Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Pametovanje

U Lovran i Tar stiže potresni film „Krvava berba grožđa“

Svjedoci i žrtve zločina, kao i autentične arhivske snimke, donijele su prikaz neljudskih, zvjerskih zločina u obliku zlostavljanja, batinjanja, silovanja žena, ubijanja, mučenja, prisilnog rada, odnosno svega onoga čemu su lovaski Hrvati i drugi nesrbi bili izloženi tijekom okupacije od strane paravojnih srpskih postrojbi, tzv. JNA i lokalnih izdajnika.
Objava 08. svibnja 2018. 0 komentara 69 prikaza
Općina Lovas
Općina Lovas
"Krvava berba grožđa"

Dokumentarni film „Krvava berba grožđa“, redatelja Silvija Mirošničenka, premijerno prikazan jesenas u Zagrebu, stiže u Lovran i Tar. Projekcija filma u Lovranu održati će se sutra, 9. svibnja, u kinu Sloboda, s početkom u 19 sati, a  dan poslije 10. svibnja u Taru, u dvorani Zajednice Talijana „Giovanni Palma“, s početkom u 20 sati. Projekcijama će prisustvovati protagonisti filma Ivan Mujić, Željko Cirba i producent Antun Ivanković.

Film je to koji prikazuje stravična događanja i zvjerske zločine velikosrpskog agresora nad Lovaščanima, počinjene tijekom 1991. godine. Svjedoci i žrtve zločina, kao i autentične arhivske snimke, donijele su prikaz neljudskih, zvjerskih zločina u obliku zlostavljanja, batinjanja, silovanja žena, ubijanja, mučenja, prisilnog rada, odnosno svega onoga čemu su lovaski Hrvati i drugi nesrbi bili izloženi tijekom okupacije od strane paravojnih srpskih postrojbi, tzv. JNA i lokalnih izdajnika. Bijele trake na rukama Hrvata, tjeranje ljudi na minsko polje, ubojstva na ulicama, bacanje žrtava u zajedničku masovnu grobnicu.

Slike najtežih povreda ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, ostavile su gledatelje u Zagrebu, Lovasu, Zadru, Splitu, Osijeku, Vukovaru i u drugim gradovima u suzama i izmiješanim emocijama, tuge, jada, ali i ljudskog ponosa na veliku žrtvu koju su podnijeli Lovaščani. 

Organizatori projekcija filma su: Općine Lovran, Tar - Vabriga i Lovas.

Ulaz je slobodan!

Krvava berba grozdja TRAILER from Artizana on Vimeo.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.