Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Pametovanje

Vlado Iljkić: Presuda Šešelju nema veze sa zdravim razumom ili pravom uopće

Objava 01. travnja 2016. 3 komentara 153 prikaza
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Šešelj

Evo što je o presudi Vojislavu Šešelju rekao Vlado Iljkić za Vinkovačku televiziju: 

Malo je tko ostavio tako krvav trag na ovim prostorima i u povijesti hrvatsko-srpskih odnosa kao Vojislav Šešelj, a bilo je toga i bilo ih je na žalost furtom. On jednostavno utjelovljuje cjelokupnu Velikosrpsku politiku Četničkog pokreta, Memoranduma SANU i velikog dijela SPC-a, ali i onu najnižu razinu poticatelja pa čak i izravnog egzekutora-dželata.

Iskreno, očekivao sam da će Haški sud donijeti osuđujuću presudu u slučaju Šešelj, tim prije što Šešelj taj svoj "Ratni put" nikad nije niti skrivao ili negirao, već ga je nastavio i u samoj haškoj sudnici i tom procesu uopće, otvoreno i iznova zagovarajući poznate granice Velike Srbije, pod svaku cijenu.

Zbog toga ono na čemu se temelji oslobađajuća presuda Šešelju nema veze sa zdravim razumom ili pravom uopće. I ne samo da se pravo i pravda nisu ostvarili, već je sud kao što kaže Hartman, svojim obrazloženjem naprosto revidirao povijest.

Do kojeg apsurda ide sve što se događalo oko i u ovoj oslobađajućoj presudi može se iščitati iz svake riječi a ja ću citirati tek jedan od mnogih pasusa koje je danas, ljeta gospodnjeg 2015 besramno izrekao sudac Haškog tribunala.

Citiram

"10:51 Vijeće većinom utvrđuje da nedostaju ključni pravni razlozi da bi se ustvrdili dokazi o zločinu protiv čovječnosti. Vijeće smatra da Tužiteljstvo nije dalo dovoljno dokaze o ubojstvima u Crnoj rijeci, dokazi ne pokazuju da su napadu u Hrtkovcima bili masovni. Nije dokazano prisilni rad i okrutno postupanje na Ovčari i Veleprometu. Vijeće većinom drži da tužiteljstvo nije ponudilo dovoljno dokaza da bi se utvrdilo počinjenje ubojstva nesrpskih zatočenika na brdu Žuć kod Sarajeva, zločini u Vukovaru. Nije utvrđeno bezobzirno razaranje religijskih institucija'," naveo je sudac!!!!!

Evo što je u tome toliko... jednostavno strašno... a što mi iz istočne Slavonije i Vukovara itekako dobro znamo, bez obzira što se radi o nepravomoćnoj presudi...

Nije bilo teško dokazati kolika je ideološki, osobno i organizacijski bila uloga Šešelja i njegovih paravojnih formacija, samo da se tužiteljstvo pozvalo na presudu i dokaze iz Hrvatske tužbe i presude Haškog suda od 03. veljače 2015.godine.

U presudi međunarodnog suda pravde od 3. veljače 2015.godine, Sud je nedvojbeno potvrdio da su na području Vukovara i njegove okolice počinjene najgroznije likvidacije i ubijanja ! Brojni primjeri koji su u tom procesu izneseni to potvrđuju. 

Na Ovčari i u Veleprometu su nepobitno, u svoj svojoj punini počinjena krivična djela Mučenja i krivična djela Okrutnog i lošeg postupanja a zabilježen je i dokazan čitav niz dekapitacija (odvajanje glave od tijela) nad zarobljenim Hrvatima i nesrbina, što Srbija u postupku uopće nije osporavala ili osporila.

Na tom je suđenju Hrvatski pravni tim iznio podatak koji dokazuje deportacije, progon i pogrom stanovništva što je rezultiralo time da se broj Hrvata koji su živjeli na ovom području sa 70 % već 92.g. svede na 3 % skupa s ostalim nesrbima. I sve to kao rezultat velikosrpske politike koju je otvoreno zagovarao i sa svojim paravojnim postrojbama provodio upravo Šešelj.

