Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Pametovanje

Prijedlog predsjednici RH: Tovarnički Sirijac stomatolog dr. Nizar Shoukry zaslužuje odlikovanje!

Objava 01. listopada 2015. 0 komentara 1178 prikaza
Dr. Nizar Shoukry
Dr. Nizar Shoukry
Dr. Nizar Shoukry

Prijedlog predsjednici Republike Hrvatske da se tovarničkog stomatologa dr. Nizara Shoukry odlikuje

Udruga dr. Ante Starčević uputila je Uredu predsjednice Republike Hrvatske, Državnom povjereništvu za odlikovanja i priznanja prijedlog da se dr. Nizara Shoukry odlikuje.

Od prvog dana izbjegličkog vala s kojim se Hrvatska suočila sredinom rujna, kada su migranati iz Sirije, Afganistana, Irana i drugih zemalja prelazili granicu Republike Hrvatske kod Tovarnika, među volonterima koji su pomagali i još pomažu izbjeglicama je i rođeni Sirijac iz grada Alepa dr. Nizar Shoukry, dr. dent. med., koji već 30 godina živi i radi u Hrvatskoj.

Liječnik u zdravstvenoj ambulanti u Tovarniku Nizar Shoukry, stigao je u Hrvatsku daleke 1984. godine koja je tada otvorila vrata studentima iz bliskoistočnih država. Diplomirao je stomatologiju u Zagrebu, zaposlio se u Tovarniku, gdje r

Stavio se na raspolaganje hrvatskoj policiji i svima drugima kojima je bila potrebna pomoć, kao tumač i prevoditelj u razgovoru s izbjeglicama koji su stigli i još stižu u Hrvatsku, što je njima puno značilo budući su dolazili umorni, iscrpljeni i očajni. Danonoćno je dežurao i dočekivao ih, iako umoran i promuklog glasa, te s megafonom u ruci davao upute izbjeglicama koji su ga slušali i poštivali sve dogovore što i kako trebaju postupati.

Isto tako oni su se njemu obraćali za pomoć kako bi se riješili problemi koji su imali što ih je smirivalo i davalo nadu kako neće imati problema u Hrvatskoj jer se radi o prijateljskoj zemlji.

Stoga smatramo  kako  posebnu zahvalnost zaslužuje liječnik Nizar Shoukry koji svojim angažmanom i velikom pomoći, požrtvovnim radom i trudom u izbjegličkoj krizi, kao svijetla točka u tim trenutcima doprinio ugledu i samoj Republici Hrvatskoj, jer se putem domaćih i svjetskih medija širila vrlo pozitivna slika o našoj Domovini.

Zbog svega gore navedenoga predlažemo gosp. Shoukry Nizara za prikladno  odlikovanje Predsjednice Republike Hrvatske.

Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik
Antun Ivanković, predsjednik

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.