednji pacijent svjedoče da su vidjeli i susreli dr. Vojislava Stanimirovića u bolnici 20.11.1991. godine i time demantiraju Stanimirovića koji je kao gost u emisiji srbijanske televizije u studenom 2010. godine lagao da on nije bio u Vukovaru taj dan kada se dogodila Ovčara.

Bolničarka, redovnica sestara sv. Križa s. Ida Ana Zdravčević, koja danas živi i radi u Đakovu. Zbog toga što je vidjela i susrela dr. Vojislava Stanimirovića u vukovarskoj bolnici svjedoči da jednom bila verbalno napadnuta od njegove supruge prigodom njihova slučajnog susreta u Vukovaru. Časna sestra Ida i danas ostaje pri svojemu iskazu, jer joj je tada dr. Vojislav Stanimirović, prisjeća se tih trenutaka u podrumu vukovarske bolnice, pomalo iznenađen i zbunjen zbog njene nazočnosti, pružio čak i ruku.

Svećenik, Smiljan Berišić, danas živi u Rovinju, a u vukovarskoj bolnici 1991. bio je medicinski tehničar. Završio je srednju medicinsku školu, a bio je i završeni student teologije. Sve vrijeme opsade proveo je u Vukovaru. Svećenik svjedoči da su 20.11.1991. došli autobusi i odveli medicinsko osoblje: 

„Tog popodneva oko 17 sati odveli su i dr. Juraja Njavru. U bolnici nas je ostalo četvero od svega hrvatskog medicinskog osoblja: uz mene i časna sestra Jela, časna Ida, sestra Zorica iz Zagreba.

Tada nisam shvatio jer su govorili da nas voze na razmjenu, nisam razumio vražji plan, jer su nam pomagali ukloniti vozila koja su ometala nekakav normalan transport. Nisam shvatio ni da su namjerno izdvajali sve one ranjenike koji nisu bili iz Vukovara. Nekoliko sam njih i pomogao utovariti na kamion. Nisam shvatio ni kad su doktori Marić i Stanimirović došli u bolnicu obučeni u uniforme JNA“.

Vojislav Stanimirović sudjelovao u velikosrpskoj agresiji na grad Vukovar bio je pričuvni kapetan na čelu sanitetske službe tzv. JNA i organizator zdravstva za Srijem. Po svojoj funkciji i dužnostima nije mogao biti promatrač u vukovarskoj bolnici.

Antun Ivanković
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.