Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Pametovanje

Hodočašće Kutina-Vukovar za Vukovarske Iskrice: Vinkovci - tako blizu, a još uvijek daleko!

Hodočašće je posvećeno svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima grada Vukovara, a ima i humanitarni karakter jer putem prikupljamo donacije za Vukovarske Iskrice - udrugu za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama.
Objava 08. srpnja 2019. 0 komentara 248 prikaza
Dejan Faltis (foto)
Dejan Faltis (foto)
Do Vinkovaca i u njima!


06.07. STRIZIVOJNA-VINKOVCI

Dan je počeo šetnjom od školske sportske dvorane u Strizivojni do Alenove kuće gdje već tradicionalno nakon večere i druženja prethodnu večer dan počinjemo doručkom. 

Uzbuđenje raste jer smo sad u završnoj fazi hodočašća, no nema opuštanja jer još ima dosta kilometara za prevaliti. 

Budući da nas cijelim putem zaustavljaju mještani po putevima kojima prolazimo i nude nam jelo i piće, tako je bilo i ovaj dan. U Starim Mikanovcima nas je zaustavila obitelj Raić i ponudila nam vodu i domaći sok od bazge, a glava obitelji - tata također je sudjelovao u obrani našeg Vukovara na Domu tehnike u Borovu naselju.

Također smo se na istom mjestu sreli i s još jednim vukovarskim braniteljem Josipom Paradžikom koji je išao sa svojim sinom motorom na neki motoristički spektakl na našu startnu točku - u Kutinu.

Hod kroz Ivankovo se baš odužio i pomislili smo da ćemo odahnuti kad smo ugledali ploču na ulazu u Vinkovce, no od nje pa do centra Vinkovaca gdje nam je bio današnji cilj je bio jedan od najnapornijih dijelova puta budući da je već bio pretposljednji dan hoda, dionica nemalih 33 km, a užarena cesta u ovo ljetno popodne je gorila na visokim ljetnim temperaturama i velikoj sparini, tako da smo bili baš iscrpljeni od svega. 

U Vinkovcima nam se pridružila i obitelj našeg Vladimira Balgača Alfa (a sin Fran je jedan od hodočasnika, i to najmlađi), kao i jedan od naših sudionika na prethodnim hodočašćima Damir Pučak.

Nakon kavice i okrijepe u vinkovačkoj gradskoj kavani (a bome su se neki odmah i izuli iz tenisica) logističari su nas prevezli u odmaralište Sopot kraj Vinkovaca gdje su nam naši domaćini Siniša Šlat, Davor Rališ, Bernardin Jelinić i Zlatko Golubović sa suborcima pripremili večeru i organizirali mjesto za spavanje.

Naravno da je druženje opet potrajalo do sitnih sati, večerali smo, pjevali, plesali čak, neki i nogomet zaigrali (ako bi se to Sandrino i Robertovo pimplanje moglo nazvati nogometom) na zgražanje našeg "doktora Deje" koji je ludio u strahu da bi se netko mogao ozlijediti tik do cilja. 

Sljedeći dan se budimo u 5 i krećemo napokon prema Vukovaru!

Hodočašće je posvećeno svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima grada Vukovara, a ima i humanitarni karakter jer putem prikupljamo donacije za Vukovarske Iskrice - udrugu za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama.

Dejan FaltisFoto: Dejan Faltis 1 / 23

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.