Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Pametovanje

Hodočašće Kutina-Vukovar za Vukovarske Iskrice: Lijepa naša Strizivojna

Hodočašće je posvećeno svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima grada Vukovara, a ima i humanitarni karakter jer putem prikupljamo donacije za Vukovarske Iskrice - udrugu za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama.
Objava 05. srpnja 2019. 0 komentara 414 prikaza
Dejan Faltis
Dejan Faltis
Peti dan

 

05.07. SELNA-STRIZIVOJNA

Peti dan krenuli smo iz Selne u 6 i 30 h bez kave i doručka jer nas je čekala jedna od najkraćih dionica (23 km do Strizivojne), pa smo prvo stajanje imali nakon prvih 5 km u Starom Topolju gdje smo na terasi kafića popili kavu, doručkovali, te upoznali konobaricu koja je bivša Vukovarka.

Nakon pola sata krenuli smo dalje. Zbog današnje kraće rute nismo imali ručak jer nas je sve čekalo u Strizivojni gdje nam je posebno drago stajalište zbog Alena Jakobovića koji nas uvijek ugosti u svojoj kući, pa je tako bilo i ovaj put.

Danas su dečki u nekoliko navrata komentirali kako će uskoro doći područje u kojem će neki moći prvi put isprobati pivo koje je jedan od njih preporučio drugima (Osječko Crni Radler) da bismo pred dolazak na odredište u Vrpolju bili zaustaljeni ni manje ni više pred maloprodajnom trgovinom Osječke pivovare u koju nas je s druge strane ceste pozvala prodavačica ponudivši nam okrijepu -  i to upravo Osječko Crni Radler!

Eto kako to od nas ide, Sandra neki dan na putu iz Oriovca poželjela grickalicu za nokte koju nije ponijela i našla je jednu putem, i to potpuno novu, a danas nakon priče i komentara o spomenutom pivu ugosti nas nitko drugi nego djelatnica Osječke pivovare s Crnom Radlerom. (ovo nije reklama!) :)

U Strizivojnu smo ušetali po velikom suncu i vrućini, otišli u školsku dvoranu u kojoj smo smješteni, na raspremanje i tuširanje, te nakon toga popili kavu s načelnikom Strizivojne Josipom Jakobovićem u jednom od mjesnih kafića. 

Za to vrijeme naš domaćin Alen i njegova obitelj pripremili su nam večeru pa smo nakon uručenja poklona, koje smo mu donijeli, do kraja večeri uživali u druženju uz odličnu domaću hranu i kolače, no uskoro su nam se pridružili i komarci.

 

Sljedećeg dana na redu je pretposljednja ruta od Strizivojne do Vinovaca.

Dejan FaltisFoto: Dejan Faltis 1 / 29

Hodočašće je posvećeno svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima grada Vukovara, a ima i humanitarni karakter jer putem prikupljamo donacije za Vukovarske Iskrice - udrugu za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.