Blogosfera Pametovanje

Najveća bundeva u Hrvatskoj teži 420 kilograma

Divovskim je tikvama dnevno potrebno i nekoliko stotina litara vode, ovisno koliko je godina sušna.
Objava 08. listopada 2018. 0 komentara 272 prikaza
Foto: Antun Ivanković
Foto: Antun Ivanković
Bundeva kraljica tovarničkog festivala i pobjednik Zvonimir Tišner

Bundeva je teška čak 420 kilograma pobijedila je na 13. po redu tovarničkom jesenskom festivalu koji organiziraju općina Tovarnik i Odbor za provedbu festivala.

Na tradicionalnom festivalu sudjelovalo je stotinjak izlagača, a pobjedu je odnio Zvonimira Tišnera iz Nove Subocke ispred Ivana Udovičić iz Beravaca i Đorđa Vukadinovića iz Jarka (Vojvodina) čije su bundeve imale istu težinu od 340 kilograma i tako podijelili drugo i treće mjesto.


Ivan Udovičić iz Beravaca i Đorđe Vukadinović iz Jarka (Vojvodina) drugo i treĆe mjesto s bundevama iste težine od 340 kilograma (Foto: Antun Ivanković)


- Već godinama pokušavam uzgojiti ovakvu bundevu i tek sad sam uspio. Nije to lak posao. Morate svakodnevno bdjeti nad sadnicama i opskrbljivati ih dovoljnim količinama gnojiva i vode", rekao je Tišner.


Najveća bundeva teži 420 kilograma (Foto: Antun Ivanković)


Po njegovim riječima, divovskim je tikvama dnevno potrebno i nekoliko stotina litara vode, ovisno koliko je godina sušna.

Predsjednik Organizacijskog odbora za provedbu festivala Marinko Beljo   rekao je da festival raste iz godine u godinu i da bundeva kako po broju izlagača tako i po broju posjetitelja. Bundeva od 420 kilograma dobila titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji.


Za tovarnički jesenski festival 
Antun Ivanković, voditelj marketinga

>> Jesenski festival u Tovarniku

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.