Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Pametovanje

Koronavirus: Grad Umag nabavio novi dodatni respirator i Bio bag

Bassanese: Umag je zbog svog geografskog položaja izloženiji aktualnoj prijetnji više od drugih krajeva, što se u gradu osjeća na svakom koraku. Upravo smo iz tog razloga poduzeli sve što je u našoj moći ne bi li preventivnim mjerama smanjili i zaustavili širenje virusa.
Objava 30. ožujka 2020. 0 komentara 69 prikaza
umag.hr
umag.hr
Bio bag

U vremenu  kada se doslovce cijeli svijet bori protiv pandemije virusa COVID-19, Grad Umag u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, ali i uputa struke, dnevno organizira život prema potrebama građana. Zdravlje nam je svima prioritet, a u ovim novonastalim okolnostima pogotovo. Kako bi poboljšali zdravstvenu sigurnost naših sugrađana, po žurnom smo postupku nabavili još jedan respiratorni uređaj i takozvani Bio bag, odnosno izolacijsku jedinicu-prijenosni krevet, koja se koristi za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima. Na taj način ćemo najefikasnije zaštititi kako naše građane tako i medicinsko osoblje od mogućih zaraza.

Trenutno umaška ispostava Zavoda za hitnu medicinu raspolaže s dva respiratora, a dodatni će uređaj uvelike pomoći pri spašavanju života pacijenata na našem području.

Uz nabavku uređaja i izolacijske jedinice, koji mogu život značiti za naše područje koje je najudaljenije od OB Pula, gradski je stožer civilne zaštite promptno poduzeo sve potrebne korake u osiguranju adekvatne skrbi za naše sugrađana u ovom kriznom periodu.

„Umag je zbog svog geografskog položaja izloženiji aktualnoj prijetnji više od drugih krajeva, što se u gradu osjeća na svakom koraku. Upravo smo iz tog razloga poduzeli sve što je u našoj moći ne bi li preventivnim mjerama smanjili i zaustavili širenje virusa. Iako nabavka respiratora i Bio bag-a ne rješava problem širenja virusa, sigurno pomaže u liječenju već inficiranih sugrađana i u zaštiti medicinskog osoblja prilikom transporta. Ako time spasimo i jednu jedinu dušu, onda znamo da smo uspjeli“ rekao je gradonačelnik Bassanese te dodao kako najveća zahvala ide upravo struci.

„Ovim putem želim zahvaliti svim našim liječnicima, zdravstvenim djelatnicima, tehničarima i vozačima. No, zahvala ide i svim članovima križnog stožera Umag na čelu sa zapovjednikom JVP Umag Bojanom Štokovcem, na odgovornom radu i predanosti, kao i djelatnicima Policijske postaje Umag. Bez njih, sve bi bilo uzaludno, stoga im u ime svih naših sugrađana od srca upućujem veliko HVALA!“ ističe Bassanese. 

umag.hrFoto: umag.hr 1 / 7

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.