Blogosfera Pametovanje

Nakon gostovanja u 102 grada glazbeno-scenska predstava 'Bitka za Vukovar – kako smo branili Grad i Hrvatsku' održana i u Umagu!

Objava 26. veljače 2017. 0 komentara 60 prikaza
Foto Centar, Boris Jurjak - Umag
Foto Centar, Boris Jurjak - Umag
Branitelji1

U Umagu 22. veljače 2017. godine u organizaciji HVIDR-e Umag održana je prva hrvatska edukativna i domoljubna glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Predstava je do sada izvedena u 102 grada, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Domovini i iseljeništvu.

U braniteljskoj predstavi na gledatelja djeluju svjetlosni efekti koji izviru iz potpuno zamračenog prostora, zvukovi sirene opće opasnosti, eksplozije granata, prelijetanja zrakoplova, urlici i lavež pasa, mirisi svijeća i dima, glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvučnim i svjetlosnim efektima uz prikazivanje filma o obrani Vukovara.

Istovremeno se uz simfoniju zvukova, mirisa, svjetla i tame ubacuju pomno odabrane pjesme koje izvode lokalni folklorni sastavi te se tako narušava struktura sjetnih i neugodnih osjećaja pretvarajući sve negativno u optimizam, poštovanje i Domoljublje.

U predstavi sudjeluju djeca i odrasli, članovi lokalnih folklornih sastava iz mjesta u kojem predstava gostuje, jer na takav način predstavu oplemenjujemo hrvatskom narodnom baštinom koja se ogleda u ljepoti narodnih običaja, nošnjama, plesovima i pjesmama.

Pogledajte kako je bilo u Umagu:


Folklorno društvo Umag


Ženska vokalna skupina "Romansa" Buje 


Damir Markuš - Kutina


Damir Plavšić


Darko Grgošević (HVIDR-a Umag)

Fotografije: Foto Centar, Boris Jurjak - Umag

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.