Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Pametovanje

Hodočašće Kutina-Vukovar za Vukovarske Iskrice: Nakon 6,5 dana i prehodana 204 km stigli smo u Vukovar!

Hodočašće je posvećeno svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima grada Vukovara, a ima i humanitarni karakter jer putem prikupljamo donacije za Vukovarske Iskrice - udrugu za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama.
Objava 09. srpnja 2019. 0 komentara 402 prikaza
Foto: Damir Badanjak
Foto: Damir Badanjak
Stigli mi!


07.07. VINKOVCI-VUKOVAR

Stigao je i taj dan, naša posljednja dionica do konačnog odredišta - Vukovara!

Iz odmarališta Sopot gdje smo prespavali prevezli su nas u centar Vinovaca na točku na kojoj smo jučer stali, tu smo se pozdravili s našim domaćinima i krenuli prema Vukovaru.

Budući da smo krenuli jako rano prva dionica nam je bila manje naporna, a prvo zaustaljanje je bilo u Nuštru.

Nakon kave i prematanja Sandrinih žuljeva nastavili smo prvo prema Marincima, a nešto prije Bogdanovaca presreli su nas na motoru Ivica i Slavica Jurčan te nas pratili do Bogdanovaca gdje su nas dočekali domaćini Stjepan i Melita Kovačević s prijateljima i pripremili mezu i piće za okrijepu, i gdje smo napravili manji odmor.

Posljednje stajanje je bilo u Vukovaru u Lovačkom domu gdje smo se svi presvukli i gdje je Sandra u potrazi za toaletom susrela prijatelja iz djetinjstva Davora Deliomerovića u susjednog zgradi u prostorijama njegove udruge.

Presvukli smo se u istu odjeću i ta posljednja 2 km do Bijelog Križa su bila kao da smo lebdili iznad zemlje, a ne hodali. Ni sami ne vjerujemo da smo konačno nakon 6 i pol dana i prehodana 204 km od Kutine napokon - tu!

Ulazimo u Vukovar, prolazimo kroz grad, krećemo prema Bijelom Križu na obali Dunava i vidimo da nas čeka naša draga Lilijana Radobuljac da nas odvede k Iskricama, a ovdje su pale i prve suze!

Dejan FaltisFoto: Dejan Faltis 1 / 34

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.