Po svemu sudeći presuda Šešelju bi bila presuda Vučiću, Nikoliću, Srbiji pa i Velikosrpstvu , što velike sile koje upravljaju Haškim sudom ali i prijatelji Srbije nisu htjeli dozvoliti, zastupajući davno sa Slobodanom Miloševićem usuglašenu tezu o podjednakoj odgovornosti i krivnji, te tezu o građanskom ratu...kao da su takva postupanja dozvoljena u ijednom. 

Hrvatska bi pak trebala preispitati svoju vanjsku politiku te "ulogu i doprinos ovakvom sudovanju" te postati svjesnija što joj je u međunarodnoj politici činiti i kojim "oružjima" se služiti, jer pravda se neće ostvariti tek tako... da bi se moglo sjediti skrštenih ruku ne čineći ništa ili nedovoljno. To je obveza Hrvatske države, prije svega prema onima koji su poginuli, bili ubijeni ili se vode kao nestali, jer njihova zaštita i posljednje počivalište je obveza sviju nas živih. 

S ovakvim presudama put prema žrtvi ponovo je slobodan...

  • bepodoo:

    e moj prijatelju vlado iljkić , politika je to , to treba razumjeti .....

  • bepodoo:

    http://blog.vecernji.hr/ratko-martinovic/tajna-udruzenja-sluzbe-i-tehnomenadzeri-tko-su-terminatori-hrvatske-drzave-8016 samo naslov ovog članka odgovara na deseti dio odgovora na ovaj članak od vlade iljkića , ali ima toga ..... tako zvani domovinski rat ili s druge strane tako zvani otađbinski rat ima u biti samo jedan ispravan naziv ... prikaži još!v IMOVINSKI RAT , SVE OVO ZLO KOJE SE DOGODILO NA PROSTORIMA BIVŠE DRŽAVE JE ZLO KOJE SU INICIRALI PUNO VEČI IGRAČI OD JUDA LOKALNIH POLITIČARA . SVI ZNAMO JUDA JE ZA DUKATE PRODAO ISUSA .... ISTO TAKO PRIPADNICI SAVEZA KOMUNISTA JUGOSLAVIJE UDBA KOS DB SKYU SKH I OSTALI REPUBLIČKI SK NAKON SMRTI ZLOČINCA JOSIPA BROZA TITA POVAMPIRILI SU SE ZA LOKALNIM TVORNICAMA LOKALIMA SVOJE SUGRAĐANE OPILI SU MEĐUNACIONALNOM PA I LOKALNOM NACIONALNOM MRŽNJOM JER SVJEDOCI SMO DA HRVATI IZ HRVATSKE MASOVNO PUT NJEMAČKE ALI ISTO TO ČINE I SRBI IZ SRBIJE PUT NJEMAČKE JER NAROD JE KRUHA GLADAN . IMAMO PRIMJER IZ SIRIJE EGIPTA IRAKA IRANA ... ŠTO JE TREBALO U TIM DRŽAVAMA BITI RATA ŠTO JE TREBALA OVA SAD MEĐUVJERSKA MRŽNJA KAD NI JEDNA VJERA NE UČI MRZI DRUGOGA NEGO LJUBI DRUGOG KAO SAM SEBE . ZNAČI SVE OVO JE U REŽIJI NEKOGA TKO RASPOLAŽE SA MATERIJALNIM DOBRIMA A MALO MU JE NJEGOVOG PA ŽELI I TUĐE. Ja znam da će od onih koji ovo nerazumiju biti negativnih kritika a sve je to jer su isti robovi nečemu što ih ograničava no i kod njih će doći do oslobođenja pa će shvatiti nadam se ne kasno ni za njih ni za nas sve. oni koji razumiju šta pišem samo smajlić za njih a bvb svima koji čitate.....

  • bepodoo:

    http://blog.vecernji.hr/sandra-sabljak/abolicija-je-potpuno-zloupotrebljena-a-govoru-mrznje-i-neprocesuiranju-ratnih-zlocina-dolazi-kraj-7939 evo još jedna desetina odgovora